Скачать

Расстояние

6,82 км

Набор высоты

562 м

Техническая сложность

Средняя

Потеря высоты

562 м

Макс. высота

2 353 м

Trailrank

65 3

Мин. подъем

1 808 м

Тип маршрута

Круговой

Время

5 часов 44 минут

Координаты

908

Загружено

15 июля 2019 г.

Записано

июня 2019
 • Оценка

   
 • Информация

   
 • Легко следовать

   
 • Пейзаж

   
Будьте первым, кто выразит признание
2 комментариев
 
Поделиться
-
-
2 353 м
1 808 м
6,82 км

Просмотрено 3947 раз, скачано 114 раз

рядом с Tabescán, Catalunya (España)

Itinerari pels estanys de Mariola, Montarenyo i del Port

Entre el Pic de Mariola i el Port de Tavascan s’apleguen un grup d’estanys ben interessants que s’han escapat de les obres hidràuliques de la xarxa de Tavascan. Tal vegada perquè les seves aigües ja les recull el Barratge de Graus.

Accés
Per la carretera que puja de Tavascan al refugi i pistes d’esquí de la Pleta del Prat. Passat el Barratge de Graus, a Quanca, on fa un marcat revolt a ,’esquerra i creua el riu de Palomera, prenem una pista a mà dreta. És força malmesa, tot i que té un tram pavimentat. Aconsellable accedir-hi amb un tot-terreny.

Font de la Costa (1811m)
Zona d’aparcament habilitada pel Parc Natural de l’Alt Pirineu. Hi passa el camí tradicional que uneix Tavascan amb l’occità de Sent Líser —Saint Lizier en francès— pel Port de Tavascan, també conegut com de Marterat. És un itinerari d’exili, com ens ho recorda un plafó del Memorial Democràtic. Pel camí hi discorre el TRF que enllaça els GR 10 i 11.
Comencem a caminar enfilant (N) aquesta via, de bon fer com correspon als camins tradicionals, pel marge esquerre hidrogràfic del Riu del Port, fins al desguàs de l’Estany Xic.

Estany Xic (2036m)
Hi ha una cabana que pot servir-nos d’aixopluc en cas de convenir. Creuem el riu per una passarel·la i anem guanyant alçària vers ponent per un sender poc fressat però ben fitat que ens mena a l’estany de Mariola.

Estany de Mariola (2275m)
El més gran del conjunt, als peus del pic homònim i la Roca Espana. Voregem l’estany uns metres (N) i pugem, sense camí definit ni fites, en direcció a un collet que intuïm sobre nostre al peu del Turó de l’Estany Xic, que ens serveix de referència.

Coll de Montarenyo (2351m)
Al nostres peus apareix l’Estanyet de Montarenyo. Hi davallem des del coll, fora de camí, cercant el millor pas. El voregem per l’extrem oposat al seu desguàs i ens enfilem per l’altre marge fins als Clots de Montarenyo, on comença el camí d’ascens al cim homònim.
Si ens hi em fixat tot baixant del coll, haurem vist una lleixa al vessant llevantí de l’estany per on transcorre el camí que hem de prendre per retornar. Hi ha algunes fites i el camí és prou fressat.
Baixem en fort pendent pel marge esquerre hidrogràfic del desguàs de l’Estanyet vers l’Estany de Port fins que ens cal creuar-lo. Les fites ens indiquen el millor pas per fer-ho. Continuem la davallada pel marge dret fins a l’Estany de Port.

Estany de Port (2052m)
Al marge llevantí retrobem el camí al Port de Tavascan que prenem a mà dreta per retornar a la Font de la Costa.

Àlbum d'imatges a: https://flic.kr/s/aHsmF8x44w

Посмотреть еще external

Парковка

Font de la Costa

Озеро

Estany Xic

Озеро

Estany de Mariola

Горный перевал

Coll de Montarenyo

Озеро

Estanyet de Montarenyo

Маршрутная точка

Clots de Montarenyo

Озеро

Estany del Port

2 комментариев

 • Фото Perla Negra 911

  Perla Negra 911 8 мая 2021 г.

  Я был на этом маршруте  проверенный  Посмотреть еще

  Collonuda, hem disfrutat molt. El paissatge encara embriaga...hem trobat molta neu per això la dificultat de seguir-la. Ni rastre del senderó i les fites, la meitat colgades.

 • Фото Toni Planas

  Toni Planas 8 мая 2021 г.

  Hola Perla Negra 911. Gràcies per comentar i valorar.

Вы можете или этот маршрут