angaar

Время  10 часов 29 минут

Координаты 3505

Загружено 18 апреля 2016 г.

Записано апреля 2016

-
-
728 м
260 м
0
11
23
45,02 км

Просмотрено 1518 раз, скачано 63 раз

рядом с Castellar del Vallès, Catalunya (España)

Recorregut que enllaça nou ermites romaniques del valles occidental. Caminada de reisitencia puntauable per la copa catalana de la FEEC. Traçat de 46 kilometres y aproximadament 3.400 metres de desnivell. Surt de castellar del valles i propossa pasar per les següents llocs:
Santa maria del puig de la creu. Dins del recinte emmurallat, documentada el 1192, rau l'ermita romànica dedicada a santa Maria. Per les característiques que presenta el temple, es considera dins del grup d'ermites rurals construïdes al segle XII a la comarca. Diverses restauracions, la darrera de 1951, han permès fer arribar l'edifici fins als nostres dies.
Sant sebastiá de montmajor.L'església, una petita joia del romànic català. Bastida un xic abans del 1077, fins a 1216 va pertànyer al monestir de Sant Cugat del Vallès.
Santa maria del grau. L'ermita, documentada el 1227, al llarg dels segles ha sofert moltes restauracions i consolidacions. Actualment, però, es presenta en un lamentable estat i en evident procés d'enderrocament. Per les característiques de la seva construcció, podem incloure-la dins del grup de temples romànics aixecats al llarg del segle XII.
Santa maria del castell de gallifa.Malgrat que la primera menció del castell pertany al 999, la documentació de l'església arrenca de l'any 1060. L'absis s'adapta plenament a les formes del romànic llombard. La nau, en canvi, no admet una datació tan precisa. Tot i això, la podríem situar a cavall entre els segles XI i XII. Restaurada entre 1985-1987, es va tornar a obrir al culte sota l'advocació de la Mare de Déu de l'Ecologia. Al seu repeu roman una font de cisterna dedicada a Sant Galderic.
Sant jaume de vallverd. Es tracta de la capella construïda per Bernat de Vallverd entre el 1180 i 1190. El 1606 es va allargar la nau i el 1736 estava arruïnada. Reconstruïda pel seu propietari actual (1975), l'església avui té molt poc de l'ermita original (únicament la façana sud i part de l'absis).
Santa maria del castell de pera. És el “sostre” del recorregut de la Ruta de les Ermites. Esplèndida panoràmica. Si bé el castell apareix documentat des de l'any 1017, de la seva capella no trobem cap document fins el 1378. La notícia de la seva ruïna correspon al 1736. Les restes, molt poc visibles si hom no coneix el seu emplaçament exacte, es troben ubicades dins del recinte del castell.
Sant pere de mur o del dalmau. Anys ha, fou el centre espiritual de la vall de Mur. Pertany, també, al terme municipal de Sant Llorenç Savall. Fou reformada al segle XVIII, suprimint l'absis, tapiant les dues portes i obrint-ne una altra a la nova paret i capgirant d'orientació de l'església. La data de construcció es pot situar a final del segle XI, coincidint amb la construcció del monestir de Sant Llorenç del Munt. La data de dedicació és de l'any 1101.
Mare de deu de les arenes. Documentalment, és molt pobra. Sols es pot donar com a referència certa un document de l'any 1121. Cal suposar que la comunitat del monestir de Sant Llorenç del Munt, que controlava la parròquia de Sant Feliu, la va fer bastir entre els segles XI i XII. La seva estructura és molt senzilla: una sola nau, rectangular i amb volta de canó i un absis de planta semicircular.
Temple o esglesia parroquial de sant feliu del racó. Documentat des del 996, va ésser conegut antigament amb el nom de Sant Feliu de Valrà. L'edifici actual fou bastit el 1819, ja que al segle XVIII fou enderrocada la vella església romànica per tal d'ampliar-ne la seva capacitat. De l'edifici antic sols ha arribat fins als nostres dies el campanar, una torre de planta rectangular. Pel tipus d'aparell i la tipologia de les obertures i de l'ornamentació, cal situar la seva construcció entre finals del segle XI i principis del segle XII, probablement, posterior a l'església.
Маршрутная точка

El temple o església parroquial de Sant Feliu del Racó

Маршрутная точка

Església de Santa Maria Del Puig de la Creu

Маршрутная точка

mare de deu de les arenes

Caminada que enllaça nou ermites romaniques pels voltants del valles occidental. Caminada de resistencia puntuable per la copa catalana
Маршрутная точка

sant jaume de vallverd

Маршрутная точка

sant pere mur

Маршрутная точка

sant sebastiá de montmajor

Маршрутная точка

Santa Maria del castell de Gallifa

Маршрутная точка

santa maria del castell de pera

Маршрутная точка

santa maria del grau

Комментарии

    Вы можете или этот маршрут