Скачать

Расстояние

12,62 км

Набор высоты

222 м

Техническая сложность

Средняя

Потеря высоты

222 м

Макс. высота

592 м

Trailrank

38

Мин. подъем

473 м

Тип маршрута

Круговой

Время

4 часов 52 минут

Координаты

985

Загружено

18 сентября 2021 г.

Записано

сентября 2021
Будьте первым, кто выразит признание
Поделиться
-
-
592 м
473 м
12,62 км

Просмотрено 7 раз, скачано 1 раз

рядом с Avià, Catalunya (España)

15-09-2021

Text de Pep Miró i Salvador Marsol.

Punt de començament i acabada de la caminada: a CAL ROSAL (Berguedà), a l’aparcament d’autocars al nord de la rotonda principal (i única) del poble.
Seguirem la via Verda del Llobregat, on passarem pels túnels, (no tots) il·luminats, a uns 4,5 km apareix el fantàstic pont medieval de Pedret, de construcció gòtica, tot i que els fonaments són del S. XIII, és una de les construccions civils més antigues del Berguedà.
Маршрутная точка

Via Verda del Llobregat

L'antic ferrocarril de Manresa a Berga es va projectar a finals del s. XIX, i va arribar a la colònia Rosal 1887. En aquest punt es va construir una estació i es van aturar les obres que havien de continuar fins a Berga. Una societat diferent va impulsar la construcció d'una línia ferroviària des de l'Estació d'Olvan fins a Guardiola de Berguedà seguint la vall del riu: era un ferrocarril miner que finalment va arribar a Guardiola de Berguedà el 1904. El tram d'Olvan a Pedret correspon a aquesta segona etapa de construcció: 1887-1904. La línia ferroviària es va clausurar el 1972 a causa de la construcció de l'embassament de la Baells. Al cap d'un any el tram de l'estació d'Olvan fins a Sallent va ser clausurat també deixant la comarca sense transport ferroviari. La companyia ferroviària va arrencar les vies i les travesses i des de llavors aquest camí s'ha utilitzat per anar a Pedret i en aquest sector del Llobregat sense haver de passar per Berga.
Храмовая архитектура

Sant Quirze de Pedret

L'església de Sant Quirze de Pedret es troba aïllada i acompanyada d'una altra edificació prop del riu Llobregat que cal travessar pel pont gòtic de Pedret. És una església de tres naus (bé que la de migdia fou parcialment suprimida el segle xii), capçades a llevant per tres absis, el central de planta trapezoïdal i els laterals de planta de ferradura. La nau central era coberta originàriament amb una encavallada de fusta, que fou substituïda a finals del segle xii o principis del XIII per una volta apuntada sobre arcs formers. La restauració dels anys 1960 restituí amb ciment armat la primitiva coberta d'encavallades. La nau de tramuntana, a la qual s'accedeix per uns graons per tal de salvar el desnivell, era coberta amb volta de quart de cercle com la de migdia i actualment té coberta a una vessant. Els tres absis es comuniquen amb les seves naus respectives mitjançant arcs de ferradura. Tanmateix, l'arc triomfal que comunica l'absis major amb la nau central no és original, sinó que fou fet en la restauració a imitació dels arcs que comuniquen la nau central amb les laterals (l'arc originari, que havia estat substituït en època romànica per un arc de mig punt, era també de ferradura, però amb una llum molt més estreta). Els arcs de les absidioles descansen sobre unes columnes de fust monolític i capitells sense decorar. Les naus laterals es comuniquen mitjançant dues obertures d'arc de ferradura a cada un dels murs de la nau central. Però només les del mur de tramuntana són originals. De les de migdia, una fou convertida en portal d'accés al segle XII-XIII, i l'altra és una còpia feta en la darrera restauració. La porta és doncs al mur de migdia de la nau central. És formada per dos arcs de mig punt en degradació, amb una arquivolta exterior, i una columna amb el capitell molt malmès a cada banda. La construcció de la porta en època romànica comportà l'enderroc d'una part de la nau de migdia. El campanar d'espadanya del segle xviii que s'alçava al mur de ponent va ser eliminat en la intervenció de l'any 1995.
Маршрутная точка

Mirador del Pont de ferro

Маршрутная точка

Passarel·la dels Pescadors

Перекресток

Cruïlla

Парковка

CAL ROSAL

La Colònia Rosal fou la primera fàbrica de riu que s'instal·là a l'Alt Llobregat sota el règim de Colònia tèxtil l'any 1858. Aquest conjunt urbanístic és fruit de diferents etapes constructives que van des del nucli més antic de la fàbrica, fins, els anys 60 del segle xx. La factoria va créixer, en alçada i llargària, tal com permet l'arquitectura industrial de pisos i sempre paral·lela al Llobregat. Els habitatges més antics són plurifamiliars, amb escales exteriors construïts paral·lels a la façana i a un nivell superior; aquesta primera fase també és l'edifici de l'escola-convent i església.

Комментарии

    Вы можете или этот маршрут