Moving time  один час 58 минут

Время  2 часов 54 минут

Координаты 1957

Uploaded 18 марта 2018 г.

Recorded марта 2018

-
-
385 m
14 m
0
2,8
5,7
11,31 km

Просмотрено 258 раз(а), скачено 9 раз(а)

рядом с Sant Cebrià de Vallalta, Catalunya (España)

SL-C 102 Les Torrenteres, Sant Cebrià de Vallalta (el Maresme)
фото

01 Inici del sender SL-C 102. Hi falta una fita que indiqui clarament per on comença el sender / Es comença per asfalt

Es comença per un primer tram d'asfalt, primer per un carrer del poble i després per una carretera rural asfaltada, fins al waypoint 03. El Parc Puigvert queda a la dreta del carrer per on comença el sender i en aquest parc hi ha tota la informació sobre el sender i sobre el municipi de Sant Cebrià de Vallalta, que també proposa altres rutes en el mateix municipi, tot i que no senyalitzades com a SL. Coincidència amb altres senders (al waypoint 02 hi ha senyalització direccional d'aquests): Eix Central i camí de Sant Pol a Sant Cebrià (tots dos de la Xarxa de Camins del Maresme), senyalitzats pel Consell Comarcal del Maresme.
фото

02a Primera fita de seguiment del sender. Pont sobre la riera de Can Mates. Es gira a l'esquerra

Cruïlla de camins rurals asfaltats. Pal amb senyalitzacions de la Xarxa de Camins del Maresme. Cruïlla de senders senyalitzats de la Xarxa de Camins del Maresme. Es deixa el camí de Sant Pol a Sant Cebrià (que va tot recte) i se segueix l'Eix Central cap al Coll de l'Era d'en Mora (cruïlla de camins important a 2,8 km d'aquí), al waypoint 10.
фото

02b Primera fita de seguiment del sender

És la primera i arriba massa tard, després del començament del sender. No hi ha cap senyal previ de l'SL fins a arribar en aquest punt. Cal esmentar que fins al waypoint 03 les fites se seguiment són bidireccionals ja que és l'únic tram coincident (anada i tornada) d'aquest SL-C 102 circular de sentit únic (antihorari). Se segueix per un camí rural asfaltat.
фото

03 Segona fita de seguiment. Bifurcació de camins a l'inici de la vall del torrent de can Mates / Can Goita / Fi de l'asfalt

Es pren el camí de la dreta sense asfaltar, però la fita de seguiment no ho deixa clar (la fletxa de la plaqueta indica recte, però hauria d'indicar més clarament que es pren la pista sense asfaltar de la dreta). La pista asfaltada de l'esquerra és el camí per on s'arribarà a la tornada.
фото

04 Can Mates, la casa més gran de la vall

La pista, sense asfaltar, és prou ampla, hi passa algun cotxe de tant en tant i va pujant suaument. Ara el sender ja és només de sentit únic. Hi manca alguna fita de seguiment per confirmar que es va en la direcció correcta.
фото

05 Tercera fita de seguiment, la primera després de la bifurcació del waypoint 03 / Masia de Can Pau Bacs

La fita arriba massa distància després de l'anterior, tot i que només s'han deixat a banda i banda accessos a finques particulars.
фото

06 Panoràmica de les masies de Can Matet i Can Jan Llort i de l'última part àmplia de la vall

La pista segueix pujant suaument.
фото

07 Fita de seguiment / Masia de Can Jan Llort, última casa habitada remuntant la vall

La pista segueix remuntant la vall, ara amb pendents una mica més pronunciats.
фото

08 Masia de Can Llort, última casa (enrunada) remuntant la vall

фото

09 Fita de seguiment / Cruïlla ben senyalitzada

Es deixen dos camins secundaris, a dreta i esquerra. Se segueix recte i amunt per la pista ampla, que ara augmenta de pendent.
фото

10 Fita de seguiment. Coll de l'Era d'en Mora, cruïlla ben senyalitzada. Es gira a l'esquerra

Cruïlla de dues pistes a dreta i esquerra i un corriolet a l'esquerra, ben senyalitzada. Pal amb senyalitzacions de la Xarxa de Camins del Maresme. Coincidència amb altres senders: s'enllaça amb el PR-C 146 de Calella a Tordera, que ve de la pista de la dreta i que ara segueix per la de l'esquerra igual que l'SL-C 102 i l'Eix Central de la Xarxa de Camins del Maresme. Aquests senders se seguiran fins al Coll de la Punta de Garbí (waypoint 19).
фото

