Время  9 часов 36 минут

Координаты 10177

Загружено 7 июля 2017 г.

Записано июля 2017

 • Оценка

   
 • Информация

   
 • Легко следовать

   
 • Пейзаж

   
-
-
3 013 м
1 601 м
0
4,3
8,7
17,35 км

Просмотрено 2149 раз, скачано 83 раз

рядом с Senet, Catalunya (España)

Per veure les fotos d'aquesta ruta  aneu al següent enllaç :

100 Cims Tuc Molleres 05-07-17

VALORACIÓ GLOBAL : La informació que aquí dono està dirigida a persones amb un mínim d’experiència en caminar per muntanya. Els que s’estiguin iniciant cal que incrementin en un grau les dificultats que jo dono com a referència.

Aquesta introducció, que ara poso en cada comentari, se’m pot aplicar a mi quan parlem d’assolir certes altures. Així doncs la meva qualificació de difícil, pot ser de “moderada” per gent acostumada a pujar a 3000mils i més. Bé, de fet avui he pujat per primer cop fins aquestes altures.

Per a mi, la principal dificultat d’avui ha estat les congestes que calia travessar. No portava grampons i m’han entrat dubtes. Aquest fet i la meva inexperiència en la neu, ha complicat molt el tram abans de la grimpada on s’acumulen les congestes. Així a la baixada intentant estalviar-me xafar neu he agafat un curt pas però força inclinat i he relliscat. Sort que les pedres que vorejaven la congesta no eren massa grans i per tant el cop ha sigut suau, pitjor les cremades de la neu. Està clar que després d’aquesta mala experiència portaré grampons o m’esperaré a l’agost amb la meu ja desfeta.....

En canvi la grimpada final m’ha semblat bastant assequible.

APROXIMACIÓ : A l’entrada sud del túnel de Viella trobem una desviació a la dreta cap l’antic túnel. Abans d’arribar-hi ens desviem un altre cop a la dreta per deixar els cotxes ( wpt 01 ) en una gran explanada a frec del que abans era l’espitau ( hospital ) de Viella. Un pal ens mostra l’inici del camí

ORIENTACIÓ : ( Fàcil + ) Les abundants fites del tram final ( recorreguts amb neu o sense ) poden despistar-nos. El nostre recorregut de pujada , al menys a l’estiu, és l’idoni . Per baixar només cal seguir-lo, no com nosaltres que per intentar esquivar les congestes ens vam embolicar una mica.

GPS : Cap problema amb la senyal.

DIFICULTAT FÍSICA : ( Moderada+ ) La ruta es fa molt llarga pel fet de pujar quasi sense descans els més de 1400+ i després tornar pel mateix recorregut. Mentalment, no arribes mai al cotxe .....

DIFICULTAT TÈCNICA : ( Moderada+ ) Possibles congestes i la curta grimpada final ( I/II ) un punt exposada podem complicar molt el tram final de la ruta. També a prop de la cascada cal posar alguna fàcil ma.

PASSOS PERILLOSSOS : ( Moderada+ ) La grimpada final, té certa exposició. També molta pedra que la pluja pot complicar.

DESCRIPCIÓ : Com sempre, els waypoints pretenen mostrar els llocs més característics de la ruta.

TIPUS de CAMÍ : Després del primer quilòmetre de clar camí, anem seguint les abundants fites. Cal travessar varies curtes tarteres amb pedra força fixa.

COBERTURA MÒBIL : Movistar té , sorprenentment, cobertura en bona part del recorregut. Curiosament vaig poder enviar una foto des del mateix cim.

MENJAR : Avui, en lloc de la clàssica llauna, fruita i truita de patates

AIGUA : Massa, inclòs pel camí . Vull entendre que al haver-hi encara neu .....

DADES TÈCNIQUES : El GPS ( Oregon 600 ) m’ha donat un desnivell de 1424 . Temps en moviment 6h 47’ He aprofitat per calibrar el GPS dalt del Cim ( 3010 mts )

POSSIBLES VARIANTS : Ens podem apropar al refugi lliure de 12 places ( wpt 05 ). Ens permet descansar una estona o dividir la ruta en dos jornades.

BIBLIOGRAFIA : Ed. Alpina té cartografia de la zona 2012

NOTA : Quan faig la valoració de la dificultat d’una ruta, sempre em refereixo a la part tècnica. La física, al menys per a mi, són uns números que tothom te que adaptar al seu estat de forma. Malgrat tot, crec que no hi ha una “fórmula màgica” d’us universal que elimini la visió subjectiva.

Comentaris enfocats a l’ús de GPS. Així en lloc d’estendre’m en una llarga descripció del recorregut intento donar la suficient informació, amb ajut de les fotos, per a que el lector sàpiga el que es trobarà el dia que faci la ruta.

Парковка

01 Espitau Vielha

01 Espitau Vielha 05-07-17
Водопад

02 Salt de la Pleta

02 Salt de la Pleta 05-07-17
Водопад

03 Cascada de Mulleres

03 Cascada de Mulleres 05-07-17
Маршрутная точка

03A Pleta Naua

03A Pleta Naua 05.07.17
Озеро

04 Estany de Mulleres

04 Estany de Mulleres 05-07-17
Укрытие

05 Refugi de Mulleres

05 Refugi de Mulleres 05-07-17
Озеро

06 Estanhots Mulleres

06 Estanhots Mulleres 05-07-17
Вершина

07 Fita cimera Tuc de Mulleres

07 Fita cimera Tuc de Mulleres 05-07-17
Вершина

08 100 Cims (E) ' Tuc de Molleres '

08 Tuc de Molleres ( 100 Cims ) 05-07-17
Опасность

09 Collet Mulleres ( grimpada )

09 Collet Mulleres ( grimpada ) 05-07-17

3 комментариев

 • SENDERS.GRUP 16.07.2017

  Я был на этом маршруте  Посмотреть еще

  Una tormenta ens va fer tornar cap al refugi, abans de fer el cim . Entorn molt bonic. Ruta molt llarga ......

 • Фото jordimarca

  jordimarca 26.10.2019

  El vaig deixar a mitges...tinc de tornar.

 • Фото Lluís Gili

  Lluís Gili 17.05.2021

  Я был на этом маршруте  проверенный  Посмотреть еще

  ruta molt recomanable però exigent físicament, hi ha algunes zones amb tantes fites que costa decidir quin camí es el millor

Вы можете или этот маршрут