Координаты 1914

Uploaded 26 февраля 2016 г.

Recorded октября 2015

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
641 m
481 m
0
4,3
8,7
17,4 km

Просмотрено 562 раз(а), скачено 23 раз(а)

рядом с Tarrés, Catalunya (España)

[CA] De Tarrés a Fulleda
Atractiu recorregut entre Tarrés i Fulleda, poblacions singulars de la comarca de les Garrigues a tocar de la Conca de Barberà. El relleu, de fet una prolongació de les serres del Tallat i de Vilobí, conforma un paisatge de desnivells, terrassat, ara en gran part ocupat per forests de pi blanc. Els conreus, de secà, es disposen en terrasses contingudes per imponents marges de pedra; hi predominen cereals, oliveres, ametlles i residualment, la vinya. L’itinerari permet fer una tranquil·la passejada aprofitant vells camins històrics; si l'anada s'enfonsa per torrents i fondos fins a enfilar-se a Fulleda, la tornada careneja a migdia, en paral·lel a l'anada, amb alguns punts amb molt bona vista sobre la comarca.
Ruta senyalitzada.

La ruta comença a Tarrés, on s'accedeix per la carretera LV-2014 (km 50,5) des de la N-240 entre Vinaixa i Vimbodí. Abans d'entrar al poble, a mà dreta, hi ha una zona d’aparcament sota uns grans àlbers. Cal situar-s’hi.

0,00 km (575 m). Aparcament a l’entrada de Tarrés. Es puja a la carretera i se segueix en direcció est, cap a Fulleda, deixant el poble a mà dreta, per sota. Als 520 m d’haver sortit es creua la carretera i es pren una pista que surt a l’altra banda en direcció NE, pujant.

0,69 km (623 m). Cruïlla de quatre camins. Es deixa la pista ampla, que ara planeja, i es pren la que surt cap al NE pujant suaument, seguint les indicacions de Fulleda i de la Ruta de la Calç. Per la pista de l'esquerra, que remunta en direcció O, també amb indicacions cap a Fulleda, es tornarà més tard.

0,90 km (633 m). Bifurcació. Se segueix per la pista que gira a l'esquerra (NO) deixant a la dreta la Ruta de la Calç.

1,09 km (625 m). Bifurcació. Cal agafar el camí de la dreta (NE) en direcció a Fulleda. El de dalt duu a la font Freda en 1.600 m. Se segueix per la pista principal deixant trencalls secundaris a ambdues bandes.

1,93 km (573 m). Bifurcació. Es deixa un desviament a l'esquerra que duu a la font Freda i es continua recte (N).

3,35 km (541 m). Es passa pel costat del mas de l’Abulló de l’Engràcia, en runes, on destaca el seu gran roure anomenat Lo Reboll.

3,68 km (533 m). Cruïlla. Es pren la pista de la dreta (NE) cap a Fulleda (la de l'esquerra també hi va, passant per la font de la Marieta, però el trajecte és més llarg). Pocs metres més endavant, es deixa un trencall a l'esquerra. Es continua per la pista principal seguint per la vall sempre en direcció nord.

5,73 km (499 m). Se surt a la pista de la font de les Ventoses, que es deixa a l'esquerra (O) i es gira a la dreta (E) començant una forta pujada per una pista asfaltada. Passats uns metres, es deixa a la dreta un desviament que planeja.

6,37 km (553 m). S'ajunta una pista per l'esquerra i es continua recte cap a llevant per la pista asfaltada.

6,90 km (571 m). Fulleda. S'entra al poble pel carrer de la Bassa i la plaça de Ramon Santamaria. Cal passejar a plaer pels carrerons i arribar fins a l’església romànica de Santa Maria. Des de la plaça Vella es domina una gran panoràmica sobre la Conca de Barberà. Es desfà el camí fins a l'encreuament de la font de les Ventoses.

8,07 km (499 m). Font de les Ventoses. Ara es continua recte en direcció O per la pista deixada abans. Se segueixen les indicacions existents cap al NO deixant pistes secundàries a cada costat.

9,35 km (499 m). Font de la Marieta, en una bonica raconada.

10,22 km (524 m). Es passa per un planter i es continua remuntant. Més endavant es deixa a mà dreta el corral de l’Ametller; la pista gira a l'esquerra (S) canviant el sentit de la marxa i dirigint-se ja a Tarrés.

10,93 km (564 m). Mirador sobre les Garrigues, amb un plafó indicatiu del paisatge que s’hi veu.

10,79 km (556 m). Anant sempre cap a migdia, es troba una bifurcació: es continua per la pista de l'esquerra que planeja en direcció SE. Es prossegueix cap al S per la pista principal, que careneja i, després d'un collet, baixa.

13,93 km (596 m). Bifurcació de pistes. Es deixa a l'esquerra una pista que enllaça amb el camí de l'anada i es continua a la dreta per la que planeja en direcció SO/S.

16,15 km (639 m). Forn Nou, forn de calç, un dels molts que van fer conegut el terme de Tarrés. Queda 15 m a l'esquerra (NE) de la pista.

16,32 km (639 m). Bifurcació. Es deixa un desviament a mà dreta que duu a un indret amb bones vistes sobre Tarrés.

16,67 km (625 m). Es retroba la cruïlla per on s'ha passat a l'anada (al km 0,69 del recorregut), des d'on, girant 180 graus a la dreta (SO), es desfà el camí davallant fins a Tarrés.

