Время  7 часов 27 минут

Координаты 2156

Загружено 4 мая 2019 г.

Записано мая 2019

 • Оценка

   
 • Информация

   
 • Легко следовать

   
 • Пейзаж

   
-
-
1 209 м
483 м
0
3,9
7,9
15,73 км

Просмотрено 653 раз, скачано 42 раз

рядом с Alfara de Carles, Catalunya (España)

Interessant i variada ruta pel sector central del calcari Massís del Port, que inclou com a principals punts d'interès la sorprenent i pintoresca Cova dels Adells, l'ascensió amb excel·lents vistes a la Tosseta Rassa, l'espectacular i escarpada Roca Campanari i la balma de la Cova Pintada al barranc del Toscar. Es tracta d'un itinerari variat pel que fa a vegetació (bardisses, boixedes, pinedes...) i relleu, força representatiu de l'accidentada, abrupta i exigent orografia d'aquest singular massís calcari on es combinen fondalades i barrancs amb colls, cims, agulles i cingleres.

L'itinerari comença a l'aparcament del Toscar, molt a prop de la font, on s'arriba per una pista asfaltada que arrenca de la TV-3422 poc abans d'arribar a Alfara de Carles. Prenent el corriol indicat al costat d'un repetidor elèctric començarem a remuntar cap al coll de Morera, on el camí es bifurca. Seguint a la dreta aviat ens desviarem per un altre corriol que passa al costat del corral de Morera, travessa el barranc del Bosc Negre i continua progressant fins a l'espectacular Cova dels Adells, una singular cavitat sota un plegament que havia estat utilitzada per guardar el bestiar. A prop, al costat d'una segona cavitat, trobarem les restes de l'antiga font dels Adells.

Des de la Cova dels Adells un altre corriol indicat ens portarà fins a l'arranjada font del Bosc Negre (aquí sí que hi trobarem aigua) poc després de la qual ens reintegrarem al costerut camí de pujada cap al Coll de de Carabasses, que abandonarem en una cruïlla per fer drecera per un corriol que puja directe al Coll d'en Caubet.

Al Coll d'en Caubet ens incorporarem al GR-7 que aviat deixarem per remuntar a la dreta sense camí els pendents occidentals de la Tosseta Rasa, el sostre comarcal de la Terra Alta, amb enormes i excel·lents panoràmiques en totes direccions: entre d'altres, podrem albirar les Roques de Benet, l'Espina, la Punta de Bassiol i les Rases de Maraco cap al nord; la Coscollosa, Alfara de Carles i la Vall de l'Ebre i la Serra de Cardó cap a l'est; la Tossa de la Reina, el Portell, la Barcina, el Caro i la Mola de Catí més cap al sud; o la Punta Blanca, Terranyes, Arnes i els confins de la Terra Alta cap a l'oest. Si, com en el nostre cas, des de la Tosseta Rasa decidim continuar en direcció nord de seguida arribarem a la propera Punta de l'Avenc, amb excel·lents vistes cap a les Clotes, la Punta Serena, la zona del Mas de la Franqueta i la vall del riu dels Estrets.

De tornada a la Tosseta Rasa farem drecera (hi trobarem alguna traça de camí) cap al GR-7 passant al costat d'una petita bassa. Seguint la marxa pel GR-7 en direcció sud travessarem l'ampli altiplà de les Foies fins al pla de Llinars, on deixarem el GR per desviar-nos per una pista a l'esquerra que seguirem poc més de 2 km amb bones vistes de la singular Roca Campanari on ens dirigim.

Per pujar a la Roca Campanari deixarem la pista per prendre un corriol a l'esquerra que pocs metres després abandonarem per remuntar a l'esquerra, sense camí i entre densa vegetació, fins a la base d'aquesta espectacular agulla, d'una original i sorprenent morfologia modelada per l'erosió.

Després de gaudir d'extenses panoràmiques des de la cinglera situada al peu de la Roca Campanari tornarem sobre els nostres passos fins a la pista d'on veníem, que remuntarem fins a trobar un corriol a la dreta (atenció a la fita) que davalla cap a la vall d'en Caubet (passarem per un collet rocós amb bones vistes de les agulles que sobresurten entre el verd predominant).

El corriol desemboca en una pista que seguirem a la dreta i que acaba poc després (a curta distància hi trobarem un pal indicador). Davallant per un pendent camí ens endinsarem en el barranc del Toscar tot passant per la balma de la Cova Pintada, on canviarem de vessant per dirigir-nos al Coll de Morera després de passar per les restes d'un antic forn de calç.

Al Coll de Morera ens retrobarem finalment amb el camí de pujada cap al coll de Carabasses a curta distància del punt de partida, on arribarem després d'haver completat els gairebé 16 km i poc més de 1100 metres de desnivell positiu d'una gratificant i ben representativa ruta pel magnífic i sempre sorprenent Massís del Port.PENDENT COMPLETAR REPORTATGE FOTOGRÀFIC
Маршрутная точка

Aparcament el Toscar

Маршрутная точка

Coll de Morera

Маршрутная точка

Dreta

Маршрутная точка

Corral de Morera

Маршрутная точка

Barranc del Bosc Negre

Маршрутная точка

Cova dels Adells

Маршрутная точка

Font dels Adells

Маршрутная точка

Font del Bosc Negre

Маршрутная точка

Dreta

Маршрутная точка

Desviació

Маршрутная точка

Coll d'en Caubet

Маршрутная точка

Desviació a Tosseta Rasa

Маршрутная точка

Tosseta Rasa

Маршрутная точка

Punta de l'Avenc

Маршрутная точка

Bassa

Маршрутная точка

GR-7

Маршрутная точка

Les Foies

Маршрутная точка

Esquerra pista

Маршрутная точка

Plans de Llinars

Маршрутная точка

Desviació a Roca Campanari

Маршрутная точка

20 Roca Campanari

Маршрутная точка

Desviació dreta

Маршрутная точка

Collet

Маршрутная точка

Panoràmica

Маршрутная точка

Dreta

Маршрутная точка

Pal (esquerra)

Маршрутная точка

Pal (esquerra)

Маршрутная точка

Cova Pintada

Маршрутная точка

Forn de calç

4 комментариев

 • Фото Ramon Minguez

  Ramon Minguez 19.12.2019

  Я был на этом маршруте  проверенный  Посмотреть еще

  Sortida molt típica dels Ports, Forts desnivells amb vegetació característica de pins i alpina al cims.

 • Фото Germinal V.

  Germinal V. 19.12.2019

  Exactament. Preciosa com totes per un massis d'orografia complexa i poc coneguda.
  Salut i bona muntanya!

 • chals2011 23.04.2020

  Una volta mol bona.

 • chals2011 23.04.2020

  Ben triades les variants i el km totals

Вы можете или этот маршрут