Время  3 часов 32 минут

Координаты 3159

Загружено 14 октября 2017 г.

Записано октября 2017

-
-
310 м
254 м
0
4,7
9,4
18,75 км

Просмотрено 1014 раз, скачано 36 раз

рядом с Mollerussa, Catalunya (España)

La ruta comença al carrer de Belianes del poble de Mollerussa, just enfront de la comissaria dels Mossos d'Esquadra. Des d'aquest punt, eixim en direcció sud-est per aquesta via, que es correspon amb el camí de Mollerussa a Belianes. A la nostra esquerra duem la sèquia tercera del canal d'Urgell, que ens acompanyarà durant un bon tros de l'excursió.

No tardem ni un minut en fer cap al salt de la Farinera. A mà dreta veiem les ruïnes de la Farinera, edifici recentment enderrocat. Deixem aleshores els darrers habitatges mollerussencs.

Pocs metres més endavant, apleguem a una cruïlla. El camí de Mollerussa a Belianes tira per la dreta. Nosaltres, però, anem cap a l'esquerra, resseguint el canal d'aigua i abandonant el terme de Mollerussa. A partir d'ara caminem per terres de Golmés, amb les terres de conreu del Codís a septentrió.

Després d'haver travessat la ratlla dels termes, passem per algunes casetes que ens queden a migjorn. Després, arribem a la torre del Pau dels Bous, a la mateixa banda de camí. Tot seguit, a l'esquerra, junt al canal, tenim la torre del salt dels Llums, on hi hagué una central d'electricitat fa dècades.

En havent deixat enrere aquestes dues construccions, travessem el camí de Miralcamp a Golmés, que passa en direcció sud-nord. Nosaltres continuem per la seguida cap al sud-est. El camí és planer. A mà dreta ens queden els camps de la partida de la Figuera, i també l'arranc del camí de la Cabanera, el qual ignorem.

El canal, ara, avança enlairat per dalt nostre. Tanmateix, el camí ens fa guanyar uns metres d'altura i, abans de l'encreuament següent, ja hem assolit el nivell de la sèquia tercera del canal d'Urgell. Allà mateix, a l'altre costat de canal, veiem l'anomenada Casilla del Canal, una caseta en ruïnes i plena de graffitis.

Creuem el camí de les Borges Blanques a Golmés i continuem acompanyant el canal cap al salt del Duran, la primera parada de la ruta. Abans, però, encara ens queda passar per la torre Girona, que queda al nord del canal, en la partida de Lo camí d'Arbeca. Així mateix, també veiem a la nostra dreta el pantà de la Pleta, just abans de travessar el camí d'Arbeca a Golmés.

Creuem aquest camí, deixem al sud el pantà de la boquera de Miralcamp i, deu minuts més tard, en havent passat el travesser camí de Torregrossa a Vilanova de Bellpuig, fem cap al salt del Duran. En aquest bonic indret, fem una breu aturada.

A continuació, seguim pel costat de la sèquia tercera del canal d'Urgell, en direcció sud-est. Entrem ara al terme de Vilanova de Bellpuig per la partida dels Fondets. En acabant, el camí gira a migjorn i, de nou, cap al sud-est, ja a la partida dels Cortons.

És aleshores quan, en fer cap a la torre del Carreter, eixim a la carretera de les Borges Blanques a Bellpuig. La travessem. Ací abandonem la sèquia tercera del canal d'Urgell, que se'n va cap a l'esquerra. Nosaltres tirem recte pel camí de les Pedreres, amb el que torcem bruscament en direcció sud per la partida de les Planes.

Uns metres més endavant, deixem un parell de masies a la dreta. A l'esquerra veiem dues torres: la Panadella d'Urgell i la torre de l'Abril. El camí de les Pedreres ens adreça cap a la torre Macano, que queda a septentrió de la vida. Més endavant, per migdia, passem les masies de la torre del Miret i la torre del Pauet.

Al remat, el camí de les Pedreres puja un poc i es reorienta lleument cap al sud-oest. És llavors quan mor al camí de Mollerussa a Belianes, just sobre la ratlla dels termes de Vilanova de Bellpuig i Arbeca, coincident amb la frontera comarcal entre el Pla d'Urgell i les Garrigues.

