Скачать

Расстояние

12,42 км

Набор высоты

508 м

Техническая сложность

Средняя

Потеря высоты

508 м

Макс. высота

690 м

Trailrank

51

Мин. подъем

437 м

Тип маршрута

Круговой

Время в движении

3 часов 30 минут

Время

6 часов

Координаты

2210

Загружено

13 октября 2021 г.

Записано

октября 2021
Будьте первым, кто выразит признание
Поделиться
-
-
690 м
437 м
12,42 км

Просмотрено 29 раз, скачано 1 раз

рядом с Masueco, Castilla y León (España)

Werkelijk fantastische wandeling door het natuurpark Los Arribes del Duero naar waterval "Pozo de Los Humos" en de tweede waterval "Cascade del Pinero". Onderweg passeren we diverse prachtige uitzichtpunten. Deze wandeling classificeren we als middelmatig zwaar doordat er redelijk dalen en klimmen in zit en er naar de Cascade del Pinero een smal pad gevolgd wordt wat redelijk dicht begroeid is.

Eerst rijden we een paar kilometer vanaf onze staanplaats camping "Las Casitas de las Arribes" naar de kerk van Masueco waar we een prima parkeerplekje vinden in de schaduw van dit godshuis.
Aan de overzijde van de weg zien we een geschilderde afbeelding van de waterval Pozo del Humos op een muur en bekijken we de fontein voor het gemeentehuis van het dorp.

We lopen een klein stukje door het dorp en passeren een vriendelijke Spaanse familie die het brandhout voor de winter naar binnen aan het kruien is. Het jongste lid van de familie van rond de 50 jaar oud is de twee oudjes van 80+ aan het helpen. Deze jongste spreekt een beetje Engels en vraagt waar we vandaan komen en waar we heen gaan. Als we zeggen dat we naar de waterval willen en uit Nederland komen wijst hij ons prima de weg en als we onze weg vervolgen horen we moeders in het Spaans aan hem vragen of ze in Nederland Engels praten.😀

Bij de waterbak gaan we rechtsaf en lopen een landweggetje af tussen de tamme kastanjebomen door en komen bij de recreatie-area uit waar een paar granieten picknicktafels en een informatiebord staan op dit eerste fantastische uitzichtpunt over de Rio Uces. Dit is een zijtak van de grotere Douro rivier.

Hier begint ook de afdaling naar het eigenlijke hoogtepunt; de waterval in de rivier Uces. Helaas is het geen regenseizoen en staat de waterval droog. Misschien een nadeel maar aan de andere kant wel lekker rustig en we genieten van de prachtige omgeving en de gieren hoog in de lucht.

We lopen weer omhoog en gaan rechtsaf over een graspad verder waarbij we een kleine beek oversteken via een granieten bruggetje. We volgen hierbij de hoogspanningsleidingen en gaan op de T-splitsing rechtsaf richting de afslag naar een bijzonder smal en toch ook behoorlijk begroeid paadje.
Deze volgen we soms de takken wegbrekend en komen op een prachtig mirador uit met de vreemde naam "Desembucadura Rio Uces". Hier hoog op de helling hebben we een magnifiek uitzicht op de rivier beneden die bijna droog staat en de Douro-rivier waar hij in uitkomt die wel voldoende water bevat.

Het pad vervolgend komen we uiteindelijk op het laagste punt uit waar de tweede waterval van vandaag is, "Cascade del Pinero".
Ook deze staat op een paar druppels na droog wat ook weer een voordeel is want nu kan je de waterval droog passeren, je loopt er als het ware onderdoor.

Na de passage beginnen we aan een stevige klim over een zigzagpad omhoog. Als het iets vlakker wordt lopen we door de olijfboomgaarden en slaan linksaf om over de gravelweg verder omhoog te klimmen Monto Poto op.

We bereiken op een stukje weg welke we ook op de heen weg hebben gelopen de kruising dei we rechtsaf nemen. Tussen druivenstokken en appelboomgaardjes lopen we de gravelweg af tot de top van de heuvel.

Nu zien we het dorp Masueco weer liggen en dalen over een prachtig oud boerenpaadje omzoomd door oude bemoste muurtjes af naar het dorp. Vlak voor het dorp staat een gezellige ezel in z'n weitje en lopen we langs een Lavaderos of wasplaats voordat we door het dorpje terug naar de kerk gaan waar de auto staat.

Mocht deze wandeling je aanspreken en/of heb je hem gelopen dan kun je een berichtje achterlaten met een beoordeling.
Helemaal leuk vinden wij het als je onder onze foto klikt en onze volger wordt.

Veel wandelplezier.

Подробнее external

Парковка

Start en parkeerplaats in Masueco

Перекресток

Rechtsaf

Перекресток

Rechtsaf

Перекресток

Rechts aanhouden

Перекресток

Links aanhouden

Пикник

Recreatie-area Pozo de los Humos

Маршрутная точка

Halverwege de afdaling naar de waterval

Водопад

Waterval Pozo de los Humos

Перекресток

Rechtsaf

Река

Klein beekje oversteken

Перекресток

Linksaf

Перекресток

Rechtsaf

Перекресток

Rechts aanhouden

Перекресток

Rechtsaf

Перекресток

Rechts aanhouden

Перекресток

Linksaf afdalen

Панорама

Uitzicht halverwege

Панорама

Mirador 'Desembocadura Rio Uces'

Водопад

Cascade del Pinero

Маршрутная точка

Zigzagpaadje omhoog

Перекресток

Linksaf

Перекресток

Linksaf

Перекресток

Rechts aanhouden

Перекресток

Rechtsaf

Перекресток

Rechts aanhouden

Перекресток

Linksaf

Фонтан

Lavaderos de la Fuentanica

Комментарии

    Вы можете или этот маршрут