Время  4 часов 3 минут

Координаты 1018

Uploaded 1 мая 2016 г.

Recorded апреля 2016

-
-
1 529 m
1 183 m
0
2,8
5,6
11,25 km

Просмотрено 1295 раз(а), скачено 55 раз(а)

рядом с  Canalda, Catalunya (España)

Ca la Rita - Bauma Espluga- Coves dels Moros - Salt de la Perdiu- Font de Sant Joan, els regats. Canalda (Odèn - Solsonès, Prepirineu).

Recorregut per la Roca de Canalda, resseguint la base del cingle. Recomanat fer la ruta en sentit anti-horari, al revés de com l'hem feta nosaltres, doncs hi ha petits pals indicadors clavats al terra que així fan la ruta, i a la inversa costa més de veure'ls.

CURIOSITATS:
* ESPLUGA DE CA LA RITA o Balma de Cal Cavallol o Cova de la Fada: Balma de 12 metres de recorregut a la paret de Canalda, on també hi trobem un dipòsit d'aigua, on raja aigua del sostre de conglomerat. Preciós indret!!

* ESPLUGA MELERA o Cova de les Bolianes: Balma de 5 metres de recorregut a la paret de Canalda.

* COVES DELS MOROS: “Conjunt de petites coves obrades penjades a la paret de Canalda, d’uns 11 metres de recorregut. Es tracta d'un conjunt de balmes unides lateralment, penjades a més de 10 metres per sobre de la base del cingle i assentades sobre un estrat margós. El punt més fondo es troba a 11 metres de la boca. Hi ha les restes d'unes parets frontals que estaven destinades a resguardar la cambra. S'alcen uns 20 metres paret amunt. Per accedir-hi, l'any 1966 hi havia una escala de fusta de 13 metres d'alçada. Conegudes des de temps immemorial, ja les cita Norbert Font i Sagué el 1897 en el Catàleg Espeleològich de Catalunya.
Actualment (2013), cal seguir el cingle uns metres tot fixant-nos en una petita lleixa que continua des de les coves fins un punt menys vertical. En aquell punt una corda ens permet pujar fins a la lleixa, on un cable d'acer horitzontal ens donarà la seguretat per accedir a les coves.
Amb l'equipament de via ferrada (arnés i doble baga) avancem per l'estreta lleixa per un tram molt vertical fins arribar a la primera de les coves, la més gran. Per avançar cap la segona i tercera cova no hi ha cable de seguretat, només uns precaris filferros que donen una seguretat més psicològica que no pas real per passar sobre el buit. En les coves encara es pot veure restes de les parets que tancaven les estances. És possible baixar fent un ràpel d'uns 25 o 30 metres, ja que hi ha una instal•lació dins de la cova gran, però és més ràpid tornar pel mateix camí (10 minuts) que no pas treure la corda i preparar el ràpel."

* COVA LATERAL DELS MOROS: Cova d'uns 15 metres de recorregut a la paret de Canalda. Aquesta cova és més fonda que les altres, i té una finestra natural orientada cap al Port del Comte al final d'una curta galeria. A l'esquerra d'aquestes hi ha una última cova que és inaccessible des de les anteriors, però s'hi pot arribar grimpant amb una mica de compte." Extret d'Espeleoindex.com
Font de Sant joan. Els regats. Aixeta raja
Activa pro
GR
Esb alzina falzina roja
Cascada tosca
Balma on cau augua
Bauma obrada
Desv via derrada
Font de les Esplugues
Desv. Salt del torrent de la perdiu
Paret. Via ferrada
Creuat toteent rasa de canalda
Canalda
Ctra postes
Ca la Rita
Diposit
Balma obrada
Bauma Espluga
Cova moros
Corda i cable per accedir coves moros
Ribera de Canalda. Fonts
Vistes de Roca de Canalda, Puig sobirà i Tossal
Desv cami de Puig Arnau i Pubilló

Комментарии

    You can or this trail