11 Fita de seguiment. Bifurcació ben senyalitzada / Es va a l'esquerra i amunt

Se segueix per la pista que puja. Una mica més amunt, des de la mateixa bifurcació, es veu el senyal per seguir l'SL-C 102. Es deixa a la dreta una pista senyalitzada que baixa cap a Calella per la riera de Capaspre (és la Ruta 3: Ruta de la Guilla, de la xarxa de camins locals de Calella) i que també permet anar a Calella per la serra de les Guilles (seguint la carena del Coll de l'Era d'en Mora cap al mar).
фото

12 Fita de seguiment. Encreuament amb una carretera asfaltada ben senyalitzat / Se segueix recte i amunt, per la pista

Es tracta d'una cruïlla amb la carretera de Calella a Hortsavinyà, amb molt poc trànsit habitualment, però on cal anar amb compte. Pal amb senyalitzacions de la Xarxa de Camins del Maresme: es continua seguint, a part de l'SL-C 102, el PR-C 146 Eix Central i el camí del Collet de Sant Andreu-Coll de Porc.
фото

13 Fita de seguiment. Cruïlla ben senyalitzada amb una pista secundària a l'esquerra / Es va recte per la pista principal

фото

14 Fita de seguiment. Cruïlla ben senyalitzada amb una pista secundària a la dreta / Se segueix per la pista principal

фото

15 Falta una fita de seguiment. Enllaç amb el Camí de Sant Andreu de l'Arboceda / Masia de Ca l'Estol (enrunada), bona vista

Pal de seguiment del Camí de Sant Andreu de l'Arboceda, senyalitzat pels Amics Escoltes del Montnegre. Es tracta d'una cruïlla on aquest sender, de sentit únic, ve d'un corriol que arriba per la dreta tot pujant i segueix per la pista cap amunt igual que l'SL-C 102 (i el PR-C 146). Degut a l'existència d'aquesta cruïlla amb un altre sender senyalitzat, proposo la col·locació d'una fita de seguiment de l'SL i el PR.
фото

16 Fita de seguiment sense plaqueta. Cruïlla de camins / Es gira a l'esquerra per la pista principal

Cruïlla important en la qual la fita de fusta ha perdut la plaqueta que indica la direcció de l'SL-C 102 (i del PR-C 146). Cal recol·locar-la. Es deixa a la dreta una pista i recte una pista en mal estat per on segueix el Camí de Sant Andreu de l'Arboceda, que s'ha seguit des del waypoint 15.
фото

17 Fita de seguiment confusa. Cruïlla de diversos camins senyalitzats / Se segueix per la pista principal, amunt

Es torna a trobar el Camí de Sant Andreu de l'Arboceda (senyalitzat), tot i que només es creua (és un corriol que ve per la dreta en pujada i se'n va cap a l'esquerra en baixada). Just després es troba la fita de seguiment de l'SL-C 102 (i també del PR-C 146) que podria sembla indicar, mitjançant una fletxa recta, que l'SL segueix un rastre de camí que s'endinsa bosc amunt en fort pendent, quan en realitat hauria d'indicar-se mitjançant una fletxa inclinada a la dreta que se segueix la pista principal, tot pujant.
фото

18 Fita de seguiment. Cruïlla ben senyalitzada amb una pista a la dreta / Se segueix recte i amunt per la pista principal

фото

19 Fita de seguiment. Coll de la Punta de Garbí, cruïlla senyalitzada però que pot dur a equívoc / Es va a l'esquerra i avall

Aquest és el punt més alt de l'itinerari de l'SL-C 102. Es tracta d'una cruïlla de 3 pistes on la plaqueta de la fita de senyalització indica amb una fletxa recta el PR-C 146 i una fletxa a l'esquerra l'SL-C 102. Aquesta fletxa a l'esquerra pot dur a equívoc, ja que immediatament a l'esquerra també hi ha una pista que puja al cim de la Punta de Garbí, que no és la direcció correcta. Caldria canviar la senyalització per una fletxa inclinada a l'esquerra o canviar d'ubicació la fita. Pal de senyalitzacions de la Xarxa de Camins del Maresme. Es deixa a la dreta el PR-C 146 de Calella a Tordera (que se seguia des del Coll de l'Era d'en Mora: waypoint 10) i l'Eix Central de la Xarxa de Camins del Maresme (que se seguia des de l'inici: waypoint 01).
фото

