Eloi Falp
111 2 41

Время  2 часов 30 минут

Координаты 698

Uploaded 7 апреля 2017 г.

Recorded апреля 2017

-
-
1 236 m
839 m
0
2,0
4,0
7,9 km

Просмотрено 501 раз(а), скачено 16 раз(а)

рядом с Canalda, Catalunya (España)

Font Ferrera Ruta , és una ruta on passem per zona solana i obaga. Un rierol sen's creua pel camí abans d'arribar a les runes de la Església d'Isanta, també passarem per una zona d'acantilats i caminarem per sobre conglomerats. També passarem per zones on hi abunden les pinyes rossegades per els esquirols i els ratolins, podem veure també rastres de porc senglar. Podem veure la orella d'Ós una herba que ha sobreviscut durant les glaciacions més fortes.
Aquí teniu un enllaç per a totes les fotos de la caminada.
https://photos.google.com/share/AF1QipO0od_0BXe4A4B-iNiwd6XqyrmN20m-hOhY-sI0dQbsgHaiVtjq6EktlExQaKg8qQ?key=UE5TWlBESC01ZkxOQWJfUjJ2NzFGSUpKMk9KUFJB
Encabalcament. Aquí veiem com dues plaques tectòniques es superposen creant un bonic paisatge.
Al començar ens trobem amb un bosc de pi roig entre boix i alguna alzina Pi Roig (Pinus Sylvestris)
L'alzina, també conegut com a aglaner, aulina i bellotera, és un arbre de fullatge persistent de la família de les fagàcies. Nom científic: Quercus Ilex
El senglar, porc senglar o porc fer és un mamífer família dels suids present a Europa, que es diu així per menjar glans, és de mida mitjana, amb un cap gros i allargat, amb ulls molt petits.Deixa rastres a la terra per a buscar menjar. Nom científic: Sus scrofa
El grèvol o boix grèvol és un arbre o un arbust típic de la vegetació atlàntica europea i d'alguns indrets de la muntanya mitjana mediterrània. Creix en boscos o fileres de bardisses, fins a altituds de 1.000 o 2.000 metres. Nom científic: Ilex aquifolium
El picot negre o formiguer és un ocell de l'ordre dels piciformes que, als Països Catalans, és comú als Pirineus i Prepirineus, i és el símbol i l'espècie emblemàtica del Parc Natural del Cadí-Moixeró
Les molses, o més tècnicament, briòfits o briofitins, són plantes petites i suaus que sovint mesuren d'entre 1 a 10 centímetres. Nom científic: Bryophyta
Populus tremula
Riera de font ferrera on s'hi poden veure tritons!
Roca calcària
Orella d'ós
Falguera
La processionària del pi o arna del pi (Thaumetopoea pityocampa) és un insecte lepidòpter de la família Thaumatopoeidae. Habita la conca mediterrània i és una important plaga per a algunes espècies d'arbres, sobretot pins.
En aquests boscos trobem pins molt vells, de fins a 300 anys d'antiguitat.
El ratolí de bosc o ratolí de rostoll o rat campestre a Catalunya del Nord (Apodemus sylvaticus)
Riera
L'orella d'ós és una planta de la família de les gesneriàcies. Popularment també és coneguda com a herba peluda, borraina, herba tossera i borratja de roca. Nom científic: Ramonda pyrenaica
L'argelaga és un arbust papilionaci molt espinós, de fulles simples i petites flors grogues agrupades en ramells. Creix en llocs secs, pedregosos i assolellats.
El roure de fulla petita, és un arbre marcescent de grandària mitjana, de fins a 20 metres d'altura, típic de les zones de clima mediterrani del nord d'Àfrica i la península Ibèrica.
La farigola, frígola, timó, timonet, tem, tomello o tomell (Thymus vulgaris) és un subarbust de la família de les labiades.
Sant Andreu d'Isanta és la església amb runes que hi ha a la ruta d'Isanta.
És un teròfit que fa de dos a vuit centímetres d'alt amb les flors curtament pedunculades; fol·licles erectes, rugosos; fulles subgloboses; planta normalment verda; flors tetràmeres o pentàmeres; pètals blanquinosos aguts, de longitud aproximadament doble que la dels sèpals. Floreix d'abril a juny.
Narcissus obsoletus és una espècie de planta perenne de la família de les amaryllidaceae originària de la regió de la Mediterrània occidental.
El lloreret o llorer petit (Daphne laureola) és una planta de la família timeleàcia (Thymelaeaceae).
El cucut (Primula veris) és una planta perenne herbàcia que pertany a la família de les Primulàcies.
El galzeran o cirerer de Betlem (Ruscus aculeatus) és un petit arbust perennifoli de la família de les asparagàcies, que es caracteritza per les seves tiges transformades en fulles amb els seus fruits vermells al centre.
El marxívol (Helleborus foetidus) és una ranunculàcia originària de l'oest d'Europa des de la Gran Bretanya al sud de Portugal, i d'Alemanya a Itàlia. Habita en rouredes clares i boixedes. És una planta verinosa amb la qual antigament s'enverinaven les fletxes.
La fagina (Martes foina) és un mamífer de la família dels mustèlids i l'espècie més comuna del gènere dels marts a l'Europa central.
L'esquirol, esquirol comú, esquirol vermell comú o esquirol vermell europeu (Sciurus vulgaris) és un rosegador de costums arborícoles que es troba a Europa i al nord d'Àsia. És un animal omnívor de petites dimensions, d'uns 38-45 cm de longitud incloent-hi la cua (20-30 cm del cos i 14-25 de la cua).
Liana és el nom genèric que es dóna a tots el tipus de plantes enfiladisses terrestres amb tiges llenyoses, epífites o capaces d'entortolligar-se a la roca o a les construccions
Pedra basculant des d'aquí es pot veure una pedra basculant.
Les guineus, guilles, raboses (antigament renards o guinardes) són mamífers de la família dels cànids. El nom «guineu» no té valor taxonòmic, sinó que pot designar diverses espècies que no pertanyen a un mateix grup sistemàtic. La seva semblança és deguda a una evolució convergent que els ha fet adquirir un aspecte similar.
El voltor comú (Gyps fulvus) és un ocell de l'ordre dels accipitriformes i de la família dels accipítrids. És una de les majors rapinyaires que es pot trobar a la península Ibèrica que supera en envergadura (fins a 260 cm) fins i tot a l'àguila imperial ibèrica.
El milà negre (Milvus migrans) és un ocell de l'ordre dels falconiformes, més fosc i més petit que el milà reial.

Комментарии

    You can or this trail