Скачать

Расстояние

16,31 км

Набор высоты

360 м

Техническая сложность

Низкая

Потеря высоты

360 м

Макс. высота

661 м

Trailrank

60

Мин. подъем

424 м

Тип маршрута

Круговой

Время

5 часов 51 минут

Координаты

3540

Загружено

20 декабря 2018 г.

Записано

декабря 2018
Будьте первым, кто выразит признание
2 комментариев
Поделиться
-
-
661 м
424 м
16,31 км

Просмотрено 644 раз, скачано 27 раз

рядом с Roda de Ter, Catalunya (España)

Bonica caminada amb sortida des de Roda de Ter, però que l’espessa boira no ens ha permès gaudir plenament, ja que pràcticament no s’ha aixecat en tot el matí (excepte el tram de Sant Feliuet), fet que no ens ha permès gaudir de les vistes del entorn així com, dels diferents meandres que fa el riu Ter, abans de vessar les aigües al embassament de Sau.

Durant el recorregut, hem pogut visitar indrets tant interessants com la Colònia Salou, l’ermita de Santa Magdalena de Conangle, el castell de s’Avellana, el jaciment neolític de Savassona, l’ermita i el castell de Savassona i el riu Ter. La nostre intenció era, visitar també, el jaciment arqueològic de l’Esquerda, però no hem pogut travessar el riu per la passarel·la del Molins, ja que està tancat l’accés pels danys ocasionats per les recents riuades.


El jaciment prehistòric i megalític de Savassona.-
És un poblament prehistòric que crida l’atenció per les seves singularitats treballades a la pedra, i en aquest indret podrem veure que la ma de l’home prehistòric hi es present des dels primers períodes del Neolític fins a l’Edat Mitjana, passant pel Bronze, els Ibers i romans, i amb posterioritat, podrem veure el romànic mes bell al seu cim, ja que el conjunt esta dividit en dos sectors molt definits: la plana i el cingle.

En la plana, veurem un conjunt de enormes pedres, entre d’altres, el Dau, la pedra dels Sacrificis, la pedra de les Bruixes, la pedra de l’Home, etc., totes treballades pels humans, amb gran profusió de motius i que pertanyen a un nucli de culte, rituals antics i lloc per a viure, mentre que a la part del cingle, trobarem un lloc d’habitat també molt treballat, amb cisternes d’aigua i diferents treballs a la pedra emmarcats per l’església de Sant Feliu de Savassona.

Els treballs fets a la pedra de l’indret han donat peu a moltes creences populars sobre rituals i sacrificis antics, xamanisme prehistòric i bruixeria, tant a l’època medieval com en època recent. De fet molts treballs son petroglifs gravats per abrasió o també repicats com canals, cassoletes, alguna figura antropomorfa, ferradures i rodes i signes solar, signes cruciformes, etc.
Маршрутная точка

Sortida i arribada - Roda de Ter

Фонтан

wpt002 Font i rocòdrom de les Bruixes

Маршрутная точка

Colònia Salou

Храмовая архитектура

Ermita de Santa Magdalena de Conangle

Укрытие

Barraca

Руины

Castell de s'Avellana

Руины

Pasarella

Археологические раскопки

Jaciment neolític de s'Avassona

Храмовая архитектура

Ermita de Sant Feliuet

Храмовая архитектура

Ermita de Sant Pere de Savassona

Маршрутная точка

Can Toni Xic

Маршрутная точка

Pou de glaç de Salou

Мост

Passarel·la dels Molins

Река

Riu Ter

2 комментариев

 • Фото LunaChi

  LunaChi 13 июн. 2020 г.

  Hola, aquesta ruta surt del parking que hi ha al carrer de la verge del sol del pont?pujant les escales que hi ha davant de la font?o s'ha de tirar pel carrer amunt?es que fa poc que estic a la zona i no conec gairebe res.Merci

 • Фото erill

  erill 14 июн. 2020 г.

  Sí, nosaltres vàrem començar la ruta a la plaça de les Tres fonts per seguir cap al carrer de la costa del Ter, però es pot començar a qualsevol punt de Roda de Ter per anar a trobar el recorregut i enllaçar amb la ruta que nosaltres vàrem fer.
  Salut i bones caminades!

Вы можете или этот маршрут