Время в движении  3 часов 12 минут

Время  3 часов 41 минут

Координаты 2510

Загружено 17 октября 2019 г.

Записано октября 2019

 • Оценка

   
 • Информация

   
 • Легко следовать

   
 • Пейзаж

   
-
-
230 м
-2 м
0
3,5
6,9
13,84 км

Просмотрено 298 раз, скачано 15 раз

рядом с Port de Sant Miquel, Baleares (España)

https://www.ibpindex.com/ibpindex/ibp_analisis_completo.php?REF=37805030748134&LAN=es&MOD=HKG

En novembre del 2018 varem fer aquesta ruta però errors amb es GPS (segurament per usar una versió beta des wikiloc) varen fer que se sa volta circular per sa tornada va fer bastant de errors marcant linees rectes sense marcar es pas exacte per aon se va passar.
Ruta completa aquesta volta, apart de polida
Completa perquè aquesta volta amb baixat a sa illa d'en Calders, que s'altre volta no varem fer.
Sortim. De Benirràs per es cami de sempre. Bones vistes tant de Benirràs, com més endavant des caló de s'illa, illa d'en Calders, etc.
Baixada a n'és pas de s'illa.
Continuam per es cami, i abans d'arribar a sa casa girar a l'esquerra per anar a partir d'aquí més aprop de sa costa, passant per es caló des Escandells.
Fer notar que aquí pareix que un se fica amb propietat privada perquè està preparat per fer una paret, que no li varen deixar fer per estar massa prop de sa costa.
Després de és caló des Escandells es va prop de sa costa en direcció a n'és Canaret per sa part de dalt.
Arribada a n'és camí general i a partir d'aquí un ratet de pujada per es Puig d'en Xic ja anar baixant per tornar a Benirras, però aquesta volta sa tornada feta per es torrent.

Llocs d'interès
Benirràs, vénda de GEO És una de les tres grans véndes que conformen la parròquia de Sant Miquel de Balansat, del terme municipal de Sant Joan de Labritja. Limita al nord amb la mar, a l’est amb la parròquia de Sant Joan de Labritja, al sud amb la de Sant Llorenç de Balàfia i a l’oest amb la vénda des Port . Ocupa tota la part oriental de la parròquia, que correspon quasi exactament a la conca del torrent de Benirràs. La divisòria d’aigües entre aquest torrent i el de Balansat es correspon amb la partió entre les véndes des Port i de Benirràs, des de l’illot des Cap Bernat fins al sud-oest de la plana d’Albarqueta, i assoleix algunes altures importants, de més de 200 m. Se’n destaca el puig d’en Besora (263 m). Al límit amb Sant Llorenç, també s’arriba als 269 m, al puig d’en Mosson. La partió entre Sant Miquel i Sant Joan no segueix, en canvi, cap accident físic. Les majors altures d’aquest sector són a l’extrem nord-est de la vénda, com ara el puig des Guixar (189 m) o es Pujolots (195 m). El terreny és molt irregular, tret d’algunes àrees més planes a la banda de migjorn (com Albarqueta ). Els pendents es fan cada vegada més abruptes a mesura que hom s’aproxima a la costa i les torrenteres han d’excavar més profundament per trobar una sortida al mar, a través de la zona central del sector muntanyenc des Amunts .

El torrent de Benirràs, eix hidrològic de la vénda, circula de sud a nord i rep les aigües de diversos ramals, en general no gaire llargs, tret del que prové de Xarracó, i arriba al mar, on configura una de les poques cales de tota la costa septentrional de l’illa d´Eivissa (cala o port de Benirràs). Avui en dia el torrent ja no circula gairebé mai, només després de pluges intenses; el motiu, com a tota l’illa, és el descens del nivell freàtic a causa de la sobreexplotació dels aqüífers. L’esmentat port és l’accident més important de la costa de Benirràs; s’obre cap a mestral i queda entre les puntes Negra i de s’Oriçol. No hi ha cap altra cala, tan sols algunes petites raconades (racó de na Borda, caló de s’Illa, etc.). En sobresurten les puntes de s’Orenga, des Catiu i de s’Illa d’Encalders; davant aquesta última punta hi ha l’illa del mateix nom, només separada de la costa per un estret pas d’aigua.

La vegetació natural ocupa gairebé tota la zona costanera, el sector nord-est i les parts més altes dels puigs, a la resta de la vénda. Es tracta de la típica brolla amb pins que es pot trobar a tota l’illa; és en procés d’expansió, ja que va ocupant àrees que abans eren terres de conreu i que ara es van abandonant; també és en procés de degradació a causa dels incendis que ha patit els últims vint anys i que han comportat un empobriment en uniformitat de la massa forestal.

El poblament és dispers, repartit per gairebé tota la vénda, a excepció de la

Посмотреть еще external

Пляж

Benirras

Маршрутная точка

Illa D'en Calders i caló de s'illa

Маршрутная точка

Es pas de s'illa

Маршрутная точка

Caló des Escandells

Панорама

111

Пляж

Es Canaret

Маршрутная точка

Cruce per anar per es torrent i evitar un últim tram de carretera

2 комментариев

Вы можете или этот маршрут