SeCR4

Координаты 1090

Загружено 28 октября 2016 г.

Записано октября 2016

-
-
849 м
266 м
0
2,7
5,4
10,83 км

Просмотрено 358 раз, скачано 13 раз

рядом с San Martín Sapresa, Catalunya (España)


Zona: Guilleries i Serra de Santa Bàrbara / Prelitoral Nord.
Comarca: La Selva.
Data de realització: Octubre 2016.

En resum: Ruta senzilla de pujada a l'ermita de Santa Bàrbara, que es troba a una alçada de 858m, des de Sant Martí Sapresa

Inici: A l'aparcament de Sant Martí Sapresa que hi ha a tocar de la carretera C-63, davant del restaurant de Can Valls. Hi ha un pas subterrani per creuar la carretera.

Terreny i dificultat [Fàcil]: Caminada per pista forestal en bon estat en gairebé la totalitat de la ruta, amb dreceres opcionals. Terreny còmode per boscos mediterranis i castanyedes a la part alta.

Aigua: Hi ha una font NO potable a l'ermita de Santa Bàrbara.
Es comença seguint la petita carretera que aviat es torna una pista de terra, a l'alçada de Can Parés. Aquí hi ha una petita verge en un mur de roca.

Al ser una ruta còmode, senzilla i que es pot dir que torna pel mateix lloc, no cal gaire explicació. La pista puja constant fins al final, sobretot a l'últim tram i es van creuant força interseccions de camins que es passen bé mirant el GPS.Aquesta ruta, en la part alta, puja per les dreceres i baixa per la pista forestal. Les vistes són limitades però a l'ermita hi ha una bona finestra. A l'ermita, també, hi ha un refugi lliure molt ben conservat.
Храмовая архитектура

Santa Bàrbara

Edifici del municipi d'Anglès inclòs en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. L'aplec de l'ermita de Santa Bàrbara -santa Bàrbara de Nicomèdia, verge i màrtir- es celebra el segon diumenge de maig, encara que la seva festa en el santoral és el 4 de desembre. L'ermita té uns goigs dedicats a la santa. L'interior de l'ermita és una petita capella d'una sola nau, amb dos trams i capçalera i sostentada bàsicament per dues arcades apuntades amb una sageta molt més accentuada que no pas la llum. El tram de la capçalera, on hi trobem l'absis de mitja volta, correspondria a la coberta a una vessant; el tram intermedi correspondria al campanar i el tram dels peus és on trobem la coberta a dues aigües. En aquest sector també trobem dos elements importants, com són una gran obertura quadrangular, amb llinda monolítica, muntants de pedra i ampit treballat i amb un vitrall acolorit que aludeix a la crucifixió. L'altra seria un portal de pedra que comunica amb el refugi.
парковка

Aparcament

Aparcament de Sant Martí Sapresa que hi ha a tocar de la carretera C-63, davant del restaurant de Can Valls.
Храмовая архитектура

Verge (Can Parés)

Una petita verge en un mur a tocar de Can Parés, a Sant Martí Sapresa.
Пересечение

Drecera ESQUERRE

-A la dreta, pista forestal. A l'esquerre, una drecera per corriol.
Пересечение

Abandonar pista ESQUERRE

Cal pujar pel camí que surt a l'esquerre, evitant arribar a la casa per la pista forestal.
Пересечение

Pista central (RECTE)

Cal seguir recte, per la pista central.
Информация

Cartell

Cartell que es troba en el darrer tram de pujada a l'ermita.

Комментарии

    Вы можете или этот маршрут