Время  2 часов 45 минут

Координаты 1023

Загружено 27 декабря 2012 г.

Записано декабря 2012

-
-
854 м
216 м
0
2,7
5,4
10,72 км

Просмотрено 1851 раз, скачано 46 раз

рядом с San Martín Sapresa, Catalunya (España)

Comencem al costat de la carretera d'Anglès. Aparquem i agafem el camí que va cap a Sant Amanç. Després pugem seguint els senyals que anem trobant fins a dalt a Santa Bàrbara. Si hi ha un dia clar hi ha molt bones vistes de la Selva fins al mar, i cap al Gironès i l'Empordà, fins al mar, també.

"L'entorn de Sant Amanç va ser sovintejat per la quadrilla del bandoler de les Guilleries.
Jeroni Planella de Can Planella va amagar en Serrallonga i la Joana poc abans que fossin atrapats a Ca l'Agustí de Castanyet, a finals del 1632.
El rector de l'església de les Sposes i altres veïns del barri també els havien acollit i els donaven menjar.
Un tal Fàbregues, pagès Sant Amanç, també era gran valedor i amic dels bandolers. Un tal Salvi Falgueres del barri de les Sposes els havia acompanyat en alguns robatoris i havia mort penjat per la justícia. Una tal viuda Salvaverda de les Sposes també havia acollit i donat de menjar a la quadrilla.
I el pare i fill Salvi Camps també ho eren, com explica la Joana Macissa:
"E mes dich señor que jo conech molt be a Salvi Camps mayor de dies pare del sobredit Salvi Camps y en casa dit Salvi Camps anarem dit Serrallonga y jo".
La Joana explica com Salvi Camps havia anat a robar bestiar amb en Serrallonga:
"En una ocasio essentnos vinguts a trobar a bosch lo dit Salvi Camps ell y dit Serrallonga anaren a robar tres capons en una casa de les Sposes que no se lo nom della y si be entench jo quen volien robar mes y no ni trobaren sino los tres y asso ere alguns vuyt dies abans de dites festes de Nadal prop passades y dels tres capons ne menyarem los dos a bosch ço es dits Serrallonga Salvi Camps y jo testimoni".

Sembla ser que l'altre pollastre el van menjar en la casa d'un tal Poquet que deia ser mosso del mas anomenat Casa Nova. Però la mestressa de la casa va avisar les autoritats i en Serrallonga va tornar per aquells verals alguns dies després per aplicar la seva "justícia":
"Y perque los de casa avisaren a la justitia dit Serrallonga hi torna al cap de uns quants dies queu sabe y prengue la ama de la casa y li lleva un tros de nas". (http://serrallonga1640.blogspot.com/2011/09/les-masies-de-sant-amanc-un-niu-de.html)
Храмовая архитектура

ermita santa Bàrbara

Храмовая архитектура

ermita Sant Amanç

Комментарии

    Вы можете или этот маршрут