Скачать

Расстояние

13,89 км

Набор высоты

435 м

Техническая сложность

Низкая

Потеря высоты

435 м

Макс. высота

507 м

Trailrank

81 4,8

Мин. подъем

204 м

Тип маршрута

Круговой

Время

4 часов 36 минут

Координаты

1527

Загружено

11 декабря 2018 г.

Записано

декабря 2018
 • Оценка

   
 • Информация

   
 • Легко следовать

   
 • Пейзаж

   
Будьте первым, кто выразит признание
4 комментариев
 
Поделиться
-
-
507 м
204 м
13,89 км

Просмотрено 761 раз, скачано 51 раз

рядом с Rellinars, Catalunya (España)

08-12-2018
Punt d'inici de la sortida, La Parròquia de Rellinars. Surto per la carretera que passa per sota la finca de les Ferreres i pel costat del Gibert d'Avall, segueixo la carretera enquitranada fins al pont del Torrent de l'Esbarzer, a l'altre costat de pont a mà dreta, segueixo pel camí al costat del torrent en direcció nord sempre pel costat del torrent, traspassant-lo un parell de vegades fins a arribar a un pal indicatiu (SL-C57 Barraca d'en Pere Baqué) d'on surt el corriol que en direcció nord puja per la carena. Abans d'agafar el corriol em desvio pel camí uns 60 m per visitar el salt d'aigua i la balma del Torrent de l'Esbarzer.
Retornant al corriol que puja per la carena costeruda, dibuixant el recorregut pels xaragalls d'aigua, fins a la part superior de la Serra del Ginebral, segueixo la carena fins a trobar el camí de Cal Manel que porta directament a la pista que puja al Coll de Gipó.
Coll de Gipó, important encreuament de camis, per on passa el camí Reial o Ral de Manresa a Barcelona, m'arribo a veure la fita de la distància a Barcelona, que és de 10 llegües i 1/2 i la de Manresa és de 2 llegües i 1/2. Segueixo els senyals del terme per pujar al punt més alt del recorregut d'uns 597 m on deixo una fita i contemplo les tres cases que aniré a visitar.
La casa del Ginebral, la més moderna de les tres, amb un estat de conservació bastant deplorable amb l'interior totalment destruït, però que encara conserva la taulada.
Baixo a la pista en direcció oest, la segueixo fins a trobar un gran nus de pistes, agafo la que puja a la masia de la Serra una gran casa del segle XV. Davant la casa una gran portalada, amb un sostre de quatre voltes de maó massís connectades en un punt central i una gran porta que tancava l'entrada de la masia, a la resta de la casa sols queda algunes voltes de pedra que aguanten les precàries parets. Per darrere la casa surt el corriol que puja al puig de la Serra de 525 m. Desfaig el camí per tornar al nus de pistes de l'arribada, però abans dono una ullada al pou que hi ha al costat del camí, un pou d'uns 30 m de profunditat, que en el fons se sent caure l'aigua.
Del nus de camis, agafo el que sembla més antic i autèntic, el camí de Can Vinyes, situat en direcció sud em porta a tres tines al costat de la casa, amb progressiu deteriorament per quatre espoliadors desaprensius. La casa de Can Vinyes del segle XIII amb molt mal estat, sols queden quatre parets i alguna volta
Continu baixant per l'antic camí que em porta a l'altre costat del Torrent de les Pasteres, des d'aquí resseguint el torrent uns 1300 m, surt un corriol que pujant per la carena del Cellers fins a trobar el camí del Cellers a la Pòpia i més endavant el camí de Cal Manel, baixa el torrent de l'Esbarzer, a peu de camí veig un parell de barraques de vinya en molt bon estat.
En tocar al torrent arribo al camí que de bon matí pujava i ara el faig al revés, per arribar al pont que hi ha la carretera enquitranada i per acabar en l'aparcament.
Salut i Muntanya.
Маршрутная точка

1.0 Barraques i Balma

Маршрутная точка

1.1 Carena del Ginebral

Маршрутная точка

1.2 Coll de Gipó

Маршрутная точка

1.3 Can Ginebral

Маршрутная точка

1.4 Can Serra

Маршрутная точка

1.5 Can Vinyes

Маршрутная точка

1.6 Barraques de pedra seca

4 комментариев

 • Фото rigocarbo9

  rigocarbo9 27 дек. 2018 г.

  Molt bona descripció...!! Felicitats..!!

 • Фото xavierguil

  xavierguil 26 янв. 2020 г.

  Я был на этом маршруте  проверенный  Посмотреть еще

  Molt bona excursió antics camins de vinyes fins la lamentable filoxera

 • Фото rigocarbo9

  rigocarbo9 26 янв. 2020 г.

  Celebro molt que t"hagi agradat

 • Фото raduto2016

  raduto2016 26 янв. 2020 г.

  Moltes gràcies per la vostra valoració.

Вы можете или этот маршрут