• Фото De Sarroca de Lleida al castell de Sarroca i el Tossal
  • Фото De Sarroca de Lleida al castell de Sarroca i el Tossal
  • Фото De Sarroca de Lleida al castell de Sarroca i el Tossal

Время  один час 35 минут

Координаты 1066

Uploaded 25 апреля 2014 г.

Recorded июня 2007

-
-
282 m
190 m
0
1,6
3,1
6,26 km

Просмотрено 1225 раз(а), скачено 27 раз(а)

рядом с  Sarroca de Lleida, Catalunya (España)

[CA] De Sarroca de Lleida al castell de Sarroca i el TossalExtensos camps d'oliveres i de conreu de secà envolten el petit poble de Sarroca de Lleida, situat dalt d'un turó i coronat per les restes d'un castell d'origen islàmic que mostra l'antiga ocupació àrab de la contrada. Aquesta fortificació compta amb una torre gòtica, grans finestrals i voltes ogivals. L'itinerari corona també el Tossal, des d'on es gaudeix d'una bona panoràmica de l'entorn.
Ruta senyalitzada parcialment.

A Sarroca de Lleida, població situada al peu de la carretera C-230a, al sud de Lleida, s'estaciona el cotxe a la plaça Nova, on es pot veure el Casal de la Vila i, una mica més enllà, la Casa de la Vila.

0,00 km (190 m). Plaça Nova de Sarroca de Lleida. Se surt de la plaça pel carrer del costat de ponent (O) en direcció contrària a la carretera (cap al S). Se segueix a la dreta (O) per la travessia de Sant Pere, es remunta a l'esquerra (S) pel carrer Nou, es gira a l'esquerra (E) i, per un tram força pronunciat, s'accedeix a la plaça de l'Església de Santa Maria, al capdamunt del poble.

0,33 km (199 m), 0 h 05 min. Plaça de l'Església. Cal visitar el magnífic edifici de l'església parroquial de Santa Maria. Aquí es pren, als 5 minuts de trajecte, unes escales que s'enfilen davant del temple entre una casa i una paret de pedra. Aquests graons es transformen en un camí que puja al turó, on es troben les restes d'un antic castell islàmic.

0,52 km (220 m), 0 h 10 min. Castell de Sarroca. Es torna a baixar a la pista i ara es continua a l'esquerra (O). La pista discorre per la carena muntanyenca, travessa uns dipòsits d'aigua i, al quart d'hora, topa amb una cruïlla (km 0,80, 214 m): es deixa el camí de l'esquerra, que baixa a unes granges, i se segueix pujant tot recte en direcció SO. Immediatament després, es deixa un primer trencall a l'esquerra, que duu a una granja, i, poc després, un altre a la dreta. La pista gira fortament a llevant i després es dirigeix al SE flanquejant el vessant d'uns turons que queden a l'esquerra (N) fins que se situa a la carena.

1,50 km (235 m), 0 h 25 min. Bifurcació. Es deixa un trencall a l'esquerra i es continua per la pista principal cap al SE. Més endavant, la pista gira al sud i, al cap de poc, a l'est.

2,40 km (253 m), 0 h 39 min. Cruïlla. Es continua recte (S) per la pista flanquejada per marges de pedra seca i amb vistes sobre la plana de l'Abat, que s'estén a mà esquerra (E).

2,66 km (253 m), 0 h 43 min. Bifurcació. Cal deixar la pista i prendre un camí de la dreta que puja entre els camps de conreu en direcció a migdia i després clarament a ponent. Al cap de 300 m, es troba una pista que ve de la dreta. Es continua recte remuntant per sota del bosquet que s'alça a l'esquerra, cap a on es dirigeix l'itinerari.

3,00 km (280 m), 0 h 50 min. La pista passa per sota d'un camp d'oliveres, a l'est del qual, coronat per un bosquet de pins, s'endevina el punt més elevat de l'entorn. Es gira a l'esquerra, es puja al camp i es fa cap al bosquet.

3,13 km (285 m), 0 h 52 min. El Tossal. Des d'aquest punt, es pot admirar el vast panorama d'oliverars i camps de secà que s'estén al N i NO de la contrada. Es torna a Sarroca pel mateix camí.

