locoloco

Время в движении  2 часов 55 минут

Время  4 часов одна минута

Координаты 2784

Загружено 23 сентября 2020 г.

Записано сентября 2020

 • Оценка

   
 • Информация

   
 • Легко следовать

   
 • Пейзаж

   
-
-
54 м
9 м
0
3,9
7,8
15,59 км

Просмотрено 628 раз, скачано 44 раз

рядом с Den Treek, Utrecht (Nederland)

Deze wandeling gaat over het fraaie Landgoed Den Treek, dat al tweehonderd jaar in familiebezit is, inmiddels van de ongeveer 500 nazaten van de eerste eigenaren De Beaufort en Asch van Wijck. Het vormt tegenwoordig één geheel met Henschoten. De route is grotendeels gebaseerd op de 'Trage Tocht Landgoed DenTreek-Henschoten' (zie link hier onder bij 'Bekijk meer'), maar is aangepast om het Treekerpunt als startpunt te gebruiken. Het is een prachtig gebied en hoewel goed bezocht door wandelaars, fietsers, mountainbikers en paardrijders weet deze wandeling toch vooral de rustige paadjes te vinden.

De route gaat grotendeels door het bos, maar we komen ook verschillende keren langs heideveldjes en zelfs langs een stuk veengebied. Afwisselend over brede bospaden, bomenlanen en smalle slingerpaadjes. Vooral in het noordelijk deel van het landgoed laten veldnamen als Hazenwater, 't Was Water en Langeveen goed zien dat het hier vroeger een natte boel geweest moet zijn. Zuidelijker op de route lopen we door een meer glooiend terrein over de Treekerduinen.

Onderweg komen we ook even langs de in de Middeleeuwen aangelegde Bisschop Davidsgrift of kortweg Grift. Daarna volgt al snel 'Huize Den Treek' dat tezamen met alle andere monumentale gebouwen de historische Buitenplaats Den Treek vormt. Op het eind van de wandeling volgen we nog een stukje van de Wijkerweg, een oude zandweg die in vroeger tijden van Wijk bij Duurstede naar Amersfoort liep. De oude wegwijzer met de aanduiding
“Wijkerweg” herinnert hier nog aan.


Op de foto: In de herfst een goede kans op paddestoelen

Praktisch
* Het startpunt van de wandeling is op de parkeerplaats 'Treekerpunt' aan de Treekerweg in Leusden. Het makkelijkste te bereiken door tegenover het hierna genoemde 'Pannenkoekenhuis Bergzicht' de Trekerweg in te slaan.
* Geen horeca onderweg (neem wat te drinken mee), maar dus wel vlakbij het startpunt 'Pannenkoekenhuis Bergzicht',
Doornseweg 23, 3931 MH Woudenberg.

Посмотреть еще external

Фото

Foto

Фото

Foto

Фото

Foto

Фото

Foto

Фото

Foto

Фото

Foto

Фото

Foto

Фото

Foto

Фото

Foto

Фото

Foto

Фото

Foto

Фото

Foto

Фото

Foto

Фото

Foto

Фото

Foto

Фото

Foto

Фото

Foto

Фото

Foto

Фото

Foto

Фото

Foto

Фото

Foto

Фото

Foto

2 комментариев

 • Фото De Buitenman

  De Buitenman 8 янв. 2021 г.

  Я был на этом маршруте  Посмотреть еще

  Een mooi route en een mooie afstand. Hier en daar verrassend stil qua geluid en op deze mooie vrijdagmiddag in januari niet druk.

 • Фото locoloco

  locoloco 8 янв. 2021 г.

  Bedankt voor je reactie.

Вы можете или этот маршрут