Время  4 часов 53 минут

Координаты 1223

Uploaded 17 октября 2017 г.

Recorded октября 2017

-
-
645 m
530 m
0
3,6
7,3
14,51 km

Просмотрено 226 раз(а), скачено 17 раз(а)

рядом с Tarrés, Catalunya (España)

La sortida d’avui ha estat bastant diferent de les habituals, durant la caminada, es troben llocs i construccions d'interès cultural i natural que la fan força interessant i tot i que pot semblar una mica llarga es força distreta i molt fàcil de fer. RECOMANABLE PER A TOT-HOM.

El recorregut que hem triat es una barreja de les Rutes promocionades pel poble de Tarrés (Garrigues), conegudes amb els noms de “Els Camins de l’aigua al secà” i “Els Forns de Calç a les Garrigues”, recorreguts propers al poble, molt ben senyalitzats i amb panells explicatius a la majoria de construccions i llocs d’interès.

Per fer-lo, hem deixat el cotxe en un espai que hi ha a tocar de la carretera de Tarrés a Fulleda, poc abans d’arribar al PK. 18, al costat del Toll de la Gravera. Comencem a caminar en direcció a Tarrés, seguint la senyalització de la Ruta de la Calç, la deixem per baixar al Forn de la Comardivina (WP1), mes conegut com a Forn de la Campana, seguim el sender fins a trobar un encreuament (WP2), on es troben les dos rutes, anem a la dreta per seguir la dels Camins de l’aigua al secà, ens arribem a la Cisterna dels Cirerets de cal Xandi, tornem un metres enrere i seguim cap a la Cisterna de la Comardivina de ca l’Estanc (WP4), i de la Font de la Comancervera del Palau, que esta uns metres mes endavant, anem fins al Pi i el Pou del Mas del Perdiuet (WP5), tornem uns metres enrere per agafar el trencall que porta al indret de la Fontfreda (W6), seguim fins a trobar el camí del Miradors de Vinaixa, anem a la dreta i arribem a la Bassa dels Set Noguers (WP7), continuem, ara fins a la Cisterna, el Pi i el Mas del Puig del Xandi, reculem fins a l’encreuament pel que hem passat abans per seguir cap a la Cisterna de la Ginera de cal Xifrenet i mes endavant (WP9) trobem l’Aixopluc de la Coma en Massana, un metres després, a l'encreument anem a la dreta, passem pel costat del Reboll de l’Abulló de l’Engracia, seguim pel costat de camps de sembrats i restes de masos fins a un proper encreuament on anem a l’esquerra, (en aquest punt, deixem la Ruta de l’Aigua per anar a buscar la de la Calç), poc després (WP10), deixem el camí que porta al poble de Fulleda, per anar a la dreta, inicialment per un camí poc utilitzat que aviat deixarem, just en el punt on hi ha un pou sec a la dreta, per agafar un sender que puja també per la dreta i va a trobar la Ruta de la Calç (WP11), la seguim per la dreta i aviat trobem els Forns Bessons de les Comes de Montgrat del Ros, mes endavant trobem les restes del Forn i Font del Pujol, arribem als Plans de Tarrés, seguim cap al Forn del Buscarró del Paris (WP12) i mes endavant ens desviem uns metres per anar a veure la Cabana de pedra seca de cal Fermí, anem seguint el recorregut, que ara transcorre per un bonic i ombrívol sender, arribem al Forn del Buscarró del Pubillet (WP13) d’on seguim fins a trobar la senyalització del Forn del Assèguils del Joana Roig, ens hi arribem, val força la pena ja que es un dels millor conservats, tornem a la senyalització per seguir fins arribar al curiós indret del Toll de la Gravera, que tot i la sequera esta encara bastant ple d'aigua,. Caminem un metres mes i ja estem als cotxes.
__________________________________________________________________________

Altres dades d’interès que he tret de la informació de la Ruta de la Calç

L'activitat de la producció de la calç es basa a obtenir calç de la pedra calcària a través d’un procés que consisteix a sotmetre aquesta pedra a unes temperatures de 900 a 1.000 ºC. Aquesta transformació té lloc als forns de calç. A les Garrigues es van fer coure forns de calç fins als anys seixanta del segle XX, i concretament a Tarrés s’hi poden trobar uns 60 forns de calç en desús. En aquest municipi produir calç no era un ofici específic, aquesta feina era estacional i la feien alguns pagesos quan no hi havia treball al camp. La calç produïda s’emprava per ensulfatar la vinya i encalcinar parets, en la construcció per fer l’argamassa o per conservar alguns aliments...

Forn del Buscarró del París
Forn parcialment excavat amb la part davantera feta de pedra. És un dels més destacables de la comarca i té com a peculiaritat la porta amb un arc apuntat fet amb pedres irregulars.

Forn dels Assèguils del Joan Roig
El forn és com un gran forat, no construït per durar sinó per fer una funció determinada (coure calç) durant un curt període de temps. El forn dels Assèguils del Joan del Roig és un dels forns més ben conservats del poble i també del conjunt de les Garrigues. Es pot veure al seu interior l’olla on s’acumulaven les cendres durant la cocció.

Toll de la Gravera
És l’únic punt d’aigua estancada natural que té el terme de Tarrés. A causa de l’extracció de graves en aquest punt, va quedar una petita cavitat on, any rere any, queden estancades les aigües provinents de l’escorrentia pluvial. És un dels pocs indrets del terme on trobem la boga, un tipus de canyís.
руины

Forn de la Comardivina del Ros, mes conegut com Forn de la Campana

Пересечение

Encreuament

Building of interest

Cisterna del Cirerets de cal Xandi

фонтан

Zona de la Cisterna de la Comardivina de ca l'estanc i de la Font de la Comancervera de cal Palau

Waypoint

Pi, mas i pou del Perdiuet

фонтан

Fontfreda

Waypoint

Bassa dels Set Noguers

Waypoint

Cisterna, Pi i Mas del Puig del Xandi

Building of interest

Cisterna de la Ginera de cal Xifrenet i Aixopluc de la Coma en Massana

El WP correspon al punt on es trona l'aixopluc, la Cisterna de la Ginera del cal Xifrenet l'hem trobada uns 400 metres abans
Пересечение

Deixem el camí que ens portaria al poble de Fulleda i anem a la dreta - Encreuament.

Després del WP9 fins aquest punt caminem per una ampla camí en el que trobem el Reboll de l'Abulló de l'Engracia
Пересечение

Entronquem amb el sender de la 'Ruta de la Calç' i poc mes endavant amb els Forns Bessons de les Comes de Montgrat del Ros

Building of interest

Forn del Buscarró del Paris - Mes endavant a l'esquerra trobem la Cabana de pedra secade Cal Fermí

Building of interest

Forn del Buscarró del Pubillet

Building of interest

Forn dels Assèguils del Joan Roig

Озеро

Toll de la Gravera

Комментарии

    You can or this trail