Rigarpa

Время  один час 57 минут

Координаты 613

Uploaded 5 июля 2018 г.

Recorded июня 2018

-
-
131 m
10 m
0
1,2
2,4
4,86 km

Просмотрено 5058 раз(а), скачено 11 раз(а)

рядом с Pisones, Asturias (España)

L’inici de la ruta és en l’aparcament públic del camp de Golf municipal de la Llorea.
43º 31.141’ , -5º 34.716’
Un cop passada la tanca de l’aparcament en la paret d’una edificació que tenim davant veurem un senyal indicador de la ruta que indica cap el final de l’aparcament de terra i d’aquest al final del de sota, també de terra, on veure ja al fons el panell indicatiu de la ruta i la tanca que hem de passar i tancar segons indica per tal de que no passin els senglars.
Entrem ja en una zona boscosa amb diferents tipus d’arbres: roures, eucaliptus, algun castanyer i moltes falgueres. La gran quantitat d’arbres fa que el camí ens sigui molt refrescant tenint en conta la calor que està fent.
El desnivell que trobem en la ruta no és molt elevat, força suau i planer al fons del barranc fins arribar a la seva desembocadura en la Platja de La Ñora, evidentment tot el que hem fet a l’anada ho haurem de fer a la tornada, ja que la ruta no és circular i tan sols està reflectida l’anada.
Anirem baixant paral·lels al riu Lloreda que ens queda al fons. A mida que anem baixant l’anirem sentint. Baixem fins que arribarem al fons del barranc on ja veurem el riu Ñora que uns metres més endavant s’ajunta amb el Lloreda.
La ruta no te cap tipus de pèrdua. Tota l’estona anem seguint el curs del riu fins que desemboca al mar.
És un riu amb poc cabal i en el que ens hem fixat és que hi va haver-hi una avinguda d’aigua molt important fa poc, es veuen arbres tombats, restes vegetals per tot arreu a una alçària important i tota la sèrie de ponts que creuarem amb desperfectes, algún desplaçat dels fonaments, baranes trencades i restes vegetals que indiquen que l’aigua va passar per sobre dels mateixos.
Al final creuarem un últim pont de formigó i arribarem a la zona d’aparcament on el riu ha fet un petit aiguamoll, desembocant el riu per l’esquerra de la platja de sorra
La platja de la Ñora és de sorra amb una amplada d’uns 250m i que te una zona rocosa davant d’uns 50 m anomenada Peña del Romero. Pertany a la Parròquia de Quintueles, Concejo de Villaviciosa.
La tornada la fem pel mateix camí.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

El inicio de la ruta esta en el aparcamiento público del campo de Golf municipal de la Llorea.

43º 31,141 ', -5º 34716'

Una vez pasada la valla del aparcamiento, en la pared de una edificación que tenemos delante veremos un señal indicador de la ruta que indica hacia el final del aparcamiento de tierra y de este al final del siguiente,también de tierra. En el fondo vemos el panel indicativo de la ruta y la valla que tenemos que pasar y cerrar según indica el fin de que no pasen los jabalíes.

Entramos ya en una zona boscosa con diferentes tipos de árboles: robles, eucaliptos, algún castaño y muchos helechos entre otros. La gran cantidad de árboles hace que el camino nos sea muy refrescante teniendo en cuenta el calor que está haciendo.

El desnivel que encontramos en la ruta no es muy elevado, bastante suave y llano en el fondo del barranco hasta llegar a su desembocadura en la Playa de La Ñora, evidentemente todo lo que hemos hecho en la ida lo tendremos que hacer a la vuelta , ya que la ruta no es circular y tan sólo está reflejada la ida.

Iremos descendiendo paralelos al río Lloreda que nos queda en el fondo. A medida que vamos bajando lo iremos escuchando. Bajamos hasta que llegaremos al fondo del barranco donde ya veremos el río Ñora que unos metros más adelante se junta con el Lloreda.

La ruta no tiene ningún tipo de pérdida, todo el tiempo vamos siguiendo el curso del río hasta su desembocadura en el mar.

Es un río con poco caudal y en lo que nos hemos fijado es que hubo una avenida de agua muy importante recientemente, se ven árboles tumbados, restos vegetales en todas partes a una altura considerable y toda la serie de puentes que cruzaremos con desperfectos, alguno desplazado de su base, barandillas rotas y restos vegetales que indican que el agua pasó por encima de los mismos.

Al final cruzaremos un último puente de hormigón y llegaremos a la zona de aparcamiento donde el río ha hecho un pequeño humedal, desembocando por la izquierda de la playa de arena.

La playa de la Ñora es de arena con una anchura de unos 250m y que tiene una zona rocosa frente a la costa a unos 50 m llamada Peña del Romero.
Pertenece a la Parroquia de Quintueles, Concejo de Villaviciosa.

La vuelta la hacemos por el mismo camino.
Waypoint

133 Pont de formigó i aparcament

Waypoint

134 Platja de la Ñora

Waypoint

Camí

Waypoint

Club de golf

Waypoint

Inici-Final

Waypoint

Panell informatiu i tanca

Waypoint

Pista i moli

Waypoint

Pont 2

Waypoint

Pont1

Waypoint

Riu Ñora 1

Waypoint

Riu Ñora 2

Комментарии

    You can or this trail