Скачать
erill

Расстояние

10,54 км

Набор высоты

608 м

Техническая сложность

Низкая

Потеря высоты

608 м

Макс. высота

1 697 м

Trailrank

79 5

Мин. подъем

1 138 м

Тип маршрута

Круговой

Время

5 часов 7 минут

Координаты

2354

Загружено

29 декабря 2018 г.

Записано

декабря 2018
 • Оценка

   
 • Информация

   
 • Легко следовать

   
 • Пейзаж

   
Будьте первым, кто выразит признание
2 комментариев
 
Поделиться
-
-
1 697 м
1 138 м
10,54 км

Просмотрено 651 раз, скачано 47 раз

рядом с El Brull, Catalunya (España)

Bonica caminada amb pujada a Matagalls, pel traçat habitual des de Collformic (Pla de la Barraca, turó gros de Santandreu i collet de l’Estanyol), però hem volgut fer la tornada completament diferent, i per això, hem anat a veure les nombroses i poc conegudes fonts que hi ha en aquesta vessant.

Les fonts que hem trobat durant la caminada, han sigut les següents: Font-freda, font de la Rosa, font del Cims, font de Matagalls, font dels Bisbes, font Clareta, font de la Sardana, font dels Manlleuencs, font de Mossèn Cinto i font dels Garriguencs.

Acabat el recorregut per les fonts, hem pujat al turó d’en Besa, des on hem gaudit de bones vistes, a més de Matagalls, sobre els cingles de Bertí, Puiggraciós, Sant Sadurní de Gallifa, la serra de Sant Llorenç del Munt amb la Mola i el Montcau i Montserrat. També hem vist els cims del Pirineu gironí, el Cadí i el Canigó, que sobresortien pel damunt de la catifa de boira que tapava tota la plana d’Osona.


Font dels Garriguencs.-
Font situada uns 300 metres per sobre del camí del torrent de Rentadors pujant pel costat del torrent que recull l'aigua del Pla de la Barraca i a uns 100 metres de la font de Mossèn Cinto. Sobre de la font hi ha una creu de ferro indicant les quatre direccions principals i les seves destinacions.
Construïda al 1967 pels aplequistes de La Garriga, en cada una de les dues parets oposades de pedra, hi ha un broc i una dedicatòria. La que mira torrent amunt és dedicada a l’ermità de Samalús (mossèn Ramon Garriga, poeta); i la que mira torrent avall a l'escalador de l’Aneto i promotor de l’excursionisme català Mossèn Jaume Oliveres.
El poema de l’ermità de Samalús diu:
Beneïu d’eixes contrades
les collites i ramats
les fonts d’aigües regalades
els conreus, els boscos i prats.
El broc dedicat a Mossèn Jaume Oliveres tenia forma de piolet en clara sintonia amb el mèrits d’aquest garriguenc il·lustre. Fins a l’hivern del 2012 el broc de la Font dels Garriguencs dedicat al l’ermità de Samalús estava en perfecte estat (no com ara) i l’aigua corria per dins d’una estalactita.
A sobre de la fita de pedra de la font hi ha una creu de ferro de quatre braços que indica a sud-est Matagalls, a nord-oest Font Pomereta, a nord-est Sant Segimon i a sud-oest La Castanya.
Informació extreta de la web, Fonts de Viladrau
Парковка

Sortida i arribada - Collformic

Маршрутная точка

Pla de la Barraca

Вершина

Turó de Santandreu

Фонтан

Font-Freda i font de la Rosa

Вершина

Matagalls

Фонтан

Font dels Cims

Фонтан

Font de Matagalls

Горный перевал

Collet de les Eugues

Фонтан

Font dels Bisbes

Фонтан

Font Clareta

Фонтан

Font de la Sardana

A la base del monòlit hi ha una rajola esmaltada amb una sardana dibuixada i un poema de Verdaguer d’impossible lectura degut al malbaratament. El poema és de "l'Empordà", i diu: Era un cercle de joves i donzelles, un enfilall de roses i clavells; amb quin aire, bon Déu, dansaven elles; ... amb quin delit sardanejaven ells!
Фонтан

Font dels Manlleuencs

Фонтан

Font de Mossèn Cinto

Фонтан

Font dels Garriguencs

Вершина

Turó d'en Besa

2 комментариев

 • Фото alfred i carme

  alfred i carme 2 апр. 2021 г.

  Я был на этом маршруте  Посмотреть еще

  El Matagalls ja l’haviem pujat unes quantes vegades des de Collformic, coll de Bordoriol i Sant Marçal però mai haviem fet la tornada per les fonts.
  Ha estat una tornada meravellosa. Encara que trobar les fonts de mossèn Cinto i la dels Garriguencs és per fer pujar la nota.
  Llàstima que tota la zona estava molt seca.
  Gràcies per compartir-la.

 • Фото erill

  erill 5 апр. 2021 г.

  Gràcies alfred i carme pel comentari i celebro que la tornada per les fonts us hagi agradat, tot i que us hagi costat trobar-ne alguna. Com bé dieu, convé que plogui perquè revinguin les fonts.
  Salut i bones caminades!

Вы можете или этот маршрут