Скачать

Расстояние

10,19 км

Набор высоты

334 м

Техническая сложность

Низкая

Потеря высоты

334 м

Макс. высота

534 м

Trailrank

51 4,7

Мин. подъем

249 м

Тип маршрута

Круговой
 • Фото D'Olesa de Bonesvalls al puig de la Mola pel Parc del Garraf
 • Фото D'Olesa de Bonesvalls al puig de la Mola pel Parc del Garraf
 • Фото D'Olesa de Bonesvalls al puig de la Mola pel Parc del Garraf
 • Фото D'Olesa de Bonesvalls al puig de la Mola pel Parc del Garraf
 • Фото D'Olesa de Bonesvalls al puig de la Mola pel Parc del Garraf
 • Фото D'Olesa de Bonesvalls al puig de la Mola pel Parc del Garraf

Время

2 часов 45 минут

Координаты

1416

Загружено

28 апреля 2014 г.

Записано

октября 2012
 • Рейтинг

   
 • Информация

   
 • Легко следовать

   
 • Пейзаж

   
Поделиться
-
-
534 м
249 м
10,19 км

Просмотрено 12050 раз, скачано 563 раз

рядом с El Hospital, Catalunya (España)

[CA] D'Olesa de Bonesvalls al puig de la Mola pel Parc del GarrafAscensió a un bon mirador del Garraf. Durant la caminada es gaudeix del paisatge, de l'arquitectura i de la natura del Parc del Garraf, espai protegit per la seva valuosa orografia, fauna i flora. L'antic hospital medieval d'Olesa de Bonesvalls, conegut com a Hospital de Cervelló o de Santa Maria de Bonesvalls, és una obra notable amb elements arquitectònics del s. XIII i una bella torre medieval de planta quadrada. A l'entrada del recinte, hi ha l'església de Santa Maria, que conserva pintures gòtiques. La roca calcària del massís ha creat un paisatge peculiar, ric en formes càrstiques -avencs, dolines i rasclers- i amb una vegetació pròpia, l'espècie més coneguda de la qual és el margalló, l'única palmera autòctona dels Països Catalans. Les barraques de vinya i els murs de pedra seca esquitxen el paisatge i envolten antigues masies i algunes de les petites poblacions que es troben a l'interior del parc.
Ruta senyalitzada.

L'excursió comença al barri de l'Hospital d'Olesa de Bonesvalls. S'hi arriba des de les Cabòries, al peu de la N-340, seguint la carretera BV-2411 cap a Begues i, en direcció contrària, des del Baix Llobregat, per Gavà i Begues. Des de la carretera, es baixa fins al barri de l'Hospital passant per davant de la parada d'autobús, situada a 100 m del trencall d'accés a Olesa en direcció a Begues.

0,00 km (260 m). L'itinerari comença a l'entrada del barri de l'Hospital, sota mateix de la carretera, on es veuen els senyals blancs i vermells del sender de gran recorregut GR 5, que se seguiran fins al corral de l'Esquerrà, a sota del cim de la Mola. Es va cap a ponent seguint el carrer. Al final d'aquest, es gira a l'esquerra (S), es travessa la riera de Begues just abans del seu aiguabarreig amb la d'Oleseta i se segueix aigües avall per la pista forestal de la riba esquerra deixant la riera i la pista de can Grau a la dreta (O) i l'Hospital de Cervelló a l'esquerra (després es tornarà per aquesta banda). Més endavant, el camí perd amplada. S'entra al Parc del Garraf.

0,83 km (253 m), 0 h 12 min. Cruïlla. Cal continuar recte i enfilar-se muntanya amunt seguint el GR 5 per un corriol molt pedregós. Primer cal pujar fins a la cresta i després, pel camí de Sapalla, resseguir la riera del Pi d'en Lluc. Es deixa un trencall a l'esquerra situat a sota d'una estesa elèctrica (1,82 km, 281 m).

2,34 km (299 m), 0 h 36 min. Bifurcació. Es deixa el camí que se seguia, que se'n va per l'esquerra seguint el torrent, i es continua per un corriol que s'enfila, creua un altre serrat (331 m) i desemboca a la continuació del camí que s'havia deixat (2,66 km, 327 m). S'és al fondo de l'Astor. Es continua davallant cap al S. Es gira a la dreta i es troba una bifurcació. Atenció: es deixa el camí ample i es continua pel corriol que remunta a l'esquerra (senyals del GR). Després es dóna la volta a la carena NO del puig de la Mola, on es deixa un desviament a l'esquerra que hi puja directament (2,97 km, 328 m).

3,23 km (314 m), 0 h 50 min. Se surt a la pista ampla que comunica Olesa de Bonesvalls amb can Grau i es continua remuntant cap al S. A la dreta (O), uns metres sobre la pista, es veuen les runes del maset de l'Esquerrà. 320 m més enllà es troba, també a la dreta, una esplanada on hi ha l'avenc de l'Esquerrà entre unes grans alzines. L'avenc té 206 m de profunditat.