6,26 km (190 m), 1 h 35 min. Plaça Nova de Sarroca de Lleida, punt de partida i final de l'itinerari.
Més informació

[ES] De Sarroca de Lleida al castillo de Sarroca y el TossalExtensos campos de olivos y de cultivo de secano rodean el pequeño pueblo de Sarroca de Lleida, situado en lo alto de una colina y coronado por los restos de un castillo de origen islámico que muestra la antigua ocupación árabe de la zona. Esta fortificación cuenta con una torre gótica, grandes ventanales y bóvedas ojivales. El itinerario corona también el Tossal, desde donde se disfruta de una buena panorámica del entorno.
Ruta señalizada parcialmente.

En Sarroca de Lleida, población situada al pie de la carretera C-230a, al sur de Lleida, se estaciona el coche en la plaza Nova, donde se puede ver el Casal de la Vila y, un poco más allá, la Casa de la Vila.

0,00 km (190 m). Plaza Nova de Sarroca de Lleida. Se sale de la plaza por la calle del lado de poniente (O) en dirección contraria a la carretera (hacia el S). Se sigue a la derecha (O) por la travesía de Sant Pere, se remonta a la izquierda (S) por la calle Nou, se gira a la izquierda (E) y, por un tramo bastante pronunciado, se accede a la plaza de L'Església de Santa Maria, en lo alto del pueblo.

0,33 km (199 m), 0 h 05 min. Plaza de L'Església. Hay que visitar el magnífico edificio de la iglesia parroquial de Santa Maria. Aquí se toma, a los 5 minutos de trayecto, unas escaleras que suben delante del templo entre una casa y una pared de piedra. Estos escalones se transforman en un camino que sube a la colina, donde se encuentran los restos de un antiguo castillo islámico.

0,52 km (220 m), 0 h 10 min. Castillo de Sarroca. Se vuelve a bajar a la pista y ahora se sigue a la izquierda (O). La pista discurre por el cordal montañoso, atraviesa unos depósitos de agua y, al cuarto de hora, encuentra un cruce (km 0,80, 214 m): se deja el camino de la izquierda, que baja a unas granjas, y se sigue subiendo todo recto en dirección SO. Inmediatamente después, se deja un primer desvío a la izquierda, que lleva a una granja, y, poco después, otro a la derecha. La pista gira fuertemente a levante y luego se dirige al SE flanqueando la vertiente de unos cerros que quedan a la izquierda (N) hasta que se sitúa en el cordal.

1,50 km (235 m), 0 h 25 min. Bifurcación. Se deja un desvío a la izquierda y se continúa por la pista principal hacia el SE. Más adelante, la pista gira al sur y, en seguida, al este.

2,40 km (253 m), 0 h 39 min. Cruce. Se sigue recto (S) por la pista flanqueada por márgenes de piedra seca y con vistas sobre la llanura de L'Abat, que se extiende a la izquierda (E).

2,66 km (253 m), 0 h 43 min. Bifurcación. Hay que dejar la pista y tomar un camino de la derecha que sube entre los campos de cultivo hacia mediodía y después claramente a poniente. Al cabo de 300 m, se encuentra una pista que viene de la derecha. Se sigue recto remontando por debajo del bosque que se alza a la izquierda, hacia donde se dirige el itinerario.

3,00 km (280 m), 0 h 50 min. La pista pasa por debajo de un campo de olivos, al este del cual, coronado por un bosque de pinos, se adivina el punto más elevado del entorno. Se gira a la izquierda, se sube al campo y se continúa hacia el bosque.

3,13 km (285 m), 0 h 52 min. El Tossal. Desde este punto, se puede admirar el vasto panorama de olivares y campos de secano que se extiende al N y NO de la región. Se vuelve a Sarroca por el mismo camino.

6,26 km (190 m), 1 h 35 min. Plaza Nova de Sarroca de Lleida, punto de partida y final del itinerario.
Más información

[EN] From Sarroca de Lleida to the castle of Sarroca and El TossalOlive groves and dry farming crop fields are the setting for the small town of Sarroca de Lleida, on top of a hill crowned by a beautiful castle of Moorish origin, a memory of the old occupation of the region. The fortification has a Gothic tower, large windows and ogival vaults.
Partially marked trail.
More information

Font: Generalitat de Catalunya, 06/02/08

Комментарии

    You can or this trail