Ara, agafem el camí de Mollerussa a Belianes cap a l'esquerra. Tanmateix, en arribar al canal d'Urgell, el deixem. Veiem aquest curs artificial d'aigua i tirem cap al sud, a la dreta, pel camí dels Vilars o camí de Bellpuig a Arbeca.

Aquesta via va en paral·lel al canal d'Urgell durant alguns metres. En acabant, tomba lleugerament cap a la dreta i després travessem la sèquia de les Planes. Al remat, en passar una masia vora camí per la dreta, arribem a un encreuament. A mà esquerra veiem la cabana del Rius. Continuem recte uns metres i, finalment, arribem als Vilars d'Arbeca, important jaciment ilerget.

Ara desfem les nostres passes fins a l'última cruïlla. En ella, girem cap a l'esquerra, en direcció oest, i ens incorporem al camí de la Segona Creu, o camí del Carreró, o camí de l'Aixaragall. Amb ell fiquem rumb cap a ponent per la partida dels Vilars. Ja no l'abandonem fins molta estona després.

Passem per la vora del pantà del Carreró, o pantà de la Serreta, i pel Refugi, caseta de camp datada de l'any 1971. A la cruïlla següent, creuem la carretera de les Borges Blanques a Bellpuig, on el camí del Carreró perd aquest nom i ja sols queda com camí de la Segona Creu, o camí de l'Aixaragall, partida que ens trobarem més endavant.

En efecte, passem la carretera i ens incorporem al territori arbequí de l'Aixaragall. Sempre en direcció oest, arribem al pantà de l'Aixaragall i a la cabana del Lluís del Ferro. En havent deixat enrere aquests dos punts d'interès, seguim per aquesta via que, al remat, mor al camí d'Arbeca a Mollerussa.

Ara apleguem a la part més perillosa de l'excursió. El camí d'Arbeca a Mollerussa és una via relativament transitada. Així doncs, hem d'anar amb compte amb els vehicles que hi circulen durant la mitja hora llarga que la trepitgem. De fet, no la deixem ja fins a arribar al nucli urbà de Mollerussa. Allà hi fiquem el punt i final a la ruta.
Фото

Carrer de Belianes

Carrer de Belianes
Фото

Sèquia tercera del canal d’Urgell

Фото

Esquerra

Фото

Camps de conreu

Маршрутная точка

Torre de Pau dels Bous

Маршрутная точка

Torre del salt dels Llums

Фото

Camí

Маршрутная точка

Casilla del Canal

Маршрутная точка

Torre Girona

Маршрутная точка

Pantà de la Pleta

Маршрутная точка

Pantà de la boquera de Miralcamp

Фото

Camí

Маршрутная точка

Salt del Duran

Фото

Camí

Маршрутная точка

Torre del Carreter

Фото

Camí de les Pedreres

Маршрутная точка

La Panadella d’Urgell

Маршрутная точка

Torre de l’Abril

Маршрутная точка

Torre Macano

Маршрутная точка

Torre del Miret

Маршрутная точка

Torre del Pauet

Фото

Camí de Mollerussa a Belianes

Фото

Canal d’Urgell

Фото

Camí dels Vilars / Camí de Bellpuig a Arbeca

Camí dels Vilars / Camí de Bellpuig a Arbeca
Фото

Cabana del Rius

Археологические раскопки

Els Vilars

Фото

Camí de la Segona Creu / Camí del Carreró / Camí de l'Aixaragall

Маршрутная точка

Pantà de la Serreta / Pantà del Carreró

Маршрутная точка

El Refugi

Маршрутная точка

Pantà de l’Aixaragall

Маршрутная точка

Cabana del Lluís del Ferro

Фото

Camí de l’Aixaragall

Фото

Camí d’Arbeca a Mollerussa

Маршрутная точка

Granges del Pere Viudo

Маршрутная точка

Torre Grau

Маршрутная точка

Mollerussa

Комментарии

    Вы можете или этот маршрут