Время  один час 44 минут

Координаты 590

Uploaded 19 января 2019 г.

Recorded января 2019

-
-
474 m
222 m
0
2,0
3,9
7,85 km

Просмотрено 44 раз(а), скачено 0 раз(а)

рядом с La Múnia, Catalunya (España)

CAT, CAST.

CAT.
Deixem el cotxe debant del centre de Castellví i iniciem marxa per pista asfaltada passant per les Cases Noves, creuem el pont i girém a la dreta i iniciém pujada per pista forestal fins uns 3 km fins al Castellot (molt bona restauració, el millor les vistes desde d´alt de la torre), un cop fetes les fotos de rigor, iniciem la tornada per pista i depres per un corriolet cap a l´esquerra, fins que tornem a travessar la carretera i tornem a Castellví, fem un bon esmorzar de brassa per acabar un bon matí de muntanya.

CAST.

Dejamos el coche delante de el centro de Castellví e iniciamos marcha por pista asfaltada pasando por las Cases Noves, cruzamos el puente y giramos a la derecha e iniciamos subida por pista forestal hasta unos 3 km hasta el Castellot (muy buena restauración, las mejores vistas desde lo alto de la torre), una vez hechas las fotos de rigor, iniciamos la vuelta por pista y después por un sendero y giramos hacia la izquierda, hasta que volvemos a atravesar la carretera y volvemos a Castellví, acabamos con un buen almuerzo de brasa, una buena mañana de montaña.
El Castellot és una muntanya de 464 metres que es troba al municipi de Castellví de la Marca, a la comarca de l'Alt Penedès. Al cim podem trobar-hi un vèrtex geodèsic (referència 275128001). Aquest cim està inclòs a la llistat dels 100 cims de la FEEC
Sant Sadurní de la Marca és una església al terme municipal de Castellví de la Marca (Alt Penedès) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. La construcció de l'església de Sant Sadurní de la Marca respon a tres etapes principals: durant els segles XI-XII fou bastida la primitiva església romànica d'una nau. Als segles XIII i XIV foren afegides dues naus més. Hi ha referències de la seva existència el 1066 fou consagrada el 1101. Van realitzar-se reformes els anys 1679 i 1879. [1] L'església de Sant Sadurní està situada al peu de la muntanya del Castell, adossada a la rectoria i al cementiri. És una església de tres naus, tot i que originalment en tenia només una, amb volta de canó i arcs torals, i un absis semicircular amb arcs cecs, bandes llombardes i tres finestres d'arc de mig punt. La porta, lateral, és adovellada. La coberta és a dues vessants. El campanar, de planta quadrada, té coberta de pavelló i finestres d'arc de mig punt. En l'actualitat el conjunt es troba abandonat.[1] La pica baptismal és quadrangular amb els angles arrodonits i els laterals ondulats. Les parets són verticals fins als 30 cm de la boca on s'inicia la part concavada de base del vas. Es creu que devia anar muntada sobre una peanya d'uns 40-50 cm aproximadament. És d'una forma molt poc comuna i que únicament té paral·lels en terres del Penedès en la de Sant Jaume de Domenys. Actualment és fragmentada conservant-se tres trossos que componen la totalitat de la base i part dels laterals essent possible la seva reconstrucció, la qual cosa és molt recomanable per l'interès tipològic d'aquesta. Aquesta pica és procedent de la primitiva església parroquial de Castellví de la Marca situada al costat del cementiri, on es conserven importants vestigis del primitiu temple romànic dedicat igualment a Sant Sadurní i que fou abandonat l'any 1927. La boca presenta una motllura formada per dos bordons contigus en la seva superfície plana i un altre de 5 cm que l'entorna en la part lateral. A 30 cm de la boca hi ha una sanefa de 5 cm d'amplada formada per un seguit de petites piràmides de 2,5 x 2,5 cm de base.
Barriada de Castellví.
Veïnat del municipi de Castellví de la Marca (Alt Penedès), a l’esquerra de la riera de Marmellar, prop del nucli antic de Castellví; hi ha l’església parroquial moderna. L'antic poble de Castellví de la Marca El poble antic de Castellví de la Marca, del qual resten escassos vestigis, era situat al rost del castell, on hi ha l’antiga església parroquial de Sant Sadurní. Aquesta església, que avui ja no és parròquia, és una construcció romànica d’una nau, coberta amb volta de canó, capçada per un absis semicircular decorat exteriorment amb arcuacions llombardes, probablement del segle XI. Al costat d’aquesta nau se n'afegí una altra al segle XIII, coberta amb volta apuntada, i, encara, una altra al segle XV, d’estructura gòtica, que comunica amb l’anterior per arcs formers de punt rodó. Té un campanar de planta quadrada amb finestres al darrer pis. Al seu costat hi ha el cementiri. A l’altra banda de la riera de Marmellar, sota mateix del turó on s’alça Castellví, s’ha format el nou veïnat de les Casesnoves de la Riera (258 m d’altitud), on s’ha construït una nova església parroquial, a la qual ha estat traslladada l’advocació de Sant Sadurní que tenia l’antiga parròquia romànica.
La riera neix a la falda del Montagut, (ALT CAMP), i enllaça amb el riu Foix.

Комментарии

    You can or this trail