Координаты 5066

Uploaded 24 марта 2015 г.

Recorded марта 2015

-
-
1 183 m
542 m
0
16
33
65,56 km

Просмотрено 1089 раз(а), скачено 11 раз(а)

рядом с Molló, Catalunya (España)

[CA] Rutes del Romànic
(5.1) El RipollèsAquesta proposta de recorregut constitueix la primera de les quatre jornades en què s’ha dividit l’itinerari Rutes del Romànic (5.0) Dels Pirineus a Barcelona pel Ripollès, Osona i el Vallès.

L’itinerari
La porta del coll d’Ares i la carretera C-38 donen entrada al Ripollès i aviat es descobreix l’esvelt campanar de l’església de Molló, entre prats. Poc després, un llarg ramal a l’esquerra amb magnífiques panoràmiques sobre les serres de l’alta Garrotxa es dirigeix a Rocabruna i baixa cap al fondal on s’amaga el pintoresc poble de Beget, amb una bella església que guarda una impressionant Majestat.

De nou a la C-38, s’arriba de seguida a Camprodon, coneguda població turística amb elements valuosos com l’església de Sant Pere i el gran pont medieval, i voltada d’un esponerós i sedant paisatge pirinenc. Des d’aquí, per la carretera lateral a Setcases, cal visitar la bonica parròquia de Llanars.

La mateixa carretera C-38, vorejant el Ter, porta vers Sant Pau de Segúries i Sant Joan de les Abadesses, atractiva població amb el monestir que guarda el bell grup del Santíssim Misteri i les restes consolidades de I’antiga parròquia; ha estat restaurat el pont medieval a la sortida del nucli urbà. El quasi rectilini camí de Ripoll discorre entre conreus i verds prats aigua avall del Ter.

Ripoll, a la confluència del Ter i del Freser, capital de la comarca, té una especial significació històrica com a centre repoblador i cultural («el bressol de Catalunya»); el seu antic monestir de Santa Maria és un monument cabdal, amb una esplèndida portalada. En surten camins vers la Cerdanya, el Berguedà i la Garrotxa.

Molló
Església parroquial de Santa Cecília (s. XII), d’aparell ben escairat, una nau i creuer, portada d’arcs en degradació i fris treballat damunt, esvelt campanar de torre amb quatre pisos, frisos d’arcuacions i bells finestrals.

Rocabruna
Església parroquial de Sant Feliu (s. XII), d’una nau i absis, porta amb bella ferramenta, campanar quadrat. (Mun. de Camprodon.)

Beget
Església de Sant Cristòfol (s. XII), de grans proporcions, nau única, absis amb bell finestral, porta decorada i campanar de planta quadrada de tres pisos; conserva la famosa Majestat de B., talla del s. XII amb túnica i corona, policromada posteriorment. Pica baptismal, i una sèrie de retaules i imatges gòtics i barrocs. (Mun. de Camprodon.)

Camprodon
Antic monestir de Sant Pere, església consagrada el 1169 amb planta de creu llatina, cinc absis quadrats, cúpula sobre el creuer amb llanterna octagonal que sosté el petit campanar de dos pisos, porta amb columnes.

Llanars
Església parroquial de Sant Esteve, consagrada el 1168, d’una nau i absis, ric portal de tres arcs en degradació, columnes i capitells d’escola rossellonesa i ferramenta original, valuós frontal d’altar de fusta policromada (s. XII) amb el Pantocràtor i escenes de la vida de Sant Esteve.

Sant Joan de les Abadesses
Antic monestir benedictí femení, després canònica augustiniana; església (s. XII) d’una nau amb un ampli transsepte capçat per cinc absis de rica decoració, molt restaurats, restes d’un claustre o galeria romànics al costat del gòtic, famós grup escultòric del Davallament de la Creu, dit el Santíssim Misteri (1251) amb set figures de talla policromada, un dels millors de l’època. A l’antiga parròquia de Sant Joanipol han estat consolidades les parts que restaven (capçalera de tres absis i portalada bellament decorada).

Ripoll
Antic monestir benedictí de Santa Maria, un dels grans centres de repoblació de la Catalunya Vella (fundat el 879 pel comte Guifré el Pelós) i centre de difusió cultural (important scriptorium); restaurat a partir del 1886 amb criteris propis del romanticisme arquitectònic: església basilical de cinc naus, creuer i set absis del s. XI, del tipus llombard, campanar de torre de set pisos, a l’interior tombes de comtes de Barcelona i de Besalú; portalada de mitjan s. XII, la millor obra de l’escultura romànica catalana, amb complexa decoració en set franges horitzontals amb escenes bíbliques i al·legòriques (Església Triomfant, Església Militant, pecats capitals, etc.) i, a l’intradós de l’arc de la porta, els dotze mesos de l’any amb escenes de la vida rural; claustre iniciat a la fi del s. XII, amb una ala plenament romànica amb decoració molt bella als capitells (animals afrontats, monstres, fullatges) que ha donat nom a l’escola ripollesa d’escultura.[ES] Rutas del Románico
(5.1) El RipollèsEsta propuesta de recorrido constituye la primera de las cuatro jornadas en que se ha dividido el itinerario Rutas del Románico (5.0) De los Pirineos a Barcelona por el Ripollès, Osona y el Vallès.

