Время в движении  2 часов 17 минут

Время  4 часов 33 минут

Координаты 1770

Загружено 12 октября 2018 г.

Записано октября 2018

 • Оценка

   
 • Информация

   
 • Легко следовать

   
 • Пейзаж

   
-
-
302 м
-38 м
0
2,5
5,1
10,15 км

Просмотрено 753 раз, скачано 29 раз

рядом с les Roquetes, Catalunya (España)

Torre Baró és un barri del districte de Nou Barris de la ciutat de Barcelona. És un dels barris més singulars del districte.
Va sorgir a mitjan segle XX a una part de la serra de Collserola de diferents iniciatives d'urbanització en forma de ciutat jardí que no van prosperar. La zona, que en un principi havia d'ésser residencial, es va convertir en un barri d'autoconstrucció, arran de les necessitats d'habitatge de moltes persones arribades d'altres llocs de la península Ibèrica durant les dècades dels cinquanta i seixanta.

La construcció inacabada del castell de Torre Baró, a dalt de la serra, s'ha convertit en símbol del districte. Aixecat durant la primera dècada del segle passat, tenia com a finalitat esdevenir un hotel dins del projecte d'urbanització de la zona residencial. El nom del barri, però, prové de l'antiga torre anomenada Torre del Baró, construïda al segle XVI per la família Pinós al costat de la carretera de Ribes i destruïda l'any 1714. Una segona torre va ésser construïda al mateix indret el 1797 i va ésser enderrocada el 1967 quan es va construir la Meridiana.

El febrer de 2006 l'alcalde Joan Clos va inaugurar el pont del Congost, que connecta els barris de Torre Baró i Vallbona, per sobre les vies del tren i l'AP-7, amb una vorera ampla per a vianants i un corredor de bicicletes.

La Torre del Baró o 'Castell de Torre Baró' és un edifici protegit com a bé cultural d'interès local que s'aixeca sobre un dels turons més orientals de la carena de Collserola que dóna al pla de Barcelona. Ha esdevingut la imatge més representativa del barri de Torre Baró.

La Torre Baró actual, de 1905, que pren el nom d'una antiga casa del Baró de Pinós, és situada en un replà del Puig de les Roquetes. És una construcció inacabada de tipus neomedieval i formes de castell. Té tres cossos que formen tres torres.

El Patronat Metropolità de Collserola l'ha restaurat i ha condicionat els accessos i l'entorn. També s'ha bastit un gran mirador amb vistes al Barcelonès.

El topònim d'aquest edifici prové del nom de la primitiva torre on visqué durant molts anys el Baró de Pinós, casa-castell a la ribera del Besòs, a peu de l'estació de tren de Torre Baró, i que fou enderrocada per obrir pas a la prolongació de la Meridiana. Algunes pedres de l'antiga torre s'amunteguen en un solar proper.

La torre actual, construïda el 1905, havia de convertir-se en un hotel, dins d'un projecte de ciutat jardí dissenyat per a la serralada de Roquetes, però les males comunicacions a la zona van paralitzar el projecte. Tanmateix, hi ha dues versions més sobre l'origen de la torre:

1- Fou construïda pel Baró de Pinós a principis del segle XIX per al seu fill, que patia tuberculosi i va morir abans que s'acabessin les obres.

2- L'any 1873, aquest petit castell, juntament amb la resta de la finca, fou comprat al Baró per la família Siwate, que l'utilitzaren com a casa de vacances pels aires purs de la muntanya. Això no durà gaire i l'edifici va restar abandonat durant molts anys.

El castell ha esdevingut la imatge més representativa del barri de Torre Baró.
Автостоп

Roquetas

фото

Plaça de Salvador Puig Antic

панорама

Mirador de Torre Baro

фото

Torre Baro

фото

PR-C 171

фото

null

вершина

Turo de Roquetas

Месторождение

Mina de Ferro

панорама

Panoramica

Пересечение

Intersección

фото

Foto

фото

Foto

фото

Cementiri de Collserola

Waypoint

Diposit de aigua

Waypoint

Diposit de aigua Torre de Baro

панорама

Panoramica Turo de Montcada

фото

Foto

фонтан

Font de Muguera

фонтан

Fuente

фонтан

Fuente

Автостоп

Torre Baro i Vallbona

фонтан

Font de la plaça dels Eucaliptus

Provisioning

Avituallamiento

фонтан

Fuente

панорама

Mirador del Besos

фонтан

Fuente

фото

Foto

фото

Foto

фото

Foto

1 комментарий

 • nedro 20.03.2019

  Я был на этом маршруте  проверенный  Посмотреть еще

  Escursion fácil y entretenida por los turons de Roquetes turon de Cuias siendo circular su recorrido

Вы можете или этот маршрут