Скачать

Расстояние

12,81 км

Набор высоты

567 м

Техническая сложность

Низкая

Потеря высоты

708 м

Макс. высота

444 м

Trailrank

91 4,9

Мин. подъем

104 м

Тип маршрута

В одну сторону

Время

4 часов 7 минут

Координаты

806

Загружено

1 июня 2016 г.

Записано

июня 2016
 • Оценка

   
 • Информация

   
 • Легко следовать

   
 • Пейзаж

   
Будьте первым, кто выразит признание
10 комментариев
 
Поделиться
-
-
444 м
104 м
12,81 км

Просмотрено 6532 раз, скачано 329 раз

рядом с la Rabassada, Catalunya (España)

Excursió que sortint del Baixador de Vallvidrera dels FGC s'enfila per la carena de Collserola però ben aviat la deixa per endinsar-se en l'obaga de la serra en direcció Sant Cugat passant per l'ermita de Sant Medir i Sant Adjutori i la vall de Gausac, passant a prop de la Torre Negra , can Borrell i el Pi d'en Xandri i fins el Monestir de Sant Cugat del Vallès i acabar l'excursió a l'estació dels FGC.

Llocs d'interés del recorregut.

La Vil·la Joana fou una de les masies més importants de Vallvidrera. Documentada des del segle XVI, va ser adquirida al segle XIX per la família Miralles, que la reformà completament i li donà caràcter residencial i el nom de Vil·la Joana pel qual és coneguda. Al maig de 1902, Ramon Miralles va convidar-hi el poeta Jacint Verdaguer quan els metges van recomanar-li aire de muntanya per pal·liar els efectes de la seva avançada tuberculosi. El poeta va morir en aquesta finca el dia 10 de juny d'aquell any.

Ermita de Sant Medir . És una capella romànica restaurada que manté la seva estructura primitiva. És una construcció de planta rectangular amb volta de canó i està orientada a llevant. Per damunt de la façana s'aixeca un campanar de doble espadanya. La porta és de punt rodó i està adovellada. Al damunt s'hi ha fet una inscripció amb pedra i un baix relleu d'una figura. Les parets exteriors són arrebossades en blanc i no té absis a l'exterior.

Ermita de Sant Adjutori . Es tracta d'una ermita de planta circular i de volta semiesfèrica. Finestra amb arc de pedra treballada. S'hi aprecien tres nivells: l'inferior preromànic i els dos restants romànics. Per sota del nivell actual hi ha una fundació més antiga executada amb la tècnica de lopus spicatum. Altar situat a llevant segons l'antiga tradició. La porta d'accés presenta testimonis de les reformes al llarg de les èpoques.

Forn Ibèric de Sant Cugat del Vallès
El Forn Ibèric del municipi de Sant Cugat del Vallès és una construcció ben conservada ubicada a la serra de Collserola al costat de l'Ermita de Sant Adjutori per on passava la via romana de Barcino a St. Cugat. Data del període baixrepublicà romà (segles II i I aC), i va ésser reformada íntegrament l'any 2003. És de tipologia romana i conserva la cambra de foc quadrada i restes de la cambra de cocció. Es destinaven el forn per fer peces d’obra i teules.

Pi d'en Xandri
El pi d'en Xandri és un pi pinyoner (en llatí Pinus pinea) monumental situat en el territori del parc rural de Torre Negra a Sant Cugat del Vallès amb més de 230 anys (segons una anàlisi dendrològica va germinar l'any 1774).
L'arbre té una alçada de 23 metres, un perímetre de 3,20 metres de tronc i un gruix de soca de 3,60 metres. La seva capçada té una amplada de 21 per 15 metres. Es diu d'en Xandri perquè es troba en terres que antany van ser propietat d'un pagès anomenat Xandri.
El Pla general metropolità del 1976, que marcava com havia de créixer la ciutat, incorporava 170 hectàrees de Torre Negra com a zona urbanitzable no programada.
El 1997 hi va haver un intent de tallar l'arbre i de calar-hi foc – presumptament per part d'una colla de joves –, però aquest acte de vandalisme gratuït va fracassar i gràcies a extenses mesures de manteniment i de suport el pi es va recuperar i avui en dia torna a gaudir de bona salut. L'atac al Pi d'en Xandri va revolucionar la defensa de la preservació fins al punt de provocar la manifestació més multitudinària que es recorda a Sant Cugat.