El itinerario
Entrando en el Ripollès por el puerto del Coll d’Ares y la carretera C-38, se divisa pronto el esbelto campanario de la iglesia de Molló, entre prados. Poco después, una carretera a la izquierda, con magníficas panorámicas sobre las sierras de la Alta Garrotxa, se dirige a Rocabruna y baja a la hondonada donde aparece el pintoresco pueblo de Beget, con la hermosa iglesia que conserva una impresionante Majestad.

De nuevo en la C-38, se llega enseguida a Camprodon, conocida población turística con monumentos relevantes como la iglesia de Sant Pere y el gran puente medieval, rodeada de un paisaje pirenaico frondoso y sedante. Desde aquí, por la carretera lateral a Setcases, hay que visitar la bonita iglesia de Llanars.

La misma C-38, bordeando el Ter, lleva hacia Sant Pau de Segúries y Sant Joan de les Abadesses, atractiva población con el monasterio que alberga el magnífico grupo escultórico del Santíssim Misteri y los restos consolidados de la antigua parroquia; el puente medieval, a la salida del núcleo urbano, ha sido restaurado. El casi rectilíneo camino hacia Ripoll discurre entre cultivos y verdes prados, aguas abajo del Ter.

Ripoll, la capital comarcal situada en la confluencia del Ter y del Freser, tiene una especial significación histórica como centro de repoblación y cultura (ha sido llamada el «bressol» o cuna de Cataluña); su antiguo monasterio de Santa Maria es un monumento capital, con una espléndida portada. La ciudad está en una encrucijada de caminos hacia la Cerdanya, el Berguedà y la Garrotxa.

Molló
Parroquia de Santa Cecília (s. XII), de fábrica bien trabajada, una nave y crucero; portada con arcos en degradación y friso historiado encima. Esbelto campanario de torre de cuatro pisos, frisos de arcuaciones y bellos ventanales.

Rocabruna
Parroquia de Sant Feliu (s. XII), de una nave y ábside, puerta con bonitos herrajes, campanario de torre. (Mun. de Camprodon.)

Beget
Iglesia de Sant Cristòfol (s. XII), de grandes proporciones, nave única, ábside con bella ventana, puerta decorada y torre-campanario de tres pisos; conserva una famosa Majestad, talla del s. XII con túnica y corona policromada posteriormente. Pila bautismal y una serie de retablos e imágenes góticos y barrocos. (Mun. de Camprodon.)

Camprodon
Antiguo monasterio de Sant Pere, iglesia consagrada en 1169, con planta de cruz latina, cinco ábsides cuadrados, cúpula sobre el crucero con linterna octogonal que sostiene el pequeño campanario de dos pisos; puerta con columnas.

Llanars
Parroquia de Sant Esteve, consagrada en 1168, de una nave y ábside; rica portada con tres arcos en degradación, columnas y capiteles de escuela rosellonesa y herraje original. Valioso frontal de altar (s. XII) de madera policromada, con el Pantocrátor y escenas de la vida de San Esteban.

Sant Joan de les Abadesses
Antiguo monasterio benedictino femenino, después canónica agustiniana. Iglesia (s. XII) de una nave con amplio transepto y cinco ábsides de rica decoración, muy restaurados. Restos de un claustro o galería románico junto al gótico. Famoso grupo escultórico del Descendimiento de la Cruz, conocido como el Santíssim Misteri (1251), con siete figuras de talla policromadas, uno de los mejores de la época. Antigua parroquia de Sant Joanipol: han sido consolidadas las partes que se mantenían en pie (cabecera de tres ábsides y portada bellamente decorada).

Ripoll
Antiguo monasterio benedictino de Santa Maria, uno de los grandes centros de repoblación de la Catalunya Vella (fundado en el año 879 por el conde Wifredo el Velludo) y centro de difusión cultural (importante scriptorium). Restaurado a partir de 1886 con criterios propios del romanticismo arquitectónico; iglesia basilical de cinco naves, crucero y siete ábsides del s. XI de tipo lombardo, torre-campanario de siete pisos; en su interior, tumbas de los condes de Barcelona y de Besalú; portada de mediados del s. XII, la mejor obra de la escultura románica catalana, con compleja decoración en siete franjas horizontales con escenas bíblicas y alegóricas (Iglesia Triunfante, Iglesia Militante, pecados capitales, etc.); en el intradós del arco de la puerta, los doce meses del año con escenas de la vida rural; claustro iniciado a finales del s. XII, con una ala plenamente románica con decoración muy bella en los capiteles (animales enfrentados, monstruos, ramajes) que han dado nombre a la escuela ripollesa de escultura.[GB] Romanesque Art Routes
(5.1) RipollèsThis proposed trail corresponds to the first of the four-day plan into which the route has been divided
Romanesque Art Routes (5.0) From the Pyrenees to Barcelona via Ripollès, Osona and Vallès.