Es continua pista amunt. Cent metres després (3,65 km, 342 m), es deixa la pista i, seguint el GR, es gira a l'esquerra per un camí en forta pujada que, fent drecera, passa pel costat del pou de l'Esquerrà (361 m) i torna a la pista en un revolt on hi ha les runes del corral de l'Esquerrà (369 m). Aquí s'abandona el GR 5, que continua per la pista, i es pren a mà esquerra un corriol (S/SE) que condueix en forta pujada cap al puig de la Mola.

A mesura que el camí s'acosta al cim, el pendent s'aguditza; es gira cap a llevant. Al km 4,28 (429 m) s'accedeix a una petita esplanada enclavada a la carena de ponent del puig de la Mola. Es desemboca a un camí per on discorre el GR 92-3, que se seguirà cap a llevant per coronar el cim. El darrer tram és costerut. Se surt a la pista que comunica amb el km 17 de la carretera BV-2411, a l'E d'Olesa de Bonesvalls, i, per l'esquerra, s'arriba al vèrtex del massís del Garraf.

4,83 km (534 m), 1 h 30 min. Puig de la Mola. Bon mirador i observatori del Garraf i de l'entorn oriental del Penedès. Hi ha una torre d'observació forestal. Es torna enrere, es deixa el trencall per on s'ha vingut i se segueix per la pista cap a llevant en baixada. Es voreja el puig de l'Astor. La pista gira al N i fa una ziga-zaga. En el segon revolt, es deixa a la dreta un corriol per on se'n va el GR. Es continua per la pista descendint cap al N, es creua una torrentada (434 m) i es puja suaument fins a passar pel costat del puig Escampador (7,11 km, 474 m). Es continua cap al N, ara en baixada, es travessa el pla de les Basses, on es deixa un trencall a l'esquerra (7,72 km, 426 m), i es troba una bifurcació.

8,18 km (401 m), 2 h 17 min. Bifurcació. En un revolt a la dreta, es deixa la pista i es tomba a l'esquerra (O) per un camí que va girant cap al NO i descendeix cap a Olesa de Bonesvalls, on s'arriba després de creuar els conreus i els horts situats al pla de l'Hospital.

10,19 km (260 m), 2 h 45 min. Barri de l'Hospital d'Olesa de Bonesvalls. Final del recorregut.
Més informació

[ES] De Olesa de Bonesvalls al monte de la Mola por el Parque del GarrafAscensión a un buen mirador del Garraf. Durante la salida se disfruta del paisaje, de la arquitectura y de la naturaleza del Parque del Garraf, espacio protegido por su valiosa y singular orografía, fauna y flora. El antiguo hospital medieval de Olesa de Bonesvalls, conocido como Hospital de Cervelló o de Santa Maria de Bonesvalls, es una obra notable con elementos arquitectónicos del s. XIII y una bella torre medieval de planta cuadrada. En la entrada del recinto está la iglesia de Santa Maria, que conserva pinturas góticas. La roca caliza del macizo ha creado un paisaje peculiar, rico en formas cársticas -simas, dolinas...- y con una vegetación propia, la especie más conocida de la qual es el palmito, la única palmera autóctona de Els Països Catalans. Las barracas de viña y los muros de piedra seca se disimulan entre la piedra blanca y rodean antiguas masías y algunas de las pequeñas poblaciones que se encuentran en el interior del parque.
Ruta señalizada.

El itinerario comienza en el barrio de L'Hospital de Olesa de Bonesvalls. Se llega desde Les Cabòries, al pie de la N-340, siguiendo la carretera BV-2411 hacia Begues y, en dirección contraria, desde el Baix Llobregat, por Gavà y Begues. Desde la carretera se baja hasta el barrio de L'Hospital pasando por delante de la parada de autobús, situada a 100 m del desvío de acceso a Olesa en dirección a Begues.

0,00 km (260 m). El itinerario comienza en la entrada del barrio de L'Hospital, debajo mismo de la carretera, donde se ven los señales blancos y rojos del sendero de gran recorrido GR 5, que se seguirán hasta el corral de L'Esquerrà, bajo la cima de la Mola. Se prosigue hacia poniente siguiendo por la calle hasta el final, se gira a la izquierda (S), se atraviesa la riera de Begues justo antes de la confluencia de ésta con la riera de Oleseta y se sigue aguas abajo por la pista forestal de la orilla izquierda dejando el arroyo y la pista de Can Grau a la derecha (O) y el Hospital de Cervelló a la izquierda (después se volverá por este lado). Más adelante, el camino pierde anchura. Se entra en el Parque del Garraf.