Monestir de Sant Cugat . El monestir de Sant Cugat és una antiga abadia benedictina a la localitat catalana de Sant Cugat del Vallès. El monestir, construït entre els segles IX i XIV, destaca pel seu claustre. Va ser el monestir de major importància de tot el comtat de Barcelona. L'edifici va ser declarat bé cultural d'interès nacional l'any 1931. Forma part del Museu de Sant Cugat.

Informació procedent de Viquipèdia.
Маршрутная точка

Estació de Sant Cugat FGC

Маршрутная точка

Monestir de Sant Cugat

Маршрутная точка

Parc de la Pollancreda

Маршрутная точка

Pal Indicador Cruïlla

Маршрутная точка

Pi d'en Xandri

Маршрутная точка

Can Borrell

Маршрутная точка

Ermita St Adjutori

Маршрутная точка

Forn ibèric

Маршрутная точка

Cruïlla de camins

Маршрутная точка

Can Jané

Маршрутная точка

Ermita St Medir

Маршрутная точка

Baixador de Vallvidrera

Маршрутная точка

Carretera de l'Arrabassada

Маршрутная точка

Torre Negra

Маршрутная точка

Vil·la Joana Museu Verdaguer

10 комментариев

 • Фото Edgar Harrington

  Edgar Harrington 12 янв. 2019 г.

  Я был на этом маршруте  проверенный  Посмотреть еще

  gracias por compartir la ruta
  me encanta Collserola

 • Фото josepcastells

  josepcastells 13 янв. 2019 г.

  Gràcies a tu Edgar Harrington per seguir-la,. A mi també m'encanta Collserola
  Salut i bones excursions

 • Фото DavidAzañón

  DavidAzañón 2 нояб. 2019 г.

  Я был на этом маршруте  Посмотреть еще

  Muy buena ruta. Hecha en 7 horas con calma y muchas fotos

 • Фото josepcastells

  josepcastells 2 нояб. 2019 г.

  Felicitats DavidAzañón per seguir la ruta. Celebro que t'hagi agradat. Salutacions cordials

 • Фото Josep Agelet

  Josep Agelet 26 мая 2020 г.

  Я был на этом маршруте  проверенный  Посмотреть еще

  Bona ruta i millors les explicacions que dones.

  Gracies per pujar-la

  Salut

 • Фото josepcastells

  josepcastells 27 мая 2020 г.

  Gràcies a tu Josep Agelet pel teu comentari i valoració. Celebro que t'hagi agradat. Salutacions cordials

 • Фото enricgelis1

  enricgelis1 27 дек. 2020 г.

  Gracies per l, informacio Una bona excursio en temps de confinament Salut i cames

 • Фото josepcastells

  josepcastells 1 янв. 2021 г.

  Exacte enricgelis 1 però amb les restriccions limitades a la comarca de residencia , en el meu cas limitat al Vallès Oriental, limita de moment fer moltes rutes. Però tindrem paciencia . Salut i bon any !!!

 • Esther Poble-sec 6 июн. 2021 г.

  Ahir vam fer aquesta ruta i ens va agradar molt. Una bona combinació de cultura i natura amb bones explicacions. Justament hi havia una visita guiada a Sant Medir però vam arribar tard. Val la pena consultar l’horari prèviament.

 • Фото josepcastells

  josepcastells 6 июн. 2021 г.

  Gràcies Esther Poble-sec pel teu comentari i valoració, celebro que us agradés i res per la visita guiada serà questió de tornar-hi . Salutacions cordials !!!

Вы можете или этот маршрут