20 Fita de seguiment. Cruïlla ben senyalitzada amb una pista a la dreta / Se segueix recte i avall per la pista principal

Ara se segueix la ruta 8 del Centre de BTT Santa Susanna-Montnegre en sentit contrari (se seguirà fins al Collet de Sant Andreu: waypoint 23). Aquesta ruta de BTT en aquest punt se'n va per la pista secundària que es deixa a la dreta.
фото

21 Fita de seguiment. Cruïlla ben senyalitzada amb una pista a la dreta / Se segueix recte i avall per la pista principal

фото

22 Fita de seguiment. Cruïlla senyalitzada amb el Camí de Sant Andreu de l'Arboceda / Se segueix recte i avall per la pista

S'enllaça novament amb el Camí de Sant Andreu de l'Arboceda (pal senyalitzador), que baixa d'un corriol a l'esquerra i que ara seguirà el mateix recorregut de l'SL-C 102 fins a l'ermita de Sant Andreu de l'Arboceda, ja propera (waypoint 24).
фото

23 Fita de seguiment. Collet de Sant Andreu, cruïlla de múltiples camins / Se segueix pel corriol amb tanca de fusta, amunt

Es deixen totes les pistes a dreta i esquerra i ara es va per corriol, de pujada cap a l'ermita de Sant Andreu de l'Arboceda. Hi ha una esplanada amb un plànol del Parc del Montnegre i el Corredor i un rètol de benvinguda al Parc (aquí s'entra dins dels límits del Parc). També aquí es deixa la ruta de BTT que seguíem en sentit contrari des del waypoint 20, ja que aquesta transcorre per la pista ampla que queda a l'esquerra del corriol per on se segueix.
фото

24 Fita de seguiment. Sant Andreu de l'Arboceda, ermita amb treballs arqueològics / Se segueix pel corriol, que puja suaument

Es tracta d'un recinte on cal respectar les normes de comportament i respecte pels treballs arqueològics i els perills de les fosses excavades. En aquest punt s'acaba el Camí de Sant Andreu de l'Arboceda, que s'ha seguit i creuat amb l'SL-C 102 en diversos moments fins arribar aquí.
фото

25 Fita de seguiment. Can Xic Dalmau, cruïlla ben senyalitzada després d'una tanca amb pas / Es va recte per la pista planera

фото

26 Fita de seguiment. Enllaç amb la pista de Calella a Hortsavinyà / Se segueix recte per l'ampla pista

També s'enllaça novament amb la ruta 8 del Centre de BTT Santa Susanna-Montnegre, tot i que en sentit contrari. Se seguirà fins a la cruïlla següent (waypoint 27).
фото

27 Fita de seguiment. Cruïlla ben senyalitzada / Es deixa la pista principal per una de menys ampla a l'esquerra i en baixada

També es deixa la ruta 8 de BTT que s'ha seguit uns pocs metres en sentit contrari, des de la cruïlla anterior (waypoint 26). Aquesta ruta segueix transcorre per la pista principal. A partir d'ara la major part de l'itinerari és en baixada.
фото

28 Falta una fita. Cruïlla no senyalitzada amb una pista a l'esquerra / Se segueix a la dreta i avall per la pista principal

Tot i que es tracta de seguir la pista principal (molt evident) caldria una fita de seguiment en aquest punt.
фото

29 Falta una fita. Cruïlla no senyalitzada / Es deixa a l'esquerra una pista que va a una finca particular

Tot i que es tracta de seguir la pista principal (molt evident) i que la pista d'accés a la finca té una cadena i senyalització que en prohibeix el pas, caldria una fita de seguiment en aquest punt.
фото

30 Fita de seguiment un pèl desplaçada. Cruïlla senyalitzada amb una pista secundària / Se segueix per la principal avall

La fita està un pèl massa separada del camí, tot i que és difícil interpretar-la malament.
фото