0,83 km (253 m), 0 h 12 min. Cruce: hay que continuar recto y subir montaña arriba siguiendo el GR 5 por un sendero muy pedregoso. Primero hay que remontar hasta la cresta y después, por el camino de Sapalla, avanzar junto al arroyo del Pi d'en Lluc. Se deja un desvío a la izquierda debajo de una línea eléctrica (1,82 km, 281 m).

2,34 km (299 m), 0 h 36 min. Bifurcación. Se deja el camino que se seguía, que se va a la izquierda siguiendo el torrente, y se continúa por un sendero que asciende, pasa otro collado (331 m) y desemboca a la continuación del camino que se había dejado (2,66 km, 327 m). Se ha llegado al fondo de L'Astor. Se continúa descendiendo hacia el S. Se gira a la derecha y se encuentra una bifurcación. Atención: se deja el camino ancho y se continúa por el sendero que sube a la izquierda (señales de GR), luego se da la vuelta a la cresta NO del monte de la Mola, donde se deja un desvío a la izquierda que sube directamente hasta la cima (2,97 km, 328 m).

3,23 km (314 m), 0 h 50 min. Se sale a la pista ancha que comunica Olesa de Bonesvalls con Can Grau y se sube hacia el S. A la derecha (O), unos metros sobre la pista, se ven las ruinas de la masía de L'Esquerrà. 320 m más allá, se encuentra, también a la derecha, una explanada donde está la sima de L'Esquerrà, entre unas grandes encinas. La sima tiene 206 m de profundidad.

Se continúa pista arriba. Cien metros después (3,65 km, 342 m), se deja la pista y, siguiendo el GR, se gira a la izquierda por un camino en fuerte subida que, atajando, pasa junto al pozo de L'Esquerrà (361 m) y vuelve a la pista en una curva donde se encuentran las ruinas del corral de L'Esquerrà (369 m). Aquí se abandona el GR 5, que continúa por la pista, y se toma a mano izquierda un sendero (S/SE) que asciende hacia el monte de la Mola.

A medida que el camino se acerca a la cima, la pendiente se agudiza. Se gira hacia el E. En el km 4,28 (429 m) se llega a una pequeña llanura enclavada en la cresta de poniente del monte de la Mola. Se desemboca en un camino por donde discurre el GR 92-3, que se seguirá hacia levante para subir a la cima. El último tramo es cuesta arriba. Se sale a la pista que comunica con el km 17 de la carretera BV-2411, a levante de Olesa de Bonesvalls, y, por la izquierda, se llega al vértice del macizo del Garraf.

4,83 km (534 m), 1 h 30 min. Monte de la Mola, buen mirador y observatorio del Garraf y del entorno oriental del Penedès. Hay una torre de observación forestal. Se vuelve atrás, se deja el desvío por donde se ha venido y se sigue por la pista bajando hacia el E. Se bordea el monte de L'Astor. La pista gira al N y hace un zigzag. En la segunda curva, se deja a la derecha un sendero por donde se va el GR. Se continúa por la pista bajando hacia el N, se cruza un torrente (434 m) y se sube suavemente hasta pasar junto al monte Escampador (7,11 km, 474 m). Se continúa hacia el N, ahora en bajada, se atraviesa el llano de Les Basses, donde se deja un desvío a la izquierda (7,72 km, 426 m), y se llega a una bifurcación.

8,18 km (401 m), 2 h 17 min. Bifurcación. En una curva a la derecha, se deja la pista y se toma a la izquierda (O) un camino que va girando hacia el NO y desciende a Olesa de Bonesvalls, donde se llega después de cruzar los cultivos y los huertos situados en el llano de L'Hospital.

10,19 km (260 m), 2 h 45 min. Barrio de L'Hospital de Olesa de Bonesvalls. Final del recorrido.
Más información
Font: Generalitat de Catalunya, 31/12/12

Маршрутная точка

Cruïlla

Маршрутная точка

Camí al puig de la Mola

Маршрутная точка

GR 92.3

Маршрутная точка

Trencall

Маршрутная точка

Barri de l'Hospital

Маршрутная точка

Pou de l'Esquerrà

Маршрутная точка

Riera de Begues

Маршрутная точка

Puig de la Mola

Маршрутная точка

Olesa de Bonesvalls

Маршрутная точка

Runes del mas de l'Esquerrà

Маршрутная точка

Puig Escampador

Маршрутная точка

Avenc de l'Esquerrà

2 комментариев

 • Фото Tonatona

  Tonatona 14 февр. 2017 г.

  Я был на этом маршруте  Подробнее

  Bona excursió matinal. Ben senyalitzada.

 • Фото neusbf

  neusbf 31 мая 2020 г.

  Ens ha agradat molt el track. Bona convinació de pista i corriols, vistes impresionants desde la Mola. Molt bonic el barri de l'Hospital d'Olesa. Només s'ha de vigilar la baixada de la Mola pel corriol, és fàcil despistar-se.

Вы можете или этот маршрут