Время  3 часов 58 минут

Координаты 1253

Uploaded 12 января 2013 г.

Recorded января 2013

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
941 m
575 m
0
4,1
8,2
16,37 km

Просмотрено 2488 раз(а), скачено 72 раз(а)

рядом с Pontóns, Catalunya (España)

CAT, CAST.


CAT.
Sortida desde Pontons desde la zona d´aparcament al costat de la carretera, comencém a pujar fins a arribar a L´Ermita de Santa Magdalena, seguím pista forestal i senderó fins a arribar a la font Doriola, seguím pista i passem per el devant de la Casa de Colonies de Cal Diable, una mica mes amunt agafém carretera la travessem i al cap de uns 25 metres girarém a l´esquerra, pujém i agafém camí fins a arribar a un camp de blat i l´atravessem, veurém 3 pedres grosses i torném a agafar pista, trobém marques de la cursa dels 7 Cims i la fém a l´inversa fins a arribar al Puig Castellar, gaudím d´unes espectaculars vistes, (l´any passat una ruta similar ens vàrem trobar amb voira, pluja i fins i tot neu),agafém pista i a uns 10 metres del cim girarém a la dreta per agafar pista fins a arribar a la Font de les Canals, seguím pista de baixada i a uns 700 metres girém per una pista de pujada a l´esquerra, ULL!! (aquesta pista acava a mitga pujada de agafar la pista cap el Puig Solanas, no la feu amb pantalóns curts em atravessat per matolls i arbres) jo tornaría a agafar la mateixa pista que vèníem de baixada i pujar-la, un cop em fet una mica de selva torném a agafar la pista on ens durà al Puig Solanas, seguím fent ruta inversa dels 7 cims, agafém senderó fins a arribar a la casa de Colonies del Diable, la travessem fins a arribar per pista formigonada a Pontons.

CAST.

Salida desde Pontons desde la zona de aparcamiento junto a la carretera, comenzamos a subir hasta llegar a La Ermita de Santa Magdalena, siguiendo pista forestal y sendero hasta llegar a la fuente D´oriola, seguimos por pista y pasamos por el frente de la Casa de Colonias de Cal Diable, un poco más arriba cogemos carretera la atravesamos y al cabo de unos 25 metros giramos a la izquierda, subimos y cogemos camino hasta llegar a un campo de trigo lo travesamos, veremos 3 piedras grandes y vuelvemos a coger pista, encontramos marcas de la carrera de los 7 Cims y la hacemos a la inversa hasta llegar al Puig Castellar, disfrutar de una espectaculares vistas, el año pasado realicemos una ruta similar nos encontramos con niebla, lluvia y hasta nieve, cogemos pista ya unos 10 metros de la cima gira a la derecha para coger pista hasta llegar a la Fuente de els canals, seguimos pista de bajada ya unos 700 metros giramos por una pista de subida a la izquierda, OJO !! (Esta pista acaba a media subida,de coger la pista hacia el Puig Solanas, no la haga con pantalones cortos hemos atravesado por matorrales y árboles) yo volvería a coger la misma pista que venía de bajada y subirla, una vez hemos hecho una poco de selva vuelve a coger la pista donde nos llevará el Puig Solanas, sigue haciendo ruta inversa de los 7 cims, cogemos el sendero hasta llegar a la casa de Colonias del Diable, la atravesamos hasta llegar por pista hormigonada en Pontons.
L'església parroquial de Santa Magdalena de Pontons es troba a l'esquerra de la riera, dalt d'un cingle que domina el poble. És un edifici d'origen romànic, que va ser reconstruït al segle XIII i modificat posteriorment. Conserva a la façana de ponent la porta romànica, amb doble arquivolta i impostes. A Pontons hi ha una biblioteca i a més funciona el Centre Cultural, que centre les activitats culturals i recreatives del poble. La festa major del municipi s'escau al juliol, per la festivitat de Santa Magdalena.
La casa de colònies Cal Diable està situada al terme municipal de Pontons (Alt Penedès), a 20 Km de Vilafranca, 75 Km de Barcelona, 167 Km de Girona, 56 Km de Tarragona i a 105 Km de Lleida. Amb una capacitat de 98 places està oberta tot l'any per a grups escolars, associacions, entitats juvenils, famílies, grups d'amics i colònies d'estiu. Ideal per dur-hi a terme qualsevol classe d'educació en el lleure, descansar, fer trobades i gaudir de la natura. Sense oblidar el caràcter lúdic i de convivència que tenen totes les nostres activitats. La casa ofereix el servei de cuina casolana. Els usuaris poden triar entre fer sortides d'un dia, colònies escolars, sortides de caps de setmana, pernoctar o colònies d'estiu. Camí de la Llacuna, s/n "Cal Diable" . 08738 Pontons. Tel. 609312244 ò 938987043.
En el cim del Puig Castellar es troben les restes del poblat ibèric d'una tribu laietana, fundat a l'entorn del segle VI aC i que va perdurar fins al final del segle III aC o inici del segle II aC. Alguns autors han suposat la possible destrucció del poblat per les legions romanes de Porci Cató durant la campanya de l'any 195 aC, tot i que no hi ha prou elements que confirmin un abandonament sobtat i traumàtic. El poblat constituïa un agrupament de tipus mitjà, dedicat a l'agricultura i la ramaderia i, secundàriament, a la metal·lúrgia i el teixit. Les nombroses restes trobades, bàsicament d'origen grec i púnic, confirmen l'existència d'un abundós comerç amb pobles estrangers. Estructuralment té forma el·líptica i consta de tres carrers longitudinals amb més de trenta habitatges, fet que fa suposar una població de poc més de 200 habitants. La part menys protegida estava defensada per una forta muralla de pedra i argila, d'un metre de gruix. Els habitacles -datables entre els segle IV i III aC- estan construïts amb blocs irregulars de granit i pissarra, tenen un o dos compartiments, i devien estar coberts amb branques o fang. El poblat va ser descobert per Ferran de Segarra, el 1902. Les abundoses troballes procedents d'aquest jaciment es conserven al Museu d'Arqueologia de Catalunya i a l Museu Torre Balldovina, de Santa Coloma de Gramenet.
Es el sostre del Penedès 914 metres d´alçada.

2 комментарийиев

 • Фото manelsusa

  manelsusa 14.01.2013

  I have followed this trail  View more

  Km 8 a km 9 Opcio buscar alternativas...mol agreste sense sender molta vegetacio sense cami.

 • Фото eliesteo

  eliesteo 16.03.2017

  I have followed this trail  View more

  Hem gaudit d'aquesta ruta avui. La primavera ja treu el nas. Bones vistes a l'arribar al Puig Castellar. Gràcies per compartir!

  (seria interessant passar el text pel corrector)

You can or this trail