rimodo

rimodo

374

Wandelaar uit Vaals.

Sinds ik toch maar ben gezwicht voor de aandrang om een smartphone te kopen (Sony XperiaZ3 Compact) ben ik begonnen om mijn dagelijkse wandelingen in de Euregio met de Google-Mijn-Routes App op te nemen. Het vastleggen van de route werkt gewoon offline op de gps, thuisgekomen plakt-ie het netjes op de kaart. (dit najaar komt google ook met offline maps)
De .kmz file die daaruit komt werkt niet goed, dus converteer ik deze eerst op gpsvisualiser.com naar gpx, die ik dan upload naar Wikiloc.

Ik loop vaker dezelfde rondjes (met kleine varianten), maar ik neem ieder apart rondje 1 keer op voor plaatsing op Wikiloc. Tijdens de wandeling neem ik een serie foto's, die ik in een video-impressie op Youtube plaats zodat je een beeld van de route krijgt voordat je op pad gaat. (zie de link video)

Al mijn wandelingen (tenzij anders aangegeven) beginnen en eindigen op de Heuvel, bij de voet/fietsbrug over de randweg bij het politiebureau en bungalowpark Landal Hoog Vaals. Maar aangezien het rondwandelingen zijn, kan je natuurlijk op elk willekeurig punt van een route beginnen en eindigen. Op de Heuvel zijn parkeerplaatsen naast de witte flats, en bij de rotonde is openbaar vervoer (halte 'Heuvel') bus 50 naar Maastricht en Aken, bus 43 naar Heerlen en bus 25/33 naar Aken.
Veel wandelplezier en als je evt op- of aanmerkingen hebt, geef ze door zodat ik mijn routes kan verbeteren.

Участник с декабря 2008