Moving time  3 часов 35 минут

Время  4 часов 21 минут

Координаты 2411

Uploaded 17 марта 2019 г.

Recorded марта 2019

-
-
237 m
-8 m
0
3,4
6,9
13,71 km

Просмотрено 31 раз(а), скачено 3 раз(а)

рядом с San Agustin des Vedra, Baleares (España)

CAT/ESP

2 consideracions prèvies:
1. La baixada de la Serra de sa Barda (entre kms. 3,8 i 3,9 d'aquesta ruta) és molt pronunciada, el "carril" central està ple de pedres amollades i el risc de caiguda hi és. La baixada és més asequible fer-la pels laterals (primer per la dreta i després per l'esquerra).
2. Vàrem tenir un parell de problemes a la urbanització en obres de Cala Tarida. Jo recomanaria vorejar-la seguint recte pel camí i no agafant el carrerany (km. 4,5).

La ruta comença a l'esglèsia de Sant Agustí des Vedrà, creuam la carretera de Sant Josep i ens dirigim cap a la Serra de sa Barda alternant camí de terra i asfaltat. L'ascensió no és difícil una vegada arribes al carrerany, vàrem tenir una petita desorientació (quan hi ha una bifurcació agafar la de la dreta). Una vegada arribes dalt, on hi ha una ruina, es tenen magnífiques vistes de Es Vedrà. El camí segueix per bosc sense problemes fins arribar al punt mencionat anteriorment de la baixada (un 20% aproximadament).

Abandonam el camí per un carrerany prou clar. La intenció era vorejar la urbanització en obres de Cala Tarida però, una vegada allí, no hi havia altre remei que entrar-hi, amb els carrers plens de material de construcció i tanques. Lo més fàcil hagués set seguir recte al km. 5,6 però vàrem voler seguir vorejant i ens vàrem quedar tancats, haguent de sortir entre dues tanques.

A partir d'aqui ja no hi ha problema, s'agafa el carrer que va al Restaurant Cas Milà per baixar a Cala Tarida, es creua la platja, se surt per la zona nord direcció Cala Corral i en una lleu pujada iniciam la tornada primer per bosc, es creua la carretera, s'agafa el carrer de la urbanització en obres per l'altre costat i es fa la pujada típica de la Serra den Curtet, amb algun tram intens. Grans vistes dels illots de Ponent que no es poden deixar de mirar. S'arriba al camí que duu a unes cases i s'agafa un carrerany (es veu una fita i una senyal de color) que et porta cap al Pou den Xic. Des d'aquí ja és tot recte, primer per camí, després un tram per la carretera de Platges de Comte (alerta amb es tràfic) i darrer pujada pel camí vell de missa de Sant Agustí.

Ruta realitzada amb l'Associació Desorientats d'Eivissa (Facebook).

++++++++++++
2 consideraciones previas:
1. La bajada de la Serra de sa Barda (entre kms. 3,8 y 3,9 de esta ruta) es muy pronunciada, el "carril" central está lleno de piedras sueltas y el riesgo de caída existe. La bajada es más asequible hacerla por los laterales (primero por la derecha y después por la izquierda).
2. Tuvimos un par de problemas en la urbanización en obras de Cala Tarida. Yo recomendaría bordearla siguiendo recto por el camino y no cogiendo el sendero (km. 4,5).

La ruta comienza en la iglesia de Sant Agustí des Vedrà, cruzamos la carretera de Sant Josep y nos dirigimos hacia la Serra de sa Barda alternando camino de tierra y asfaltado. La ascensión no es difícil una vez llegas al sendero, tuvimos una pequeña desorientación (cuando hay una bifurcación coger la de la derecha). Una vez llegas arriba, donde hay una ruina, se tienen magníficas vistas de Es Vedrà. El camino sigue por el bosque sin problemas hasta llegar al punto mencionado anteriormente de la bajada (un 20% aproximadamente).

Abandonamos el camino por un sendero bastante claro. La intención era bordear la urbanización en obras de Cala Tarida pero, una vez allí, no había más remedio que entrar, con las calles llenas de material de construcción y vallas. Lo más fácil hubiera sido seguir recto en el km. 5,6 pero quisimos seguir bordeando y nos quedamos encerrados, teniendo que salir entre dos vallas.

A partir de aquí ya no hay problema, se toma la calle que va al Restaurante Cas Milá para bajar a Cala Tarida, se cruza la playa, se sale por la zona norte dirección Cala Corral y en una leve subida iniciamos el regreso primero por bosque, se cruza la carretera, se toma la calle de la urbanización en obras por el otro lado y se hace la subida típica de la Serra den Curtet, con algún tramo intenso. Grandes vistas de los islotes de Ponent que no se pueden dejar de mirar. Se llega al camino que lleva a unas casas y se toma un sendero (se ve un hito y una señal de color) que te lleva hacia el Pou den Xic. Desde aquí ya es todo recto, primero por camino, luego un tramo por la carretera de Platges de Comte (cuidado con el tráfico) y por último la subida por el camino viejo de misa de Sant Agustí.

Ruta realizada con la Asociación Desorientats d'Eivissa (Facebook).

Комментарии

    You can or this trail