-
-
342 м
2 м
0
15
31
61,22 км

Просмотрено 1211 раз(а), скачено 50 раз(а)

рядом с Vinaròs, Valencia (España)

Sortida pels voltants de les comarques del Montsià-baix Maestrat.
Track iniciat a Vinaròs per camins veïnals, alguns enquitranats altres camins de terra. Comencem a guanya altura a poc a poc, encara així no és un track en molt de desnivell.
El objectiú es passa per l'antic Camp d'aviaciò de la Sénia.
Farè un copiar pegar i posare l'història del camp per si algú te ganes de llegir la ja sap...


El camp d’aviació de la Sénia va ser construït pels republicans l’any 1937. Un dia de principis de l’any 37 va venir un general republicà al poble, era moreno amb bigoti i no molt alt. Aquest home va parlar amb l’alcalde de la Sénia d’aquella època, Eduardo Cortiella Abella, i va dir que els horts que hi havia a la zona de la carretera que anava de la Sénia a San Rafel a la carretera de la Sénia a la Galera ara eren propietat de l’exèrcit.

Des d’aquell moment van començar arrancar totes les oliveres i aplanar el terreny de la zona on havia d’anar el camp. Quan el terreny ja va estar arreglat van construir l’edifici i el refugi que avui en dia encara està. A l’edifici del camp dormien els oficials, i els pilots en tendes de campanya o a les cases de la gent de La Sénia. Els camps va ser acabats de construir el 9 de setembre de 1937 aproximadament.

Quan el camp d’aviació va estar acabat, van començar a arribar avions. I la gent del poble els primer dia que van venir els avions van anar tots a veure com aterraven. La gent es van posar als voltants del camp pujats damunt les oliveres per a veure millor els aparells. Els primers avions que van venir eren uns caces de dues ales(una damunt de l’altra podríem dir quatre ales). Els republicans no tenien gens d’experiència de vol, per fer aterrar el avions van haver de fer un munt d’intents i cada vegada que quasi ho aconseguien, l’avió es tornava a enlairar. Així per fer aterrar el primer avió els va costar més o menys un parell hores. Posteriorment ja van aprendre a fer aterrar els altres avions. Al cap de pocs dies els Polikarpov I-16 i els Katiuskes. Aquests avions republicans marxaven a atacar als nacionals situats a la zona de Castelló i València.

Les “Esquadrilles” dels avions russos Polikarpov I-16, eren pilotats per russos i aquests, estaven allotjats a una fonda, situada on avui dia està la pastisseria Bosch.

Un d’aquests pilots, Nicolàs Bolochinco està enterrat al nostre poble. El dia 4 de novembre de 1937 pel matí va haver una alarma i ell va haver de sortir ràpidament amb el seu I-16, a l’enfilar la pista d’enlairament i en donar gas al seu aparell aquest no va treure suficient potència, i a l’intentar enlairar-se es va estavellar contra les oliveres del final de la pista del camp. Ell va resultar mort i va ser enterrat al cementiri en una làpida que a més del seu nom estava ornamentada amb la falç i el martell símbol del comunisme.

Al cap del temps i per motius polítics la seua làpida es va perdre. Actualment es desconeix el lloc exacte del seu enterrament.

L’època republicana a la Sénia va durar molt poc temps, el 14 d’abril de 1938 van entrar ja els nacionals al poble. Van entrar tan prompte perquè aquests estaven a Canet lo Roig, i allí van sentir dir que a La Sénia no oposaven ressistència, i com efectivament no en van posar, van entrar com si res.

Al cap de poc temps que entressin els republicans, va haver un tiroteig perquè a Rossell encara estaven els republicans i volien tornar a entrar al poble. Aquest tiroteig va tenir lloc la Plaça Espanya, on ara està el mirador. Aquest tiroteig només va durar una nit, però va morir un Cap de part dels Nacionals.
La primera unitat de les tropes nacionals que varen entrar a La Sénia va ser el mateix dia 14 d’abril. Va entrar pel pont de les Cases del Riu i va ser el 3er Esquadró del Regiment de Cavalleria Villarobledo.

El dia següent d’aquest fet va entrar l’exèrcit Italià que reforçava els nacionals. Quan van arribar, van començar a donar tabac i xocolata pels carrers a la gent del poble. Després d’aquests, van arribar els soldats musulmans que es van dedicar a comercialitzar, i tot el que venien ho volien cobrar en monedes de plata.

Com els republicans van estar poc temps al poble es saben poques anècdotes. Una d’aquestes seria que com molts pilots residien a casa dels habitants de la Sénia és que quan se’n van anar del poble, alguns d’ells a la senyora de la casa on habitaven li van deixar com a present una pastilla de sabó.
руины

Antic Camp d'aviació de la Sènia

Комментарии

    You can or this trail