31 Falta una fita. Cruïlla no senyalitzada amb una pista secundària a l'esquerra / Se segueix per la pista principal

Tot i que es tracta de seguir la pista principal (molt evident) caldria una fita de seguiment en aquest punt.
фото

32 Falta una fita. Cruïlla no senyalitzada amb un corriol a l'esquerra / Se segueix recte i avall per la pista principal

Tot i que es tracta de seguir la pista principal (molt evident) caldria una fita de seguiment en aquest punt.
фото

33 Falta una fita. Cruïlla no senyalitzada amb una pista a la dreta amb cadena / Se segueix avall per la pista principal

Tot i que es tracta de seguir la pista principal (molt evident) caldria una fita de seguiment en aquest punt.
фото

34 Falta una fita. Cruïlla no senyalitzada amb un corriol a l'esquerra / Se segueix recte per la pista principal, ara amunt

Tot i que es tracta de seguir la pista principal (molt evident) caldria una fita de seguiment en aquest punt.
фото

35 Falta una fita. Cruïlla no senyalitzada amb un corriol a la dreta / Se segueix per la pista principal, que torna a baixar

Tot i que es tracta de seguir la pista principal (molt evident) caldria una fita de seguiment en aquest punt.
фото

36 Fita de seguiment. Les Torrenteres, enllaç amb la pista ampla de Sant Cebrià a Can Palau / Es gira a l'esquerra cap avall

Cruïlla ben senyalitzada.
фото

37 Falta una fita. Cruïlla no senyalitzada amb un corriol a la dreta / Se segueix recte i avall per la pista principal

Tot i que es tracta de seguir la pista principal (molt evident) caldria una fita de seguiment en aquest punt.
фото

38 Falta una fita. Veïnat de Can Xuxa / Inici d'un tram asfaltat / Es torna a pujar

Caldria una fita per confirmar que se segueix pel carrer asfaltat que creua aquest veïnat, en aquest punt que la pista deixa de ser de terra. El tram asfaltat s'allarga fins al waypoint 41.
фото

39 Falta una fita. Accessos a finques privades que s'han d'obviar / Ara es torna a baixar

Tot i que es tracta de seguir la pista principal asfaltada (molt evident) caldria una fita de seguiment en aquest punt.
фото

40 Falta una fita. Cruïlla amb una pista secundària a l'esquerra / Se segueix recte i avall per la pista asfaltada

Es tracta de la cruïlla amb la pista que dóna accés a la casa de Can Xuxa, que dóna nom al veïnat més modern que s'acaba de creuar. Tot i que es tracta de seguir la pista principal (molt evident) caldria una fita de seguiment en aquest punt. Des d'aquest punt hi ha una bona panoràmica de la vall de Can Matas, amb la casa del mateix nom a la vista.
фото

41 Falta una fita. Cruïlla no senyalitzada amb una pista / Se segueix recte i avall per la principal, quan acaba l'asfalt

La pista que es deixa a l'esquerra baixa a un camp. Tot i que es tracta de seguir la pista principal (molt evident) caldria una fita de seguiment en aquest punt, just quan s'acaba l'asfalt i la pista torna a ser de terra.
фото

42 Falta una fita. Es deixa una pista privada a la dreta i amunt / Ca l'Utrillo, casa amb aspecte de castell

Tot i que es tracta de seguir la pista principal asfaltada (molt evident) caldria una fita de seguiment en aquest punt.
фото

43 Falta una fita. Accés a un centre hípic i a una finca hortícola / Se segueix recte i avall per la pista principal

Tot i que es tracta de seguir la pista principal asfaltada (molt evident) caldria una fita de seguiment en aquest punt.
фото

44 Fita de seguiment. Cruïlla ben senyalitzada amb una pista a la dreta / Se segueix recte per pista, novament asfaltada

A partir d'aquí s'enllaça amb el tram ja fet inicialment i la senyalització torna a ser bidireccional.
фото

45 Fita de seguiment. Cruïlla / Es gira a la dreta per un carrer asfaltat que arriba al Parc Puigverd (punt d'inici SL)

Aquest punt coincideix amb la cruïlla dels waypoints 02a i 02b.
фото

46 Final de l'SL-C 102 (Parc Puigvert)

Es tracta del mateix punt que el waypoint 01.

Комментарии

    You can or this trail