Время  3 часов 27 минут

Координаты 852

Загружено 8 декабря 2014 г.

Записано декабря 2014

 • Оценка

   
 • Информация

   
 • Легко следовать

   
 • Пейзаж

   
-
-
1 200 м
787 м
0
1,8
3,7
7,38 км

Просмотрено 2630 раз, скачано 25 раз

рядом с la Morera de Montsant, Catalunya (España)

071214 Serra del Montsant- Graudel del Carabassal - Cova Santa- Raco dels Boixets - Grau de l'Agnet.

*La ruta te un Grau de dificultat ALT i no es apta per a nens i persones amb vertigen.

El recorregut passa pels següents llocs, surt de la Morera del Montsant per la carretera d'entrada al poble, agafem el Camí dels Fareus, per anar amb direcció al Grau del Carabassal. El Grau del Carabassal està equipat per pujar per les roques amb escales, cables, claus, cordes i baranes. Arribem a la Serra Major i ens dirigim cap a la Cova Santa. L'entrada a la Cova Santa es per un forat subterrani i a dins ens trobem amb unes galeries de considerables dimensions que penetren per dins de la muntanya. Es necessari llanternes o frontal per la il·luminació. Continuem per la Serra Major amb direcció al Grau del Carrasclet, baixem a l'espectacular Racó dels Boixets i tornem a pujar a la Serra Major per un altre pas. Continuem amb direcció al Grau de l'Agnet per tornar al punt de sortida de La Morera del Montsant.

EL MONTSANT:

El Montsant és tot un símbol pel Priorat i les comarques tarragonines. No es tracta de la muntanya més alta ni tampoc és la més extensa, tanmateix, la força de la seva orografia és inqüestionable. És tracta d'un massís compacte, amb la major part del seu perímetre emmurallat per cingleres i roquissars de conglomerats oligocènics.

Tots els pobles es troben a l’exterior, als seus peus. L’interior és el regne de la muntanya. Per entrar-hi cal escollir un grau, és a dir, un dels passos que permeten superar els cingles. N’hi ha de relativament còmodes, resseguits per camins de ferradura, i altres que només permeten el pas de persones, d’una estretor exagerada, molt aeris i sovint corprenedors.

La relació espiritual que els homes han mantingut amb el Montsant durant segles li ha atorgat una condició molt especial. La fundació de la primera cartoixa de tota la península Ibèrica —Scala Dei— i la intensa tradició eremítica, que ha perdurat fins a l'actualitat, són una bona prova del profund valor simbòlic de la muntanya. L'any 2002 va ser declarat Parc Natural per la Generalitat de Catalunya.
Перекресток

Camí del Fareus

Маршрутная точка

Vista del Montsant

Фото

Grau del Carabassal

Панорама

Montsant

Маршрутная точка

Roques

Маршрутная точка

Pas estret

Маршрутная точка

Amunt

Маршрутная точка

Pla da la Cova

v
Пещера

Cova Santa

Горный перевал

Serra Major

y
Горный перевал

Serra Major

r
Панорама

Serra Major

Маршрутная точка

Racó dels Boixets

Маршрутная точка

Racó dels Boixets

Маршрутная точка

Punta Falconera

2 комментариев

 • Фото Oscar Upegui

  Oscar Upegui 28.12.2017

  Una ruta que también merece buenas valoraciones.

 • Фото Josep Mª Dalmau

  Josep Mª Dalmau 29.12.2017

  Muchisimas gracias Oscar por el comentario y la valoración de la ruta.

Вы можете или этот маршрут