The itinerary
Just as we cross the Coll d’Ares pass via the C-38 to enter Ripollès, the slender bell tower of Molló church comes into view surrounded by meadows. A little way on, a road to the left, which affords magnificent views over the upper Garrotxa mountains, brings us to Rocabruna. We drive on down to the picturesque village of Beget, nestling in a deep valley. Inside the lovely church is an impressive figure of Christ in Majesty on the Cross.

After rejoining the C-38 we are soon in Camprodon, a popular tourist resort set in peaceful, green Pyrenean countryside, with some outstanding monuments like the church of Sant Pere and the large medieval bridge. A side road leads from here to Setcases, where visitors should admire the attractive parish church of Llanars.

Following the C-38 along the Ter, we come to Sant Pau de Segúries and the fine town of Sant Joan de les Abadesses. Here in the monastery are the magnificent group of sculptures, the “Santíssim Misteri”, and the restored remains of the old parish church. At the exit from the town centre is the medieval bridge, also restored. The almost straight road to Ripoll continues down the Ter amid fields and green meadows.

Ripoll, the capital of Ripollès, stands where the Ter joins the Freser. It is known as the “cradle of Catalonia” on account of its role during the resettlement of Catalonia (after the Muslim occupation) and the cultural influence it exerted. The old monastery of Santa Maria, with its splendid doorway, is of prime importance. Ripoll stands at the intersection of roads leading to Cerdanya, Berguedà and Garrotxa.

Molló
Parish church of Santa Cecílila (12th C.): well-squared stonework, nave and transept, doorway with deteriorating archivolts and wrought frieze above; slender four-storey bell tower, friezes of arcatures and fine windows.

Rocabruna
Parish church of Sant Feliu (12th C.): nave and apse; door with fine ironwork, square bell tower. (Borough: Camprodon.)

Beget
Church of Sant Cristòfol (12th C.): large in size, nave, apse with fine window, decorated door and square four-storey bell tower; inside is the famous 12th C. wooden statue, the Majestat de Beget (Christ in Majesty on the Cross wearing tunic and crown, later polychromed); baptismal font, several Gothic and Baroque statues and retables. (Borough: Camprodon.)

Camprodon
Former monastery of Sant Pere: church (consecrated 1169) in the shape of a Latin cross, five square apses, dome above crossing with octagonal lantern surmounted by small two-storey bell tower, door with columns.

Llanars
Parish church of Sant Esteve, consecrated 1168: nave and apse, handsome doorway with three deteriorating archivolts, columns and capitals (School of Roussillon) and original ironwork; remarkable 12th C. antependium in polychrome wood (Christ in Majesty and scenes from the life of Saint Stephen).

Sant Joan de les Abadesses
Former monastery of Benedictine nuns, later Augustinian canonry: 12th C. church, nave with a wide transept topped by five richly decorated apses (well restored); remains of Romanesque cloister or gallery alongside the Gothic one; famous group of seven polychrome wooden sculpted figures (El Santíssim Misteri or Descent from the Cross, 1251), one of the best of the period. Former parish church of Sant Joanipol: reinforced ruins (chevet with three apses and finely decorated doorway).

Ripoll
Former Benedictine monastery of Santa Maria (founded 879 by Count Wilfred the Hairy) which played a leading role in the resettlement of Old Catalonia and in the dissemination of culture (important scriptorium); restoration begun in 1886 according to the criteria of the time; basilican-plan church with five aisles, transept and seven 11th C. Lombard-style apses, seven-storey bell tower, tombs of the Counts of Barcelona and Besalú inside; mid-12th C. doorway, the finest work of Catalan Romanesque sculpture, with seven horizontal bands of complex decoration (biblical and allegorical scenes – Church Triumphant, Church Militant, deadly sins, etc.) and, on the intrados of the doorway arch, the twelve months of the year and scenes of rural life; cloister begun at the end of the 12th C. with one entirely Romanesque side comprising very beautifully decorated capitals (confronting animals, monsters, foliage). The School of Ripoll took its name from these sculptures.


Font: Generalitat de Catalunya, 28/02/15
Molló
Rocabruna
Beget
Camprodon
Llanars
Sant Joan de les Abadesses

Комментарии

    You can or this trail