Время в движении  2 часов 21 минут

Время  3 часов одна минута

Координаты 2214

Загружено 6 января 2021 г.

Записано января 2021

-
-
43 м
22 м
0
3,3
6,5
13,04 км

Просмотрено 100 раз, скачано 6 раз

рядом с Blakkeveld, Flanders (Belgique)

Dit is wandeling 46 uit het Groot Wandelboek Vlaanderen: Ursel.

Dit is een uitgestrekte "woestyne" (woest en drassig land), een gebied dat gedurende de geschiedenis door zijn minder vruchtbare grond meer dan elders gespaard bleef van menselijke ingrepen. Toch was de mens hier nooit echt afwezig

Dit gebied werd in de middeleeuwse ontbossingsgolf (vanaf 1000) ontgonnen: waar men kon, legde men akkers aan, de rest van het gebied evolueerde tot heide. Later werd de heidegrond onder impuls van de Norbertijnerabdij van Drongen herbebost met het oog op lucratieve bosbouw.

De Drongengoedhoeve (die in de vroege 20ste eeuw werd gerenoveerd) was het epicentrum van deze land- en bosbouwactiviteiten van de Norbertijnerabdij.

Midden in het gebied ligt het militair vliegveld van Ursel, dat gedurende de Koude Oorlog een reservevliegveld was van de NAVO. De wandeling passeert er.

Nu wordt het gebied grotendeels en met succes beheerd door Natuur & Bos en Natuurpunt. Overal wordt aan heideherstel gedaan en wordt de inheemse vegetatie zo veel mogelijk teruggebracht.

Het is een stevige wandeling, grotendeels onverhard terrein. Hoogtepunten zijn het veengebied en de fauna in het gebied. Wij zagen een tiental herten, reigers en roofvogels op onze wandeling.

Er is ruime horeca voorzien, zeker aan het startpunt (het Jagershof) en ter hoogte van de interessante Drongen.

Het Jagershof (eindpunt van de track) is vanzelfsprekend tevens het beginpunt van deze wandeling (gps startte iets te laat). Loop voor de ontbrekende 100 m van het Jagershof even de Urselweg af tot je via een zijdreef van deze Urselweg aansluit op het beginpunt van de gps-route
Фото

Vlonderpad

Фото

Veenherstel

Фото

Uitkijkheuvel over het Spiegelaereven

Фото

Uitkijkheuvel 2

Фото

Militair vliegveld

Фото

Drongengoedhoeve

Комментарии

    Вы можете или этот маршрут