Время  5 часов 28 минут

Координаты 1459

Uploaded 20 февраля 2018 г.

Recorded февраля 2018

-
-
179 m
3 m
0
3,8
7,5
15,1 km

Просмотрено 223 раз(а), скачено 7 раз(а)

рядом с La Platja de Calafell, Catalunya (España)

Calafell Talaya El Pujal Montpaó Pedrera la Foradada 20 febrer 2018
Aparquem en la estació de Calafell, Calafell és un municipi de la comarca del Baix Penedès, format per tres nuclis principals (Calafell poble, Calafell platja i Segur de Calafell) i 28 urbanitzacions, i amb un total de 24.672 habitants. Comencem el track travessant la riera de Montpaó, passem la C31 per un pont i Estem seguint un camí que va ser adequat durant la guerra per fer arribar provisions i material bèl·lic a un destacament que es trobava en aquesta muntanya. Des d'aquell moment es coneix com la muntanya de les Trinxeres. Després d'avançar per aquest camí uns 700m arribem a la urbanització Bellamar. Una mica abans hem deixat a mà esquerra uns barracons de la guerra Civil. Sota els primers xalets que trobem de la urbanització hi havia unes bateries de costa, avui desaparegudes. Seguim fins la Talaia (Torre de la Talaia, Al cim de la muntanya de la Talaia es troben les restes d'una torre el·líptica de 6,9 x 5 m aproximadament. Només se'n conserven els murs de fonamentació i el paviment del fons. Va ser construïda amb pedres lligades amb morter de calç i sorra).
Seguim per Coma Farella, i ens enfilem al Pujalt (El Pujal és una muntanya de 163 metres que es troba al municipi de Calafell, a la comarca del Baix Penedès, al cim podem trobar-hi un vèrtex geodèsic).
Seguim fins el Mirador de Calafell on aprofitem per esmorzar en unes taules que hi ha.
Ara toca anar al poble abandonat de Monpaó (Montpaó és un poblat a uns dos quilòmetres del nucli del poble de Calafell, dalt d'un turó a 142 m sobre el nivell del mar al costat de la urbanització Calafell Parc. El nucli de Montpaó, protegit com a bé cultural d'interès local, està format per un conjunt aproximadament de 16 cases. Actualment està deshabitat i en un estat ruïnós. El seu origen és medieval, com a mínim del segle XI, moment en què apareix documentat com a Montispavonis. D'aquests primers moments d'ocupació poca cosa en deu restar, ja que a l'indret es va continuar vivint-hi fins a la dècada dels cinquanta del segle XX, produint-se, com és evident, modificacions, reformes i ampliacions. Sembla que a principis del segle XX encara hi havia sis cases habitades. Montpaó forma part del nucli de Calafell des del segle XV).
Seguim la nostre ruta per visitar la pedrera abandonada, (L'espai de pícnic La Pedrera de l’Escarnosa es va inaugurar a l'abril de 2013 i actualment es troba deixat i abandonat).
Finalment visitarem la Cova Foradada, Es troba situada a la carena de la muntanya de l'Escarnosa, a uns 800 m a llevant del nucli urbà de Calafell. Es tracta d’una cavitat que s’obre en un aflorament calcari molt erosionat i arrodonit. La cavitat consisteix en una boca superior, que no forma cap sala, al peu de la qual hi ha una rampa en pendent. Al peu de la rampa es forma un relleu circular format per l’erosió de l’aigua (es tracta d’un típic peu de salt d’aigua o gorg). És precisament aquest gorg el que ha produït una nova sortida que conforma una boca inferior. Deu el seu nom a una entrada que presenta a la part superior formada per l’erosió. No va estar objecte de cap investigació sistemàtica fins l'any 1997. Rovira i Virgili cita una destral de pedra polida procedent de Calafell i que, segons ell, figurava en el catàleg del Museu Balaguer de Vilanova. Encara que no en diu la procedència, sembla que va ser trobada en aquesta cova.
El nostre itinerari és tornar a Calafell, per visitar la platja i trobà un lloc pe dinar.
Es una sortida molt interesant de uns 15 Km. i 540 metres de ascens. Salud i bones caminades.
Estació de Calafell
L'espai de pícnic La Pedrera de l’Escarnosa es va inaugurar a l'abril de 2013 i actualment es trobda deixat i abandonat,
Al cim de la muntanya de la Talaia es troben les restes d'una torre el·líptica de 6,9 x 5 m aproximadament. Només se'n conserven els murs de fonamentació i el paviment del fons. Va ser construïda amb pedres lligades amb morter de calç i sorra.
Montpaó és un poblat a uns dos quilòmetres del nucli del poble de Calafell, dalt d'un turó a 142 m sobre el nivell del mar al costat de la urbanització Calafell Parc. El nucli de Montpaó, protegit com a bé cultural d'interès local, està format per un conjunt aproximadament de 16 cases. Actualment està deshabitat i en un estat ruïnós. El seu origen és medieval, com a mínim del segle XI, moment en què apareix documentat com a Montispavonis. D'aquests primers moments d'ocupació poca cosa en deu restar, ja que a l'indret es va continuar vivint-hi fins a la dècada dels cinquanta del segle XX, produint-se, com és evident, modificacions, reformes i ampliacions. Sembla que a principis del segle XX encara hi havia sis cases habitades. Montpaó forma part del nucli de Calafell des del segle XV.

Комментарии

    You can or this trail