Скачать

Расстояние

9,77 км

Набор высоты

232 м

Техническая сложность

Низкая

Потеря высоты

361 м

Макс. высота

308 м

Trailrank

49 4

Мин. подъем

26 м

Тип маршрута

В одну сторону

Время

3 часов 6 минут

Координаты

680

Загружено

31 мая 2015 г.

Записано

мая 2015
 • Оценка

   
 • Информация

   
 • Легко следовать

   
 • Пейзаж

   
Будьте первым, кто выразит признание
2 комментариев
 
Поделиться
-
-
308 м
26 м
9,77 км

Просмотрено 2012 раз, скачано 65 раз

рядом с Viladecans, Catalunya (España)

(En el blog, se accede a la traducción automática al castellano, galego y euskera) (In the blog, you can access the automatic translation into English and other languages)

(Baix Llobregat) Ruta el maig de 2015; 10 km; +300 -300; 3 hores.
Excursió organitzada amb el següent itinerari: Viladecans, Santa Maria de Sales, Puigverdera, Ermita Sant Ramon, Sant Climent de Llobregat, Riera Sant Climent, Viladecans. Participants: Manel, Albert i Miquel. Tipus de sortida: circular; Dificultat: fàcil.

Avui comencem aquest excursió a Viladecans (de l’etimologia en parlaré al final). Estem a la dreta del riu Llobregat, entre els estanys de la Murtra i el Remolar, anat cap a mar. Cal considerar que en època romana el delta del Llobregat estava molt enretirat i que, de fet, els vaixells descarregaven les mercaderies prop de la desembocadura i que amb les barques s’arribava fins als peus de El Papiol. No és estrany que a l’actual lloc de Sant Andreu de la Barca, hi hagués també un pas de barca habitual que permetia passar d’una riba a l’altre del riu (d’aquell temps li ve el nom actual). Al davant tenim la façana lateral de l’ajuntament, que té la principal tota coberta d’envestides per obres de restauració. Cal destacar les finestres d’estil gòtic amb fines columnes de pedra blanca de Girona, molt valorades a la baixa edat mitjana, ja que eren de pedra nummulítica. De baix estant, es poden endevinar els dibuixos rodons dels fòssils que formen la pedra de les columnetes. L’edifici en sí, conegut com Can Modolell, és d’estil modernista neogòtic i va ser construït el 1892 sobre la masia existent i al costat d’un torre de fortificació medieval.

Al costat mateix hi ha la que es coneix com la Torre del Baró, edificació que era el centre senyorial de la quadra de Viladecans, que depenia del castell d’Eramprunyà. Coneguda també com Torre d’en Viala, és el resultat d’una casa senyorial que va evolucionar al llarg dels anys. Els vestigis més antics es poden datar el segle X, tot i que la part més important de l’obra és gòtica. Sabem que va pertànyer als Agullana, als Fivaller , als Torrelles i finalment als marquesos de la Manresana, però el segle XVIII va passar a mans de la família Viala, barons d’Almenar, probablement després de la desfeta de Catalunya, sota les armes de Felipe V, que va ser quan es va perdre la independència.

Ens endinsem al barri antic i de seguida trobem, a l’esquerra, la plaça amb l’església de Sant Joan. Es tracta de la parròquia de la vila, construïda els anys 40 perquè l’edifici anterior va ser destruït durant la guerra civil del 1936-1939. Mirant-la des de fora és evident l’estil florentí del temple... ...

Go to the blog
Ir al blog
Ves al blog

Посмотреть еще external

Маршрутная точка

1, Viladecans

Храмовая архитектура

2, Sta Maria de Sales

20 m
Храмовая архитектура

3, Ermita Sant Ramon

Linea Electrica
Маршрутная точка

4, Sant Climent de Llobregat

Vial
Маршрутная точка

5, Riera de Sant Climent

Riera de Sant Climent

2 комментариев

 • Angelnssn 7 февр. 2019 г.

  Я был на этом маршруте  проверенный  Посмотреть еще

  Bonita ruta aunque no la hice entera por falta de luz, se me hizo de noche

 • Фото Miquel Garriga

  Miquel Garriga 11 февр. 2019 г.

  Supongo que la hiciste por la tarde.
  Gràcias por la valoración.
  Saludos!

Вы можете или этот маршрут