17,34 km (575 m). Tarrés, punt de partida i final de l'itinerari.
Més informació
[ES] De Tarrés a Fulleda
Atractivo recorrido entre Tarrés y Fulleda, poblaciones singulares de la comarca de las Garrigues, en la vecindad de la Conca de Barberà. El relieve, de hecho una prolongación de las sierras del Tallat y de Vilobí, conforma un paisaje de desniveles, terrazado, ahora en gran parte ocupado por bosques de pino blanco. Los cultivos, de secano, se disponen en terrazas contenidas por imponentes muros de piedra; predominan los cereales, olivos, almendras y residualmente, la viña. El itinerario permite hacer un tranquilo paseo aprovechando viejos caminos históricos; si la ida se realiza por torrentes y hondonadas para subir a Fulleda, la vuelta crestea a mediodía, en paralelo a la ida, con algunos puntos con muy buena vista sobre la comarca.
Ruta señalizada.

La ruta empieza en Tarrés, donde se accede por la carretera LV-2014 (km 50,5) desde la N-240 entre Vinaixa y Vimbodí. Antes de entrar en el pueblo, a mano derecha, hay una zona de aparcamiento bajo unos grandes álamos. Hay que situarse en él.

0,00 km (575 m). Aparcamiento a la entrada de Tarrés. Se sube a la carretera y se sigue en dirección este, hacia Fulleda, dejando el pueblo a mano derecha, por debajo. A los 520 m de haber salido se cruza la carretera y se toma una pista que sale al otro lado en dirección NE, subiendo.

0,69 km (623 m). Cruce de cuatro caminos. Se deja la pista ancha, que ahora llanea, y se toma la que sale hacia el NE subiendo suavemente y siguiendo las indicaciones de Fulleda y de la Ruta de la Calç. Por la pista de la izquierda, que remonta en dirección O, también con indicaciones hacia Fulleda, se volverá más tarde.

0,90 km (633 m). Bifurcación. Se sigue por la pista que gira a la izquierda (NO) dejando a la derecha la Ruta de la Calç.

1,09 km (625 m). Bifurcación. Hay que tomar el camino de la derecha (NE) en dirección a Fulleda. El de arriba lleva a la fuente Freda en 1.600 m. Se sigue por la pista principal dejando desvíos secundarios a ambos lados.

1,93 km (573 m). Bifurcación. Se deja un desvío a la izquierda que lleva a la fuente Freda y se sigue recto (N).

3,35 km (541 m). Se pasa por el lado de la masía de l’Abulló de l’Engràcia, en ruinas, en la que destaca el gran roble llamado Lo Reboll.

3,68 km (533 m). Cruce. Se toma la pista de la derecha (NE) hacia Fulleda (la de la izquierda también lleva al pueblo, pasando por la fuente de la Marieta, pero el trayecto es más largo). Unos metros más adelante, se deja un desvío a la izquierda. Se continúa por la pista principal siguiendo por el valle siempre en dirección norte.

5,73 km (499 m). Se sale a la pista de la Font de les Ventoses, que se deja a la izquierda (O). Se gira a la derecha (E) comenzando una fuerte subida por una pista asfaltada. Pasados unos metros, se deja a la derecha un desvío que llanea.

6,37 km (553 m). Se junta una pista por la izquierda y se sigue recto hacia levante por la pista asfaltada.

6,90 km (571 m). Fulleda. Se entra en el pueblo por la calle de la Bassa y la plaza de Ramon Santamaria. Hay que pasear a placer por las callejuelas y llegar hasta la iglesia romànica de Santa Maria. Desde la plaza Vella se domina una gran panorámica sobre la Conca de Barberà.Se deshace el camino hasta el cruce de la fuente de Les Ventoses.

8,07 km (499 m). Fuente de Les Ventoses. Ahora se continúa recto en dirección O por la pista dejada antes. Se siguen las indicaciones existentes hacia el NO dejando pistas secundarias a cada lado.

9,35 km (499 m). Fuente de la Marieta, en una bonita rinconada.

10,22 km (524 m). Se pasa por un plantel y se sigue remontando. Más adelante, se deja a la derecha el corral de L’Ametller; la pista gira a la izquierda (S) cambiando el sentido de la marcha y dirigiéndose ya a Tarrés.

10,93 km (564 m). Mirador sobre Les Garrigues, con un panel indicativo del paisaje que se domina.

10,79 km (556 m). Yendo siempre hacia mediodía, se encuentra una bifurcación: se sigue por la pista de la izquierda que llanea en dirección SE. Se prosigue por el cordal hacia el S por la pista principal, que, después de un pequeño collado, desciende.

13,93 km (596 m). Bifurcación de pistas. Se deja a la izquierda una pista que enlaza con el camino de la ida y se continúa a la derecha por la que llanea en dirección SO/S.

16,15 km (639 m). El Forn Nou, horno de cal, uno de los muchos que hicieron conocido el pueblo de Tarrés. Queda 15 m a la izquierda (NE) de la pista.

16,32 km (639 m). Bifurcación. Se deja un desvío a mano izquierda que lleva a un lugar con buenas vistas sobre Tarrés.

16,67 km (625 m). Se reencuentra el cruce por donde se ha pasado en la ida (en el km 0,69 del recorrido), desde donde, girando 180 grados a la derecha (SO), se deshace el camino descendiendo hasta Tarrés.

17,34 km (575 m). Tarrés, punto de partida y final del itinerario.
Más información
Font: Generalitat de Catalunya, 30/10/15

Waypoint

Tarrés

Waypoint

Font de la Marieta

Waypoint

Fulleda

Waypoint

Forn Nou

Waypoint

Lo Bon Pou

Waypoint

Reboll de l'Abulló de l'Engràcia

Waypoint

Lo Mirador de les Garrigues

Waypoint

Mirador

1 comment

 • Txemac 07.12.2018

  I have followed this trail  проверенный  View more

  Ruta atractiva (malgrat la boira!) i molt ben descrita. Gràcies

You can or this trail