Jaybrad

Время  5 часов 4 минут

Координаты 1378

Загружено 9 мая 2016 г.

Записано мая 2016

-
-
173 м
111 м
0
3,0
6,1
12,18 км

Просмотрено 1329 раз, скачано 30 раз

рядом с Montcy-Saint-Pierre, Alsace-Champagne-Ardenne-Lorraine (France)

Charleville-Mézières is een dubbelstad, bestaande uit de delen Charleville en Mézières. De gemeente Charleville-Mézières ontstond in 1966, toen vijf gemeenten die samen een agglomeratie vormden werden samengevoegd. Deze gemeenten waren: Charleville, Étion, Mézières (voormalige prefectuur), Mohon en Montcy-Saint-Pierre. In 1965 was de gemeente Le Theux al toegevoegd aan Mézières. Mézières is het zuidelijk deel van de stad en Charleville het noordelijk deel van de stad.

Mézières is de oudste van de twee steden. Het was in de Gallo-Romeinse tijd bekend als Maceriae. In de Middeleeuwen werd Mézières een belangrijk economisch centrum. Vanaf de 16e eeuw werd de stad ook op militair gebied belangrijker en werden de al bestaande vestingwerken gemoderniseerd.

Charleville werd in 1606 gesticht door hertog Carlo I Gonzaga op de plaats van het gehucht Arches. De nieuwe stad kreeg een plattegrond met rechte straten en een centraal plein, de Place Ducale. Al snel werd Charleville het nieuwe economische centrum van de Ardennen. Tegenwoordig is Charleville ook een belangrijke toeristentrekker, niet alleen vanwege de bijzondere aanleg en de vele fraaie gebouwen, ook de aan Arthur Rimbaud herinnerende plaatsen trekken veel 'Rimbaldiens' ofwel Rimbaudfans naar de door deze dichter zo gehate stad.
Фото

Arthur Rimbaud

In mei 1871 stuurt Rimbaud brieven naar Izambard en naar Demeny. Deze brieven bevatten de visie van Rimbaud op de poëzie en op de dichter zelf. De brief aan Demeny (15 mei 1871) wordt bekend onder de naam Lettre du Voyant (Brief van de ziener). Rimbaud heeft het over de dichter als ziener. "Je est un autre" (ik is een ander) zo stelt hij. Om ziener te kunnen worden moet een 'beredeneerde ontregeling van alle zintuigen' plaatsvinden. De dichter moet de eigen zintuigen rationeel ontregelen om zo een nieuwe werkelijkheid te scheppen, met nieuwe beelden, een nieuwe universele taal. Rimbaud hanteert zijn beginselverklaring principieel en stapt af van alle conventionele paden als het gaat om zijn levensstijl en zijn poëzie: hij wordt een van de grootste vernieuwers van de poëzie. "Le poète se fait voyant par un long, immense et raisonné dérèglement de tous les sens" (Lettre du Voyant, 15 mei 1871) Une saison en enfer is het enige werk dat Rimbaud tijdens zijn leven heeft gepubliceerd. Het bestaat deels uit poëzie en deels uit proza. Waar het werk precies over gaat is niet zo eenduidig. Aan de ene kant is er duidelijk de stormachtige relatie tussen Verlaine en Rimbaud in te lezen. Aan de andere kant is het ook perfect mogelijk om de twee hoofdfiguren (de dwaze maagd en de helse bruidegom) te zien als metafoor voor de tweestrijd van de dichter die getroubleerd is door twijfels: kiest hij voor het pad van de ziener of staakt hij zijn pogingen en keert hij terug in de normale wereld?
Мост

Ave D'Arches, pont

Кемпинг

Camping du Mont Olympe

Camping du Mont Olympe 174, Rue des Paquis 08000 - Charleville Mézières Frankrijk Departement: Ardennes camping-charlevillemezieres@wanadoo.fr Tel: +33 324332360 Afstand vanaf Utrecht: 321 km, waarvan 213 km snelweg. GPS coördinaten: 49.77747 / 4.72077 (49° 46' 38.9'' N 4° 43' 14.8'' O) Aantal plaatsen: 120 / Hoogte: 149 m
Парк

Centre Aquatique Bernard Albin

Centre Aquatique Bernard Albin, Zwembad in de vorm van een boot.
Фото

Charles de Gonzague

Fontein met standbeeld
Фото

Che de Halage

Фото

Faubourg D'Arches

Wijkje met zogenaamde Art Deco woningen ???
Река

Forêt de Feuillus

Фото

Forêt de Feuillus1

Ж/д станция

Gare Charleville-Mézières

Gare Charleville-Mézières, Champagne-Ardenne, France
Фото

Le Grand Marionnettiste

Le Grand Marionnettiste Place Winston Churchill 08000 Charleville-Mézières, France
Фото

Mairie, Hotel de Ville

Mairie Charleville-Mézières, Champagne-Ardenne, France
Замок

Vesting wallen A

Замок

Vesting Wallen B

Фото

Musée Arthur Rimbaud - De oude watermolen

Musée Arthur Rimbaud Quaiarthur Rimbaud Charleville-Mézières, Champagne-Ardenne, 08000, France +33 3-24324465
Фото

Muziektent

Водопад

Naalden dam

De rivier wordt meer of minder afgesloten door lange houten palen naast elkaar in de dam te steken, hoe meer palen hoe minder doorgang er is voor het water.
Храмовая архитектура

Basiliek Notre-Dame D'Espérance

Notre-Dame D'Espérance Charleville-Mézières, Champagne-Ardenne, France
Фото

Overdekte markthal

Фото

Pl de L'Hotel de Ville

Фото

Place Ducale

Place Ducale Charleville-Mézières, Champagne-Ardenne, France
Мост

Ple Bayard, pont

Место наблюдения за птицами

Qu Des Noires Terres

Kunstwerk in de vorm van een blikken eend.
Река

R Du Bois En Val

Фото

Rue Pierre Beregovoy

Фото

Spoorbrug

Фото

Spoorbrug A

Река

Langs de Maas

Река

Langs de Maas

Храмовая архитектура

Uitzicht op Église de Montcy-Saint-Pierre

Église de Montcy-Saint-Pierre Rue Gambetta Montcy-Notre-Dame, Champagne-Ardenne, 08090, France
Храмовая архитектура

Église Saint-Rémy

Église Saint-Rémy Pl de L'Église Charleville-Mézières, Champagne-Ardenne, 08000, France

Комментарии

    Вы можете или этот маршрут