• Фото Bushkill Falls Red Trail
  • Фото Bushkill Falls Red Trail
  • Фото Bushkill Falls Red Trail
  • Фото Bushkill Falls Red Trail

Координаты 180

Uploaded 2 мая 2019 г.

Recorded мая 2019

-
-
264 m
169 m
0
0,8
1,6
3,14 km

Просмотрено 21 раз(а), скачено 1 раз(а)

рядом с Pocono Mountain Lake Estates, Pennsylvania (United States)

Om Bushkill Falls te bezoeken, passeren we eerst langs een kassa en tellen we $ 14,50 per persoon neer. Het is vreemd dat zo’n rijk natuurgebied in private handen is.

Het landschap wordt gedomineerd door kliffen met maar liefst acht watervallen. Langs de weg adverteert men dit gebied als ‘The Niagara of Pennsylvania‘. Dat lijkt ons toch wat overdreven, maar wie weet …

Eens de kassa voorbij bereiken we snel de grootste waterval, die het moet stellen met de inspiratieloze naam Main Falls.

Een prachtige waterval van zowat 30 meter hoog die visueel boeiend is omdat hij uit verschillende segmenten bestaat. De bovenste helft splitst zich in drie stroken. Aan de uiteinden stort het water zich wild naar beneden, in het midden sijpelt het water eleganter van de rotsformatie. De onderste helft bestaat uit een onregelmatig geërodeerde rots die het neervallende water alle kanten doet uiteenspatten.

De waterval staat idyllisch in een met groen overwoekerde rotsformatie. Het is dus echt een heel mooie waterval!

De tijd is gekomen om te kiezen: welke wandeling nemen we? De groene, gele en blauwe wandeling zijn respectievelijk ultra makkelijk, makkelijk en gemiddeld, zowel qua lengte als niveau. Al deze wandelingen verlopen volledig of grotendeels over goed aangelegde houten wandelpaden.

Wij kiezen uiteraard voor de rode wandeling: op de infoborden met veel uitroeptekens en de melding ‘for avid hikers only’. Deze wandeling is de langste, verloopt grotendeels langs natuurlijke paden maar brengt je vooral langs alle watervallen. Er zijn echter 1.267 trappen te temmen. Een goede training voor de beenspieren.

Wij volgen het pad in wijzerzin, contra-intuïtief weg van de hoofdwaterval. Dit zorgt ervoor dat we tijdens de eerste helft geen mens tegenkomen en in alle rust genieten van de natuur. Ondanks de goede bewegwijzering voelt wandelen hier als onszelf verliezen in een paradijselijk groene omgeving. Overal en zelfs op de meest onverwachte plaatsen zien we kleine stromen met kabbelend water. Door het onregelmatig reliëf van rotsen en kliffen ontstaan her en der pittoreske watervallen. Deze kunnen we tijdens de wandeling telkens afwisselend zowel langs onder als van bovenaf bewonderen.

Nodeloos te zeggen dat de wandeling heel wat klimt en daalt. Omdat de omgeving zo mooi is, deert ons dat niet. Na een poosje stappen genieten we telkens weer van de volgende indrukwekkende waterval. Het gebied is wat te vergelijken met Franconia Notch State Park.

View more external

Комментарии

    You can or this trail