Время  один час 54 минут

Координаты 1350

Загружено 13 января 2020 г.

Записано января 2020

 • Оценка

   
 • Информация

   
 • Легко следовать

   
 • Пейзаж

   
-
-
342 м
91 м
0
1,5
3,1
6,17 км

Просмотрено 735 раз, скачано 31 раз

рядом с Teià, Catalunya (España)

Excursió a peu de dificultat baixa que transcorre majoritàriament per pistes del Parc de la Serralada Litoral.
L'itinerari està senyalitzat com a SL-C 111, amb fites de color blanc i verd.
Aquest itinerari circular és una ocasió excel•lent per conèixer l'entorn del poble de Teià a través de l'observació de les seves pedreres, els conreus, les fonts, les formacions granítiques, etc.
L'inici és a Teià, davant de l'edifici de la Unió.

Més info:

Aquesta es la descripció de la ruta segons la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC):
”L’inici és a Teià, davant de l’edifici de La Unió, i transcorre per les fonts següents: del Senglar, del Grill, de les Perdius i del Pericó d’en Canal. També trobarem alguns indrets emblemàtics: el Sagrat Cor, el refugi de la Ferreria del Vedat i els rocs d’en Flores.
Es tracta d’un sender local (SL-C 111) per fer a peu; el fet de ser circular permet que també es pugui iniciar des de qualsevol punt de l’itinerari.
Sortim des de l’edifici de La Unió i anem amunt per la riera fins que es bifurca. En aquest punt continuem a la dreta pel torrent del Molí –deixant al costat dret l’entrada de can Munt– i a mà esquerra veurem el vell molí fariner. Uns metres més endavant agafem el primer torrent de la dreta. És l’inici del camí del Vedat; uns metres més endavant veurem a l’esquerra la barraca Vinya Carniceret 3 , seguim fins a la propera cruïlla, i anem a la dreta.
Seguint la pista passem a prop d’un turó coronat per una estàtua de marbre dedicada al Sagrat Cor 4 . Deixem un caminet a l’esquerra i seguim el corriol. Molt ràpidament arribem a la font de les Perdius i una mica més endavant al refugi de la Ferreria del Vedat.
Pugem les escales que hi ha darrere l’antiga ferreria. Ens porten a un camí que prenem cap a la dreta, fins que arribem a la plataforma de la pedrera d’en Benetti. Trobem un gran pi i a partir d’aquí el camí s’estreny convertint-se en un corriol que seguim fins que creuem un petit torrent que ens porta a la cruïlla amb una pista ampla, que prendrem a la dreta ja de baixada.
Seguim el descens fins a la font del Pericó d’en Canal , on ens podrem refrescar si ho desitgem. Passada una altra tanca i agafant el camí de la dreta, arribem al cementiri de Teià; aquest darrer tram coincideix amb la Ruta del Meridià Verd, ruta de llarg recorregut que travessa terres franceses i catalanes i que commemora l’aniversari del sistema mètric decimal.
Caminarem envoltats de vinyes, darrera referència abans d’entrar novament a la zona urbanitzada. El cultiu d’aquestes vinyes, i de totes les del terme municipal, s’emmarca en la famosa denominació d’origen Alella. Un camí ben arreglat ens mena al torrent del Doctor Barrera, que creuem per agafar el carrer Berenguer de Roudors, que ja no deixem fins que tornem al punt d’inici d’aquest itinerari.”


Salut!
Парковка

01 Aparcament

Aparquem al pàrking que hi ha al costat de la plaça de l'U d'Octubre de 2017.
Маршрутная точка

02 La Riera

Edificis senyorials a banda i banda de la riera
Памятник

03 Mercat Municipal

Mercat Municipal de Teià
Информация

04 Inici SL-C 111

L’inici de l'itinerari és davant de l’edifici de La Unió.
Храмовая архитектура

05 Església de Sant Martí de Teià

La construcció de l’edifi-ci parroquial actual es va iniciar el 1574 i substitueix l’edifici primitiu (ja restaurat als segles XIV-XV).
Парк

06 Parc de Can Godó

Parc de Can Godó. Vistes a Can Godó i Can Wertheïm.
Перекресток

07 A la dreta

Pujem pel torrent del molí.
Маршрутная точка

08 El Molí

Перекресток

09 A la dreta

Маршрутная точка

10 Barraca de vinya de Carniceret

Exemple de les barraques de vinya del Maresme, amb teulada de volta de canó, que servien als vinyataires per guardar les eines i per aixoplugar-se. La forma de la teulada permetia recollir l’aigua de la pluja, que anava a un dipòsit adjacent, i s’utilitzava per sulfatar la vinya.
Фонтан

11 Font del Senglar

Перекресток

12 Desviament a la Font del Grill

Atenció, hem de pendre el sender estret.
Фонтан

13 Font del Grill

Перекресток

14 A l'esquerra

Панорама

15 Vistes

Храмовая архитектура

16 El Sagrat Cor

És una estàtua de marbre de Carrara feta el 1956 per Claudi Rius. La va erigir la propietària de la finca per tancar una picabaralla amb el rector de la parròquia de Teià que la va titllar de mancada de fe. La figura, dalt del turó rocallós del Moliner i amb els braços oberts, mira directament a l'església de Teià i gaudeix d'una bona vista sobre la Riera de Teià i el mar.
Фонтан

17 Font de les Perdius

Маршрутная точка

18 La Ferreria del Vedat

Es tracta de l’antiga ferreria d’una pedrera. Aquí es reparaven les eines que feien servir els picapedrers per extreure la roca. Si ens hi fixem, al costat del refugi encara podem veure marques a la roca. La vista, des d’aquest punt, arriba, més enllà del primer terme de Teià, fins a la ciutat de Barcelona. En aquest refugi hi ha taules i bancs de fusta de lliure accés, i es pot sol·licitar autorització per pernoctar-hi a l’Agrupació de Defensa Forestal de Teià.
Река

19 Torrent de Can Brai

Панорама

20 Vistes

El camí anava avans per aquí. Han habilitat el pas per sota. Hem pujat un petit tram per admirar les vistes...
Перекресток

21 A la dreta

Маршрутная точка

22 Rocs d'en Flores

Blocs granítics apilats i erosionats per efecte de l’aigua a la part inferior, anomenats Rocs d’en Flores, també coneguts com Pedra del Dinosaure per la seva forma. Les boles de granit són fragments de roca de grans dimensions que han resistit la meteorització i que resten a la superfície quan la pluja i el vent han arrossegat el material més erosionable que els envoltava. Aquestes formacions són molt singulars a Catalunya.
Фонтан

23 Font del Pericó d'en Canal

Маршрутная точка

24 A la dreta

Храмовая архитектура

25 Cementiri de Teià

Панорама

26 Vinyes-Vistes a Teià

Маршрутная точка

27 Entrem a Teià

Carrer Berenguer Raudors

2 комментариев

 • Фото Jordi Serra Cerén

  Jordi Serra Cerén 31 мая 2020 г.

  Я был на этом маршруте  проверенный  Посмотреть еще

  Primera excursió amb família després del confinament i la veritat és que ha estat una ruta molt agradable. Gràcies per penjar-la.

 • Фото RofoManus

  RofoManus 31 мая 2020 г.

  Gràcies a tu, Jordi!
  Salut!

Вы можете или этот маршрут