-
-
2 830 m
1 922 m
0
4,2
8,5
16,99 km

Просмотрено 990 раз(а), скачено 47 раз(а)

рядом с Porté-Puymorens, Région Languedoc-Roussillon (France)

RECORDA si et posiciones sobre " Veure més " (de color blau) que esta al final de la descripció del recorregut, enllaçaràs amb el programa Picasa que te les fotos de l'excursió.

Sortida - arribada: Coll de Pimorent (Puymorens) Catalunya Nord-França.

Voltarem els primer edificis pel darrera i anirem en un petit aparcament, que està al davant de l'últim edifici més llarg (també podem arribar aquí per la carretera). En la seva punta est, surt un camí que puja pel mig del Balac a trobar la pista forestal que tenim al damunt. La seguirem en direcció a llevant. Passarem per el costat del petit refugi de Cortal Rossó i arribarem al gran pla de Coma rossa on trobarem una cruïlla de pistes.
Deixarem la que puja a trobar el canal de l'aigua i agafarem la que marxa planejant a trobar el gran pla (en èpoques de pluges solen ser molleres). El creuarem en direcció al nord-est per anar a trobar el Rec que baixa de la Portella de Lanós. Aquí trobem les primeres fites que ens senyalen el camí que ens pujarà a la presa del canal de l'aigua (també alguna senyal de pintura vermella fins a la Portella de Lanós).
Seguirem sempre el camí que puja pel costat del Rec. Al començament el camí es va intercal·lant per la cara sud i la nord, però més amunt ja va pujant sempre fins arribar a la Portella per la cara sud. En la Portella enfilarem la pujada al Pics de la Font Viva (direcció sud) sempre seguint el caire de la muntanya (trobarem algunes fites).
En arribar a una zona de pedres grosses soltes, les fites ens desvien cap el sud-est (és el camí que farem servir per la baixada) però nosaltres seguirem pujant per el caire de la muntanya. En arribar a dalt anirem primer al Pic Occidental de Font Viva que ens queda al sud-oest. Desférem el camí i per el caire anirem a l'est per trobar primer el Pic central de Font Viva i una mica més a l'est al Pic Oriental de Font Viva.
La baixada la farem desfent el camí fins el patit coll i aquí baixarem per el costat de les pedres soltes (cara est). De seguida trobareu les fites que us aniran guiant en la baixada i que us portaran a la cruïlla de la pujada on desférem el camí de l'anada fins a la Portella de Lanós. Aquí enfilarem recta al nord. El camí no és pas massa definit però trobareu algunes senyals de pintura vermella que us aniran guiant.
En sortir a dalt anirem pujant sempre enganxats al caire que baixa de la muntanya. Passarem per el Pic de Cortal Rossó i seguirem pujant fins arribar a dalt on ens trobem amb el Puig sud de Coma d'Or. Baixarem al Coll i enfilarem la curta pujada per anar al Puig Nord de Coma d'Or. La baixada la farem tornant al Coll on agafarem el camí (és fressat i fitat) que ens portarà a la Portella Cortal Rossó on per la cara sud tenim l'Estany de Coma d'Or.
Seguirem per el camí que ara ens pujarà (direcció oest) a trobar la Portella d'en Garcia. El camí baixa sempre per dintre de la Vall tot seguint el Rec fins trobar una pista que intercalem amb petites dreceres fins trobar el canal de l'aigua que creua el Rec. Aquí podem seguir baixant per la pista o ve creuar el canal i baixar tot seguint el Rec per la cara sud-est.
Per aquest costat el camí té trossos que no estan pas definits, però sempre anirem baixant per la zona herbada, fins arribar a les grans pilones on ja el camí fins a baix és més definit i ens porta a trobar la pista que seguirem fins a l'aparcament.

Cartografia Editorial Alpina, mapa Cerdanya.

View more external

Waypoint

Cabana de Cortal Rossó

Waypoint

Cruïlla de Coma-rossa

Waypoint

Presa d' aigua

Waypoint

Portella de Lanós

Waypoint

Pic Occidental de Font Viva

Waypoint

Pic Oriental de Font Viva

Waypoint

Pic Central de Font Viva

Waypoint

Pic de Cortal Rossó

Waypoint

Puig Sud de Coma d' Or

Waypoint

Portella de Coma d' Or

Waypoint

Puig Nord de Coma d' Or

Waypoint

Portella de Cortal Rossó

Waypoint

Portella d'en Garcia

Waypoint

Canal

Waypoint

Pilones

Комментарии

    You can or this trail