Devy

Время  3 часов 57 минут

Координаты 843

Загружено 8 апреля 2014 г.

Записано апреля 2014

 • Оценка

   
 • Информация

   
 • Легко следовать

   
 • Пейзаж

   
-
-
127 м
52 м
0
3,8
7,6
15,17 км

Просмотрено 6984 раз, скачано 168 раз

рядом с Jesseren, Flanders (Belgique)

Met dank aan www.originelewandelingen.be voor de inspiratie tot deze prachtige natuurwandeling. Deze bloesemwandeling toont het Haspengouwse landschap in vol ornaat. Vertrekken doen we aan de kerk van Jesseren, Jesserenstraat 70-90, 3840 Borgloon. We steken de straat over, draaien naar rechts en niet veel verder lopen we meteen door de weilanden getooid met bloesems, koeien staren ons aan alsof ze nog nooit een levende ziel zagen. Het is duidelijk dat hazen, kieviten en fazanten zich op en top voelen in deze streek, ze zullen ons pad meermaals kruisen vandaag. Bospaden en veldwegen met de veelvuldig aanwezige draaihekjes, infoborden bij interessante stukken natuur en vlonderpaden leiden ons door het natuurreservaat van Zammelen tot aan de kerk. Smalle paden met immer mooie uitzichten over het glooiende landschap in pracht en praal brengen ons tot aan een mooi ingerichte groene picknickplaats waar we even uitblazen. Langs boomgaarden en vlonderpaden komen we voorbij een grote hoeve, stilaan naderen we het dassengebied Kolmont, hoog in de lucht cirkelen de buizerds op zoek naar een prooi. Wat verderop kunnen we ze nog beter in de gaten houden op een speciaal aangelegd uitkijkplatform. We volgen een tijdje een fietspad tussen het groen tot aan het voormalige station van Jesseren. We maken een U-bocht en niet veel verder slaan we rechtsaf en lopen een tweetal kilometer langs een bosrand, links vluchten de fazanten het struikgewas in en rechts lopen de hazen door de boomgaarden. Net voor we de N79 in Grootlooon bereiken slaan we rechtsaf en langs uitgestrekte velden bereiken we enkele leegstaande waterbekkens waarrond een mooie picknickplaats werd ingericht. Een verharde weg leidt ons naar de Jesserenstraat die we oversteken en langs de begraafplaats achter de kerk om bereiken we terug de auto. Een prachtige natuurwandeling, zeker als de fruitbomen hun bloesems tentoonspreiden.
Маршрутная точка

bank en draaihekje

bank en draaihekje
Пикник

bank en trapje

bank en trapje
Пикник

bank, vuilbak en infobord

De uitgelezen plek om even uit te rusten en wat te eten en/of te drinken.
Маршрутная точка

brug

Net voor de brug slaan we rechtsaf en beklimmen dadelijk de flank om dan het smalle bospad verder te volgen naar rechts.
Маршрутная точка

brug

brug
Мост

bruggetje

Bruggetje over de Mombeek in het natuurreservaat van Zammelen.
Пикник

bruggetje en bank

bruggetje en bank aan leegstaande waterbekkens
Маршрутная точка

draaihekje

Een van de vele draaihekjes die we zullen tegen komen op de wandeling.
Маршрутная точка

draaihekje

Een van de vele draaihekjes die we zullen tegen komen op de wandeling.
Маршрутная точка

draaihekje en infobord

Draaihekje en infobord in het natuurreservaat van Zammelen.
Маршрутная точка

draaihekje en infobord

draaihekje en infobord
Маршрутная точка

grote hoeve

grote hoeve
Маршрутная точка

infobord en vuilbak

Infobord over het natuurreservaat van Zammelen en vuilbak.
Маршрутная точка

infobord Geologie

infobord geologie
Храмовая архитектура

kerk Zammelen

Aan de Sint-Amanduskerk van Zammelen staan verscheidene infoborden ter ontdekking van deze mooie streek.
Маршрутная точка

overblijfselen brug

overblijfselen brug
Маршрутная точка

trappen

Enkele trappen die steeds steiler oplopen en uiteindelijk uitkomen bij een infobord over het natuurreservaat van Zammelen.
Маршрутная точка

uitkijkplatform

uitkijkplatform over het dassengebied de Kolmont
Парковка

Vertrek : kerk Jesseren, Jesserenstraat 70-90, 3840 Borgloon

Achter de kerk van Jesseren is er voldoende parkeerplaats. De kerk wordt voor het eerst vermeld in 1578, wanneer de kerktoren instort. Na verschillende meldingen dat de bestaande, romaanse kerk te klein is en dringend hersteld moet worden (1628, 1655, 1700, 1712), wordt de kerk volledig herbouwd door abdis de Mombeek van de abdij van Herkenrode, begever en tiendheffer van de kerk, in 1720-23, zie datering op de plint van het koor; dit gebeurt onder het pastoraat van G. Baeten. Alleen het middenschip en het koor resten van de kerk van 1723. De westpartij wordt gebouwd door H. Jaminé in 1852. De zijbeuken en linkse zijkoor worden toegevoegd in 1937-1938 naar ontwerp van J. Deré.
Маршрутная точка

vlonderpad

Vlonderpad in het natuurreservaat van Zammelen.
Маршрутная точка

vlonderpad, draaihekje en vuilbak

vlonderpad, draaihekje en vuilbak
Маршрутная точка

voetgangerssluis

voetgangerssluis
Маршрутная точка

voormalig station Jesseren

Station Jesseren is een voormalig spoorwegstation langs spoorlijn 23 (Drieslinter-Tongeren) in Jesseren, een deelgemeente van de stad Borgloon. Bij de opening van de lijn in 1882 was er enkel een stopplaats die vanuit het Station Piringen werd beheerd. De treinen stopten er enkel op de marktdag. Vanaf 1884 kwam er een dagelijkse dienstregeling. In 1886 werd de stopplaats opgewaardeerd tot spoorweghalte en in 1891 werd het een station met eigen beheer. Na de sluiting van de spoorlijn in 1957 werd het gebouw ingericht als een café. Tegenwoordig is het een woning. Het goederenstation bediende de stroopfabriek "Grande Siroperie Limbourgeoise" die aan het stationsplein gevestigd was. De fabriek werd in 1999 afgebroken, het goederenstation is nog steeds aanwezig.

2 комментариев

 • Фото UNSUB_2698788

  UNSUB_2698788 16.02.2017

  Brilliant https://nl.wikiloc.com/routes-outdoor/jesseren-zammelen-15-2-km-april-2014-6521334#wp-6521356/photo-3612656

 • Фото Peter&Oakley

  Peter&Oakley 27.09.2020

  Я был на этом маршруте  проверенный  Посмотреть еще

  Vandaag 27 september 2020 deze gps wandeling gedaan. Op twee plaatsen stuiten we op een heraangelegd akkerveld dat een makkelijke doorgang iets of wat moeilijker maakt. Even op gps /maps kijken en je zit zo terug op de route! Super mooi en ideaal rond september met vele rijpe appels en peren. Pluk enkel waar toegelaten! (Oude boomgaard in Zammelen) De boeren gaan alle wandelaars dankbaar zijn. Dank je wel Davy voor de tip!

Вы можете или этот маршрут