LucT

Время  5 часов 32 минут

Координаты 3352

Загружено 29 августа 2015 г.

Записано августа 2015

-
-
27 м
8 м
0
5,0
10
20,1 км

Просмотрено 625 раз, скачано 9 раз

рядом с Ruiselede, Flanders (Belgique)

Wandelclub De Molenstappers van Ruiselede organiseerde op 16/08/2015 hun 20e Kermistocht - Jubileumtocht. We parkeerden op een veld buiten het centrum en startten de wandeling aan de Sporthal. We bezochten onderweg uiteraard de mooie Hostemolen van Ruiseleden, wandelden door de kloostertuin van de Zusters Onze Lieve Vrouw van Zeven Weeën en gingen dan door de velden naar Kruiskerke waar in het klooster een rustpost was ingericht. Daarna volgde in de streek 'Eendekooi' een ruim aanbod aan boswegels en dreven, vaak over privé domeinen en langs hoeves. We keerden langs de Aalterstraat terug naar Ruiselede.
Omdat we meermaals over private wegen wandelden, die enkel ter gelegenheid van deze tocht toegankelijk waren, is deze tocht niet geschikt om op eigen houtje te maken maar is de track enkel als documentatie bedoeld.
Маршрутная точка

Foto 01 Hostemolen

Hostemolen, Ruiselede In 1865 liet Ferdinand Hoste deze stenen windmolen bouwen ter vervanging van een houten molen uit 1774. In 1997 werd de molen door het gemeentebestuur aangekocht en uitgebreid met een polyvalente zaal. Deze gemeentemolen is elke eerste zondag van de maand open en in werking.
Маршрутная точка

Foto 02 Tussen Veldstrat en Poekebeek

Маршрутная точка

Foto 03 tussen Poekebeek en Zandvleugestraat

Маршрутная точка

Foto 04 tussen Poekebeek en Zandvleugestraat

Маршрутная точка

Foto 05 tussen Zandvleugestraat en Wantestraat

Маршрутная точка

Foto 06 Wantebeekkapel Kruiskerke

O.-L.-Vrouwkapel in 1954 opgericht ter gelegenheid van het Mariajaar. Gebouwd op initiatief van de het klooster en gefinancierd door de Kruiskerkenaren. Staat aan de rand van een meersengebied vlakbij de Wantebeek en het brugje over de Kruiskerkestraat.
Маршрутная точка

Foto 07

Маршрутная точка

Foto 08

Маршрутная точка

Foto 09 Schoonbergehoeve

Voor de westelijke stallen, fraai houten gebouw met overdekte mestvaalt en hooizolder, thans in gebruik als vrije loopplaats voor vee. Wanden met gepikte houten bebording en afgedekt met schilddak (pannen, nok loodrecht op de straat).
Маршрутная точка

Foto 10 nabij Eendekooi

Маршрутная точка

Foto 11

Маршрутная точка

Foto 12 aan de Aaltervoetweg

Маршрутная точка

Foto 13 Eendekooi

Маршрутная точка

Foto 14

Маршрутная точка

Foto 15

Маршрутная точка

Foto 16

Маршрутная точка

Foto 17 Axpoele kruis Oudlijkestraat

Beschilderd opschrift links en rechts van het beeld "TER NAGEDACHTENIS VAN DE WELEDELE HEER / HUBERT DE FORMANOIR DE LA CAZERIE / HEER VAN AXPOELE / ALWAAR IN 1128 EEN VERMAARDE / VELDSLAG PLAATS HAD / HEER ZEGEN DE GEZINNEN / VAN ONZE WIJK AXPOELE".
Маршрутная точка

Foto 18

Маршрутная точка

Foto 19 Bambruggestraat

Маршрутная точка

Foto 20 O.-L.-Vrouw van de Vrede Kapel - Aalterstraat

Veldkapel "O.-L.-Vrouw van de Vrede" of "Vredeskapel", tevens oorlogsmonument op de hoek Aalterstraat met de Kraaienbroekdreef. Opgericht door het 'Bevrijdingscomité van de Aalterstraat' in 1946 als dank voor de bevrijding van Ruiselede op 8 september 1944. In september 2004 werden in de kapel door twee Poolse oud-strijders vijf email-naamplaten onthuld met de namen van vier Poolse strijders die te Ruiselede in september 1944 het leven lieten (één met naam onbekend).
Маршрутная точка

Foto 21 Onze-Lieve-Vrouw ten Hemelopnemingkerk Ruiselede

De huidige Ruiseleedse O.-L.-Vrouw ten Hemelopnemingkerk is – met uitzondering van de kerktoren die in 1872 gebouwd werd- grotendeels in de jaren 1700 opgetrokken en is een voorbeeld van een kerk in de classicistische laat-barokke stijl. De geschiedenis van het kerkgebouw begint evenwel veel vroeger, wellicht in de 10de eeuw.
Парковка

Gelegenheidsparking

Пикник

Rustpost Aalterstraat

Пикник

Rustpost Eendekooi

Пикник

Rustpost Kruiskerke

Пикник

Sporthal Ruiselede

Комментарии

    Вы можете или этот маршрут