Время  4 часов 13 минут

Координаты 1423

Uploaded 1 июля 2014 г.

Recorded июля 2014

-
-
357 m
241 m
0
3,9
7,8
15,53 km

Просмотрено 2362 раз(а), скачено 32 раз(а)

рядом с  Sant Fruitós de Bages, Catalunya (España)

Sortim de Sant Fruitós de Bages, del Cobert de la Maquina de Batre, actualment espai d'esbarjo del poble; construït a principis del anys cinquanta es un edifici singular tant per la seva forma com en el sistema constructiu emprat per resoldre la estructura amb arcs de més de 31 metres de llum. Fem cami cap a la zona de la Torre del Sanmarti, podem veure la nova biblioteca i el parc infantil de El Castell, on tambe hi ha un circuit d'activitats per adults. Continuem en direccio a la carretera de Berga, vorejant l'Institut Gerbert d'Aurillac i la deixalleria municipal; creuem la carretera de Berga i trobem el cementiri del poble; seguim pel cami fins a creuar la C-25, despres trobarem el Bosc Illa, i farem cami amb la companyia de l'aigua de la Sequia. Arribarem als Aiguamolls de la Bobila de Santpedor, on fem el recorregut interior, ocells, anecs, cavalls, tranquilitat ...., es una opcio que no podem oblidar. Tornarem a enfilar el cami cap a Sant Fruitos de Bages, i despres de tornar a gaudir de la Sequia, creuarem de nou la C-25, passarem pel mig de poligon industrial Sant Isidre, on agafarem un pas soterrani per creuar de nou la carretera de Berga en direccio al Bosquet de Sant Fruitos, on hi ha zones infantils i de picnic, circuit d'activitat fisica per a gent gran i es el punt de concentracio fort de la Festa de l'Arros i altres esdeveniments locals. Finalment farem cap de nou a la Maquina de Batre, on finalitzarem la ruta.
Sortida - Maquina de Batre. El Cobert de la Maquina de Batre, actualment espai d'esbarjo del poble; construït a principis del anys cinquanta es un edifici singular tant per la seva forma com en el sistema constructiu emprat per resoldre la estructura amb arcs de més de 31 metres de llum.
La Biblioteca de Sant Fruitós de Bages, recentment inaugurada, és un nou centre obert a tothom, amb accés lliure i gratuït a tot tipus d’informació i coneixements. Depèn de l’Ajuntament, que la gestiona en conveni amb la Diputació de Barcelona, i forma part de la Xarxa de Biblioteques. El seu fons és de 16.000 llibres de totes les temàtiques: novel·la, viatges, esports, ciència..., 80 revistes i 6 diaris, 650 discos compactes, vídeos i CD-ROMS, guies, cartells i fulletons; i el Parc Infantil el Castell, zona de jocs infantils i circuit d'activitat física per a gent gran.
Entrada al Cementiri, amb imatges de la part antiga i la zona d'ampliacio més recent.
El Bosc Illa, segons el retol del Parc de la Sequia, el petit bosc ha quedat com una illa enmig d'un paisatge de secà; es un petit pero tipic bosc de pi, com molts dels que hi havia a la zona.
Part de la ruta, transcorre pel costat de La Sequia.
Els aiguamolls de la Bòbila de Santpedor, es troben aproximadament a 1 km al sud d'aquest municipi, amb una superfície de 3 hectàrees de zona inundable i 5 hectàrees de zona per reforestar, ocupen un espai de transició entre els límits del casc urbà i la zona agrícola. L'existència dels aiguamolls té el seu origen en l'extracció d'argiles que realitzava una bòbila instal·lada en aquest indret. Com que en aquest indret les aigües subterrànies circulen molt a prop de la superfície, en rebaixar-se els terrenys durant les extraccions d'argiles es va produir l'aflorament de les aigües freàtiques o del subsòl. L'any 1992, el grup ecologista de Santpedor Gestió i Estudi del Medi (GEM) va iniciar els primers passos per salvar el que quedava d'aiguamoll. El Departament de Medi Ambient i Habitatge i el GEM van començar l'any 1993 les actuacions per restaurar i millorar els sistemes naturals de la zona augmentant fins a 3 hectàrees la zona d'aiguamoll i reconvertint 1 hectàrea més en alzinar i pineda. Per últim, es va dissenyar tota la infraestructura per a l'ús públic de l'espai.
Aqui hi ha la linia que separa els camps del poligon industrial.
L’Església Parroquial de Sant Fruitós és d'origen romànic, del segle XII, però inclou reformes d'estil gòtic fetes a les acaballes del segle XVII. És especialment remarcable el seu campanar i el cimbori que hi ha al costat. La dedicació d’aquest temple a Sant Fruitós deriva de la suposada presència d’unes relíquies del bisbe i màrtir tarragoní (primer bisbe documentat de Catalunya) a la nostra població. L’església parroquial es troba al nucli més antic del poble, que pren el nom de la Sagrera i que envolta el temple de forma característica. El Museu de Sant Fruitós és el resultat de la iniciativa d’un grup de veïns i veïnes del poble. Per donar forma al projecte, van unir esforços i coneixements amb el Col·lectiu de Recerca Històrica. A partir d’aquí, el projecte s’ha anat fent realitat gràcies a la participació de l’Ajuntament i del Consell Parroquial, que ha cedit l’espai que ocupa el Museu a la Rectoria Vella, situada al nucli antic de La Sagrera. Al Museu, que es pot visitar tots els diumenges d’11 a 13 hores, s’hi poden trobar molts i molts objectes, fotografies i documents que han estat cedits per veïns i veïnes del poble. Ordenats i classificats en les diverses sales, hi ha des d’eines del camp fins a vestits antics, estris de casa o fotografies antigues. El Museu és tan important pel fons patrimonial que conté com pel seu caràcter clarament participatiu i popular. El Museu és un referent identitari molt important per a Sant Fruitós. Però el Museu és també el mirall on es poden veure reflectides les famílies d’avui i de sempre, d’aquí i d’allà. És un espai per recuperar i posar en valor la història i la memòria col·lectiva i per fer un viatge en el temps al passat recent, a la manera de viure i de treballar a la Catalunya Central.
El Bosquet de Sant Fruitos, hi ha zones infantils i de picnic, circuit d'activitat fisica per a gent gran i es el punt de concentracio fort de la Festa de l'Arros i diversos esdeveniments ludics i festius que celebrem al poble.
Final de ruta - Maquina de Batre

Комментарии

    You can or this trail