Время в движении  один час 59 минут

Время  2 часов 29 минут

Координаты 1472

Загружено 5 мая 2020 г.

Записано мая 2020

-
-
194 м
13 м
0
2,1
4,3
8,53 км

Просмотрено 221 раз, скачано 15 раз

рядом с Badalona, Catalunya (España)

Excursió per dins del terme municipal de Badalona, que ens porta a visitar alguns dels seus turons i per les restes del poblat ibèric del turó d'en Boscà.
Si el dia és clar, la vista que es té sobre la costa i sobre les ciutats de Badalona i Barcelona és espectacular.
Sortint des de baix a mar, per anar als turons haurem de trepitjar asfalt durant una estona, però de pujada anirem per la via Verda del parc de la Bòbila, entre la Morera i Búfala, i de tornada anirem per la riera de Pomar, procurant evitar tant com sigui possible les construccions i polígons.
El turó de l'Enric és un petita elevació entre l'autopista C-31 i la B-20, però malgrat aquesta situació, és un espai completament verd i amb molt bona vista.
Després creuarem el tranquil barri de Bonavista, per a enfilar-nos seguidament als turons d'en Folc i d'en Boscà.
En aquest darrer hi ha les restes del poblat ibèric. És una llàstima que un patrimoni tan important estigui pràcticament abandonat; tot i estar situat en un mirador privilegiat.
La importància de l’època romana a Badalona, sempre ha deixat de banda el llegat ibèric, que també és prou important.
Només cal comparar com han tractat a Santa Coloma de Gramenet les seves restes ibèriques del Puig Castellar amb les badalonines del turó d'en Boscà.
Baixant de l'esmentat turó, ens desviarem per tal d'anar a buscar la riera de Pomar; aquesta passejada ens portarà als grans masos de Can Boscà, Can Cabra, Can Colomer, passarem a prop de Can Miravitges.
Can Boscà i Can Miravitges tenen inclús una petita capella annexa; i finalment acaronarem les parets del castell de Godmar.
El castell de Gotmar, probablement construït sobre una antiga vil•la romana, conserva elements romànics, dels segles XII i XIII. Amb el pas del temps l'antiga torre medieval va esdevenir residència senyorial. L'edifici actual conserva elements sobretot del segle XV, d'època gòtica, en que el castell era un casal fortificat i emmurallat, amb una torre de defensa adossada.
Durant el segle XIX, el castell va ser reformat totalment deixant-hi la fisonomia actual de castell romàntic amb muralles, merlets i torres.
Durant aquest recorregut per la riera de Pomar encara podem observar els antics bancals, actualment totalment erms, que antigament eren plens de vinyes, i amenaçats per algun pla urbanístic.
És un bonic recorregut que podem fer tranquil•lament en unes dues hores i mitja.
вершина

Turó de l'Enric

дерево

Pi

вершина

Turó d'en Folc

вершина

Turó d'en Boscà

Комментарии

    Вы можете или этот маршрут