Moving time  2 часов 19 минут

Время  2 часов 39 минут

Координаты 1592

Uploaded 16 июня 2019 г.

Recorded июня 2019

-
-
15 m
-3 m
0
2,2
4,5
9,0 km

Просмотрено 154 раз(а), скачено 2 раз(а)

рядом с Torrenostra, Valencia (España)

Ruta fàcil pel Parc Natural del Prat de Cabanes-Torreblanca, una estreta franja de terreny d'aiguamolls i pantans formada per dipòsits quaternaris. Aquest espai natural està situat a la plana litoral i s'estén pels termes municipals de Torreblanca i Cabanes, a la comarca de la Plana Alta, i està limitat pels rius Sant Miquel i Xinxilla.
El paisatge característic del prat és el propi d'una zona humida litoral, separada del mar per un cordó de graves i còdols amb algunes zones de platja arenosa. Es tracta d'una antiga albufera tancada per un cordó litoral, reblerta per sediments de caràcter al·luvial (acumulacions de còdols calcaris amb potents intercalacions argiloses) procedents dels relleus circumdants.
Com qualsevol altra zona humida, es caracteritza per la presència d'una làmina d'aigua, permanent en alguns llocs i estacional en d'altres. Este factor resulta essencial per a la seua conservació a llarg termini. La inundació periòdica de determinades zones és causada per les característiques de la mateixa marjal, ja que en ser una zona deprimida, el nivell freàtic pot aplegar fins a la superfície. Altres aportacions d'aigua, d'escassa importància, es produeixen sols com a conseqüència de precipitacions extraordinàries. No hi existeix cap flux fluvial de règim continu. La presència de brolladors d'aigua contribueix a mantindre alguns llocs, molt localitzats, permanentment inundats.
Es tracta d'una cubeta tectònica oberta a la mar, reblerta per sediments del Terciari i Quaternari, aportats pels rius i barrancs de la zona. La marjal es troba en la zona Oriental d'una falla i al centre té una zona més elevada. Estes falles es van reactivar al Quaternari i es van convertint en conques sedimentàries que rebien les aportacions dels rius del voltant, tots estos materials i l'actuació de la deriva i les ones marines formaren una barra que delimitava una albufera.
Antigament anomenada prat d'Albalat dels Ànecs, una albufera comunicada amb la mar, però amb la formació del cordó de graves, va començar el procés natural de rebliment, que li confereixen les característiques de zona humida que hui coneixem. L'actual restinga tindrà aproximadament l'edat d'uns 2.000 anys, ja que als seus inicis va ser una calçada romana, que es va anar enfonsant i que va permetre que la mar entrara a la zona de marjal.
Atenció a causa del funcionament defectuós del GPS, poden trobar-se línies rectes causades per la pèrdua parcial del senyal o puntes estranyes que no són reals, per tant cal anar amb una poca precaució al seguir la ruta.
Si utilitzes el track, t’agrairia que feres una valoració de la seua utilitat.

=======================================================================

Ruta fácil por el Parque Natural del Prat de Cabanes-Torreblanca, una estrecha franja de terreno de humedales y pantanos formada por depósitos cuaternarios. Este espacio natural está situado a la llanura litoral y se extiende por los términos municipales de Torreblanca y Cabanes, en la comarca de la Plana Alta, y está limitado por los ríos San Miguel y Chinchilla.
El paisaje característico del parque es el propio de una zona húmeda litoral, separada del mar por un cordón de grabas y cantos rodados con algunas zonas de playa arenosa. Se trata de una antigua albufera cerrada por un cordón litoral, colmatada por sedimentos de carácter aluvial (acumulaciones de cantos rodados calcáreos con potentes intercalaciones arcillosas) procedentes de los relevos circundantes.
Como cualquier otra zona húmeda, se caracteriza por la presencia de una lámina de agua, permanente en algunos lugares y estacional en otros. Este factor resulta esencial para su conservación a largo plazo. La inundación periódica de determinadas zonas es causada por las características del mismo marjal, puesto que, al ser una zona deprimida, el nivel freático puede reunir hasta la superficie. Otras aportaciones de agua, de escasa importancia, se producen solo como consecuencia de precipitaciones extraordinarias. No existe ningún flujo fluvial de régimen continuo. La presencia de manantiales de agua contribuye a mantener algunos lugares, muy localizados, permanentemente inundados.
Se trata de una cubeta tectónica abierta a la mar, colmatada por sedimentos del Terciario y Cuaternario, aportados por los ríos y barrancos de la zona. El marjal se encuentra en la zona Oriental de una falla y al centro tiene una zona más elevada. Estas fallas se reactivaron al Cuaternario y se van convirtiendo en cuencas sedimentarias que recibían las aportaciones de los ríos del alrededor, todos estos materiales y la actuación de la deriva y las olas marinas formaron una barra que delimitaba una albufera.
Antiguamente denominada "prat d'Albalat dels Anecs", una albufera comunicada con la mar, pero con la formación del cordón de grabas, empezó el proceso natural de colmatación, que le confieren las características de zona húmeda que hoy conocemos. La actual restinga tendrá aproximadamente la edad de unos 2.000 años, puesto que a sus inicios fue una calzada romana, que se fue hundiendo y que permitió que el mar entrara a la zona de marjal.
Atención a causa del funcionamiento defectuoso del GPS, pueden encontrarse líneas rectas causadas por la pérdida parcial de la señal o puntas extrañas que no son reales, por lo tanto hay que ir con una poca precaución al seguir la ruta.
Si utilizas el track, te agradecería que hiciste una valoración de su utilidad.
Замок

Torrenostra

Озеро

Marjal de parc natural del Prat de Cabanes

Озеро

Marjal del parc natural del Prat de Cabanes

Озеро

Marjal del parc natural del Prat de Cabanes

Озеро

Marjal del parc natural del Prat de Cabanes

Озеро

Marjal del parc natural del Prat de Cabanes

фото

Mirador de la Marjal

дерево

Senill

дерево

Senill negre

Пляж

Duna de pedres

Река

Desembocadura de la Marjal

Пляж

Costa Mediterrània

дерево

Arbust florit

Wildlife sighting

Llises

дерево

Algues

Пляж

Casetes vestidors

Пляж

Jardí de palmeres

Комментарии

    You can or this trail